Свободата днес и тук 11 Декември 2023  
Начало
  
  Свободата, Санчо, е едно от най-ценните блага - Дон Кихот Свободата, брат, е нещо изключително - Джендема  
 

15 – 15 и други неща

« назад   коментари   Изпечатай   Изпрати на приятел   
Славея Балдева, www.slaveyabaldeva.wordpress.com


            На какво ли още са способни. Откриха предварително риболовния сезон – белким отбият известна част гласоподаватели като теле в кошара. Не е смешна една друга кошара обаче – тази в Бобовдол. Това, което се случва там, е през 21-ви век. Но за благото на една партия явно са допустими и методи от феодализма. Някои твърдят, че щом миньорите не са интелигенция, методите са оправдани. „Коварните” бюлетини уж от правилното място създадоха непредизвикан хаос. Хаос, в който се наложиха обяснения за желание да се препотвърди вотът. За да не се препотвърди нещо друго, което е ясно.

            Ужас. Всички пищят за коварството на ДСБ и Костов, че си позволили да изместят Меглена Кунева от първото място. Защо пищите. Нали това е смисълът на преференциалния вот. Гласоподавателят да има възможност да подреди кандитатите. В Реформаторския блок се получи съзнателно. При БСП се получи мегакомично. Още по-комично е как в момента търсят начин да го обяснят.

            Меглена Кунева може да е свързана с предишното 3-5-8 и с НДСВ, но в момента излъчва адекватни европейски валенции. Такива, за които предишният й патрон вече едва ли ще се класира. Не защитавам Кунева, но не мога да не изтъкна, че се държи достойно. Също и че има адекватна и категорична позиция за „Южен поток”, за разлика от парламентарните в момента партии. Едните от тях имат категорична и неадекватна позиция във вреда на България. Другите – обтекаема и не толкова категорична, съмнителна за ползи на България.

            „Няма вечни партньорства в политиката” – каза Мая Манолова. Права е. И лорд Палмерстън навремето е казал, че „Англия няма вечни врагове и вечни приятели, а само вечни интереси.” Просто и ясно. Та, доколкото това се отнася за позицията на БСП, прочитът нашепва, че се опазва един вечен интерес. Не се заблуждавайте, че е българският. Насложиха се едни съмнения, че интересът е на ГАЗПРОМ и на Русия за сметка на всичко българско.

            Румен Петков твърди, че „бордовете на БСП надминали обръчите на ДПС.” Добре, че се създаде АБВ, за да го каже. По-добре късно, отколкото никога.

            Пропука се дългогодишна и безотказна коалиция на паразитиране върху българския национален интерес. В момента тече престрояване и ослушване, сондиране съшо, размахване на евентуални коалиционни пипала – тоже. Досега бяха в синхрон, но очевидно достлукът, музаверджилъкът, всеобщият коалиционен рахат за сметка на българите се нуждае от рестарт по техните стандарти – ако го допуснем, разбира се.

            Да наблюдаваме и да ги държим на къса каишка. Нямат повод да са спокойни.

 

 


 
Отказът на президента Плевнелиев да се кандидатира за втори мнадат е:
  резултати


Бюлетин

Въведете вашия имейл адрес за да получавате по-важните неща от Svobodata.com.
Svobodata.com не носи отговорност за съдържанието и авторските права на препечатани статии - като винаги посочва име на автор и линк на първоначалната публикация.Подкрепете Откритото писмо на Едвин Сугарев до главния прокурор Сотир Цацаров, с което се иска започването на наказателно производство срещу лицето Сергей Дмитриевич Станишев, бивш министър-председател на България, заради причинени от негови действия или бездействия щети в размер на милиарди лева. Можете да изразите подкрепата си чрез петиция на адрес: http://www.peticiq.com/otkrito_pismo_sugarev Story of StuffПодкрепете този сайт

Red House Sofia
Valid XHTML 1.0 Transitional