Свободата днес и тук 24 Юни 2024  
Начало
  
  Свободата, Санчо, е едно от най-ценните блага - Дон Кихот Свободата, брат, е нещо изключително - Джендема  
 

Пай се! Валят катарзиси!

« назад   коментари   Изпечатай   Изпрати на приятел   
Делян Делчев, http://delian.blogspot.com/

Перефразирайки другарят Станишев, който преди една година заяви, че Делян Пеевски се е пречистил, като изживял катарзис, и това е причината, поради която той е получил подкрепата на другарят първи, и другите другари, не мога да не отбележа, че тази седмица е СЕДМИЦАТА НА КАТАРЗИСИТЕ! Те са повсеместни и всеобхватни, направо разтърсват и обръщат опорни точки сред лицата на управляващата коалиция, и са толкова потресаващи, че ме обзема страх да не би да е заразно! Сега не смея да изляза навън, да не би да ме обземе и мен един катарзис! Представям само един кратък списък от катарзисите тази седмица: 
 
  • Червен Кольо обяви, в опит да защити подцененото представяне на БСП на изборите, че в социологическата индустрия в България имало и манипулации :)
  • Силен катарзис изживя другарят Местан! Обяви че правителството няма да изкара мандата си.
  • Другарят Станишев изживя множествен катарзис! След година приказване за това как правителството е легитимно, той заяви публично, че правителството няма легитимност в петък! След като обясняваше от много време как БСП е спечелила изборите миналата година, този петък той обяви, че всъщност ги е загубила и сега е загубила и изборите за европарламент (въпреки че преди това предпочиташе да набляга, на това, че и другите били загубили). След година опорни точки за това, колко е важно за стабилноста на държавата правителството да е на власт, той обяви в петък, че е важно за стабилноста на държавата да има избори!!!! Дори предложи да са Септември (макар албанският му реотан да е бавен, защото трябваше да са миналият септември, а не този)! Нещо повече, другарят Станишев бламира неистовите усилия на другарят Миков да интерпретира некоректно закондателството за референдумите (точно на обратно, на това, как той призоваваше законодателството да бъде интерпретирано по време на референдума за Белене), само и само парламента да отхвърли референдума на проф. Близнашки, като изказа един катарзис, как разбираш ли хората, че и партията майка, били подкрепяли идеята и обсъждането на задължителното гласуване (макар партията майка да се бореше като опълченци на шипка срещу него само преди няколко месеца, а преди това да го е отхвърляла над три пъти в други дискусий)!
  • Разтърсващ катарзис изживя и вестник Дума! Направо невероятен! В електронната му форма бе напечатана статия, задаваща същите въпроси, които протестна мрежа и "протестърите" задават от година, и заради, които има непрестанни протести от тогава, при това протестите са споменати и то в положителна светлина, този път!
  • Потресаващ катарзис изживя и другарят Таско Ерменков! Вносителят на законодателни промени, откъсващи Българска територия от европейското (и Българско) право, за да може на тях да се построи терминал за газ, за който технически да действа руското право, реално предизвикал най-скорошната криза с евро комисията обяви че всъщност той и партията напълно подкрепят спазване на европейското законодателство на цялата територия на държавата!
  • Масивен катарзис изживя и другарят Йордан Цонев - ментата, първа дружка на разследваният Бисеров. Другарят, който само преди месец обясняваше че в текстовете на Ерменков нямало никакъв проблем, днес след катарзиса заяви, че ДПС нямало да ги гласува на второ четене, ако европейската комисия е против!
  • Сътресаващ многопластов катарзис, след много дълбок анализ, очевидно изживява и другарят Орешарски! Днес той обяви публично, с което предизвика потрес в руските медии, че наредил (е това не значи, че ще го слушат, и другарят Путин нареждаше на армията 4 пъти да се изтегли от Украинската граница, ама пуста му армия, не го слуша) да бъдат спрени всякакви действия и строежи по Южен Поток, докато не се изчистят забележките и проблемите посочени от Европейската Комисия! Е, разбира се, какво е имал в предвид другарят Орешарски ще ни каже само след няколко дни другарят Лавров, спешно пристигащ на неочаквано посещение, но дори и само за днес да е, катарзис да е!
  • Катарзис има дори за другарката Манолова, която вече не твърди, че нейният е най-хубавият избирателен кодекс и на директен въпрос как се докараха до там, че да нямат полезен ход отговори "с постоянство!"
Само дето не съм съгласен с това, че тези катарзиси са изненадващи. Това са същите онези катарзиси, от преди една година, които обаче другарите обявиха чак сега - след година протести, след евро изборите, след спрените евро пари, след лошите перспективи за страната около Южен Поток, без значение в коя посока завие, след подцененото но сериозното неизпълнение на приходната част на бюджета, затъването в енергетиката, след издънките по изборният кодекс, и какво ли още не. Единственото евентуално изненадващо, е че им трябваше цяла година. Албански реотани такива.

 
Отказът на президента Плевнелиев да се кандидатира за втори мнадат е:
  резултати


Бюлетин

Въведете вашия имейл адрес за да получавате по-важните неща от Svobodata.com.
Svobodata.com не носи отговорност за съдържанието и авторските права на препечатани статии - като винаги посочва име на автор и линк на първоначалната публикация.Подкрепете Откритото писмо на Едвин Сугарев до главния прокурор Сотир Цацаров, с което се иска започването на наказателно производство срещу лицето Сергей Дмитриевич Станишев, бивш министър-председател на България, заради причинени от негови действия или бездействия щети в размер на милиарди лева. Можете да изразите подкрепата си чрез петиция на адрес: http://www.peticiq.com/otkrito_pismo_sugarev Story of StuffПодкрепете този сайт

Red House Sofia
Valid XHTML 1.0 Transitional