Свободата днес и тук 27 Май 2024  
Начало
  
  Свободата, Санчо, е едно от най-ценните блага - Дон Кихот Свободата, брат, е нещо изключително - Джендема  
 

25 ГОДИНИ ПЕТА КОЛОНА

« назад   коментари   Изпечатай   Изпрати на приятел   
Николай Флоров

«АКО РУСКАТА ДИПЛОМАЦИЯ, АКО ЧИНОВНИЧЕСКА РУСИЯ ДА НЕ ПЛАЩАШЕ БОГАТО-БОГАТО И НЕ ПОДДЪРЖАШЕ ВСИЧКИТЕ ВАГАБОНТИ И ПРЕДАТЕЛИ В БЪЛГАРИЯ, ТО СЕЛОТО БИ БИЛО МИРНО.» (СТЕФАН СТАМБОЛОВ)

Петата колона – това са наследниците на отряда «Чавдар», ченгетата на Държавна Сигурност и децата им, 500-те хиляди руснаци, собственици на жилища и вили, а сега с претенции и за земя, «почивната база» край Камчия, руския посланик, русофилските организации, Българската Православна Църква.

Целта беше проста: да се държи страната на каишка  и да й се пуска въздух само толкова, колкото да не умре, да се изгонят младите поколения да си търсят хляба далеч от България, докато един ден сама падне като гнила круша в лапите им - пак там, в Евразия, или по-точно в Азия. И това в страна, от която идва самото име на континента!

25 ГОДИНИ  «НАРОДНА»  ВЛАСТ

Ако започнем да броим 25 години от 1944, ще стигнем до 1969. За това време те завлякоха правителството в Москва, просто така, за унижение по сталински. Завлякоха и държавния архив, който още е там. Изпозастреляха министри и зам-министри, и цялата макар и жалка шепа водещи люде на малка България, като им лепнаха етикети «германофили», «търговци-спекуланти», «реакционери», фашисти и просто «врагове на народа».

След това натикаха всички, които не им харесваха, в затвори и концлагери. Унищожиха парламентарната демокрация и сложиха край на партиите – тяхната партия единствена знаеше най-добре какво да се прави («ЕСТЬ ТАКАЯ ПАРТИЯ!» - ЛЕНИН). Натикаха земледелците във феодални средновековни руски поместия, наречени ТКЗС. Затвориха цялото население като кокошки в курник да го пазят от злото на капиталистическите лисици.

И управляваха като китайски мандарини.

Навсякъде, където управляваше ТАКАЯ ПАРТИЯ, за 25 години стана следното:

Стачки и възстания в Източна Германия,

Тито, любимецът на Сталин, загърби Москва и едва не вкара България във война,

Албания също,

Румъния също,

Възстание в 1956 в Унгария,

Берлинска криза, изправила света пред световна война,

Кубинска криза, изправила света пред световна война,

Чехословашката пролет в 1968

И безчислени така наречени «анти-колониални» и «анти-империалистически» войни, по целия свят, до една  инжектирани със златните рубли на КГБ: Алжир, Конго, Мозамбик, Танзания, Гватемала, Колумбия, Куба, Египет, Сирия, Кюрдистан, Индонезия, Йемен...

С компютърния чип световната пролетарска революция свърши. На американския президент Рейгън му трябваше само да прекрати полетите на Аерофлот до Америка и КГБ издъхна.

ВТОРОТО  ПРИШЕСТВИЕ  НА  СТЕФАН  СТАМБОЛОВ

Колко по-голямо издевателство с най-големия български държавник, отколкото едно комунистическо ченге и интернационалист като Георги (Гоце) Първанов, чието АБВ трябва да се чете правилно АЕЦ,  да раздава ордена Стефан Стамболов?

И тогава, и сега въпросът е същия: може ли да си русофил и да си патриот? Или още по-ясно казано: може ли да си патриот и да не си русофоб?

Патриот е непозната дума в комунистическия речник – за комунисти и социалисти тя е остатък от буржоазното минало. Патриот-комунист няма. Такива няма и в Българската Православна Църква.

«Ние – пише в дневника си Стефан Стамболов - отидохме на голямо тържество по повод на юбилея в памет на братя Миладинови, дето калугерите и поповете 10-15 пътя повтаряха и слoвославяха името на руския император. Това нещо като че ли нарочно се правеше от Климента и братята му. Страшно ми докривя и пот ме избиваше при всяко споменувание на името на императора (Александър Трети, българофоб - автора), когото величаят с титлата «Благодетел» и «Покровител». Като го гледах тоя безобразник, идеше ми да отида и да му извадя гръцмуля. Ние се бориме за нашата независимост и употребяваме хиляди хитрини, за да се спасиме от ноктите на бясната бяла мечка, а те, предателите-чернокапци, ходят да я словославят и да показват на света че ние сме готови да ближеме лапата, която са е замахнала да ни пребие... Аз и Муткуров си обърнахме гърба към тоя предател и не поискахме не само да вземеме нафора, но още и да видиме неговото подпухнало от пиянство и разврат лице...»

По време на изборите за европейския парламент «негово преосвещенство» полковник-патриарх Кирил беше в Москва, където е и гласувал, и хортувал с «негово светейшество» генерал-патриарх Кирил. Там му е хвърлен пъпа. Той беше и в руското посолство, за да почете деня на руската федерация.

Как мислите щеше да се усети Стамболов и с какви думи щеше да ни го опише: предател, безобразник или патентован подлец?

Идва времето за второ пришествие на Стефан Стамболов, но преди това трябва да дойде още едно българското възраждане, което да го роди.


 
Отказът на президента Плевнелиев да се кандидатира за втори мнадат е:
  резултати


Бюлетин

Въведете вашия имейл адрес за да получавате по-важните неща от Svobodata.com.
Svobodata.com не носи отговорност за съдържанието и авторските права на препечатани статии - като винаги посочва име на автор и линк на първоначалната публикация.Подкрепете Откритото писмо на Едвин Сугарев до главния прокурор Сотир Цацаров, с което се иска започването на наказателно производство срещу лицето Сергей Дмитриевич Станишев, бивш министър-председател на България, заради причинени от негови действия или бездействия щети в размер на милиарди лева. Можете да изразите подкрепата си чрез петиция на адрес: http://www.peticiq.com/otkrito_pismo_sugarev Story of StuffПодкрепете този сайт

Red House Sofia
Valid XHTML 1.0 Transitional