Свободата днес и тук 24 Юни 2024  
Начало
  
  Свободата, Санчо, е едно от най-ценните блага - Дон Кихот Свободата, брат, е нещо изключително - Джендема  
 

ЕК ще предприеме действия спрямо България, ако не е спряла ”Южен поток”

« назад   коментари   Изпечатай   Изпрати на приятел   
Mediapool.bg

Еврокомисарят по енергетиката Гюнтер Йотингер заяви, че вярва на българския премиер, че дейностите по "Южен поток" са прекратени, но ще предприеме действия, ако получи доказателства за обратното.

Еврокомисарят по енергетиката допусна, че "Южен поток" е част от политическа игра на Русия, а не само въпрос на инфраструктура и икономика. Гюнтер Йотингер коментира и медийните информации, че в България работата по проекта продължава въпреки уверенията на кабинета в обратното.

”Ние трябва да работим с правителството и аз имам доверие на премиера. Може би ако някакви дейности продължават, но няма нови поръчки, това все пак означава прекратяване. Ако не е така – моля ви, дайте ми снимки и кадри, и аз ще предприема действия”, каза Йотингер, цитиран от БНР.

Според него съдбата на "Южен поток" до голяма степен зависи от инвеститорите, защото в интерес на всички е да не се вкарват пари в подобен проект, преди да се стигне до приемливо решение, което е в съответствие с европейското законодателство.

В България основните законови проблеми са три – те засягат околната среда, вътрешния пазар и конкуренцията, както и втория и най-вече третия енергиен пакет, каза комисарят, като посочи специално начина, по който в България се вземат решенията за това кой ще проектира и кой ще строи газопровода.


 
Отказът на президента Плевнелиев да се кандидатира за втори мнадат е:
  резултати


Бюлетин

Въведете вашия имейл адрес за да получавате по-важните неща от Svobodata.com.
Svobodata.com не носи отговорност за съдържанието и авторските права на препечатани статии - като винаги посочва име на автор и линк на първоначалната публикация.Подкрепете Откритото писмо на Едвин Сугарев до главния прокурор Сотир Цацаров, с което се иска започването на наказателно производство срещу лицето Сергей Дмитриевич Станишев, бивш министър-председател на България, заради причинени от негови действия или бездействия щети в размер на милиарди лева. Можете да изразите подкрепата си чрез петиция на адрес: http://www.peticiq.com/otkrito_pismo_sugarev Story of StuffПодкрепете този сайт

Red House Sofia
Valid XHTML 1.0 Transitional