Свободата днес и тук 27 Май 2024  
Начало
  
  Свободата, Санчо, е едно от най-ценните блага - Дон Кихот Свободата, брат, е нещо изключително - Джендема  
 

ДВИЖЕНИЕ 22 СЕПТЕМВРИ ПРЕДЛАГА МИНИМАЛНА ПЕНСИЯ ЗА КОМУНИСТИЧЕСКАТА НОМЕНКЛАТУРА И КАДРИТЕ НА ДС !

« назад   коментари   Изпечатай   Изпрати на приятел   
Движение 22 септември

В последните месеци и особено в последните дни, в обществото все повече се дискутира нуждата от приемането на лустрационни законови текстове. За съжаление Конституционният съд отмени и малкото такива разпоредби като противоречащи на Конституцията. 
Лустрацията и декомунизацията трябва да бъдат гарантирани от новата 
българска Конституция.
Движение 22 септември твърдо се ангажира лустрационните текстове да залегнат в бъдещата нова Конституция и за това призоваваме за силно демократично конституционно мнозинство.
Най-често споменаваните предложения се свеждат до ограничаване възможността на лица, които са работили на щатни длъжности в апарата на БКП, ДКМС, БЗНС(казионен), БПС и ОФ, както и на лица с принадлежност към репресивният апарат на комунистическият режим (ДС) да нямат право да заемат длъжности в държавната администрация, съда, прокуратурата, БНБ, БНР, БНТ и др. Също така тези лица да нямат право да са народни представители, министри, кметове, общински съветници и да се кандидатират за Президент за срок от 10г.!
Такива закони бяха едни от първите закони, които бяха приети в Полша,Чехия и Унгария още през 1990-91г., а наскоро и в Румъния. Затова тези държави се развиват нормално и спокойно, и реализират икономически растеж и повишен стандарт за гражданите си.
Вярваме, че у нас лустрацията предстои!
Поради голямото закъснение и възможната неефективност при въвеждане само на посочените ограничения поради напредналата възраст на потенциално засегнатите от лустрацията лица, да се приложи и още нещо, реално и справедливо. 
Движение 22 септември предлага, тези които са пречупвали и предопределяли живота на нашите родители, да получават само МИНИМАЛНА ПЕНСИЯ. 
Не е почтено ченгетата и партийните номенклатурчици да получават максимални пенсии, а техните жертви - свещеници, лекари, медицински работници, учители, инженери, актьори, музиканти, работници и др. да доживяват живота си с ниски пенсии в обидна мизерия! 
Обществото ни жадува за СПРАВЕДЛИВОСТ!!! 
И ще я получи!


 
Отказът на президента Плевнелиев да се кандидатира за втори мнадат е:
  резултати


Бюлетин

Въведете вашия имейл адрес за да получавате по-важните неща от Svobodata.com.
Svobodata.com не носи отговорност за съдържанието и авторските права на препечатани статии - като винаги посочва име на автор и линк на първоначалната публикация.Подкрепете Откритото писмо на Едвин Сугарев до главния прокурор Сотир Цацаров, с което се иска започването на наказателно производство срещу лицето Сергей Дмитриевич Станишев, бивш министър-председател на България, заради причинени от негови действия или бездействия щети в размер на милиарди лева. Можете да изразите подкрепата си чрез петиция на адрес: http://www.peticiq.com/otkrito_pismo_sugarev Story of StuffПодкрепете този сайт

Red House Sofia
Valid XHTML 1.0 Transitional