Свободата днес и тук 02 Юни 2023  
Начало
  
  Свободата, Санчо, е едно от най-ценните блага - Дон Кихот Свободата, брат, е нещо изключително - Джендема  
 

Двете прасенца и сламената им медийна ко(н)чина

« назад   коментари   Изпечатай   Изпрати на приятел   
Иво Инджев, http://ivo.bg/

 

Кой? Кой обезвреди вестниците?

Как кой – онези които си ги напазаруваха и от инструмент за „убиване на политик” ги превърнаха в салфетка за бърсане на собствените си лиги, потекли от лакомията да налапат де що видят за продан под формата на стока, наричана днес с чуждицата „активи”. Макар че ставаше дума за живи журналисти ( например).

Вековното правило от зората на вестникарството, според което политик се убива като муха- най-добре с вестник, днес се е изродило в България до пълния абсурд спряганите (не без основание) за големи медийни властелини да се опитват да използват медийните тояги за разчистване на сметките помежду си, но ефектът от това е като на бой в детски кът с надуваеми пластмасови бухалки.

Боят е истински, злобата и омразата са на лице, но ударите попадат в памука на недоверието, което изградиха същите тези вкопчени днес в смъртоносна (според Пеевски) схватка плетачи на мрежи за влияние.

И защо? Ами защото така пожелаха самите купувачи на влияние. С бруталната си намеса в медийната свобода успяха да превърнат в бутафория медийното влияние върху публиката, за чието внимание и реанимиране сега отчаяно се борят.

Цветан Василев, по-умният от двамата, прозря и косвено призна провала на опитите да си купиш медийно влияние и да разчиташ да не ти личи. Това стана ясно от интервютата му в чужди издания, чрез които се опита да си прокара посланията за пред българската публика. Така си призна косвено, че да се разчита на „авторитета” на медийните инструменти в България, които отдавна лъснаха като ментета, е ялова работа.

Цензорът Пеевски, известен като такъв на журналистите от неговите медии заради пряката му ангажираност в аранжирането на вестникарските страници до най-малки подробности ( например колко прекрасна трябва да е поредната снимка на Бойко до главата на водещото заглавие- в периода, когато Делян и Бойко се обичаха публично), днес се опитва да си изпроси състрадание със сензационни твърдения в неговата бухалка „Уикенд”. Били обещавани половин милион пари за неговия безценен живот от страна на урода Василев. Обаче кой ли ще повярва на лъжливото депутатче и неговото вестниче… Няма кой, дори и да е 100 процента вярно!

Сега преди очите ни се разиграва приказката „Двете прасенца”.

Построили си те медийна империйка от слама и съчки, но дошъл недоверчивият сив читател и дори не си направил труда да духне, за да я разруши. Просто я презрял и тя рухнала.

Двете прасенца се затичали към каменната къща на третото, но се оказало, че няма такава…

Краят на тази трагедия със сламената ко(н)чина предстои.


 
Отказът на президента Плевнелиев да се кандидатира за втори мнадат е:
  резултати


Бюлетин

Въведете вашия имейл адрес за да получавате по-важните неща от Svobodata.com.
Svobodata.com не носи отговорност за съдържанието и авторските права на препечатани статии - като винаги посочва име на автор и линк на първоначалната публикация.Подкрепете Откритото писмо на Едвин Сугарев до главния прокурор Сотир Цацаров, с което се иска започването на наказателно производство срещу лицето Сергей Дмитриевич Станишев, бивш министър-председател на България, заради причинени от негови действия или бездействия щети в размер на милиарди лева. Можете да изразите подкрепата си чрез петиция на адрес: http://www.peticiq.com/otkrito_pismo_sugarev Story of StuffПодкрепете този сайт

Red House Sofia
Valid XHTML 1.0 Transitional