Свободата днес и тук 27 Май 2024  
Начало
  
  Свободата, Санчо, е едно от най-ценните блага - Дон Кихот Свободата, брат, е нещо изключително - Джендема  
 

Как без мнозинство от 3 :1?

« назад   коментари   Изпечатай   Изпрати на приятел   
Позиция на Движение 22 септемвриМного хора, а и политици се съмняват в нуждата от приемане на нова Конституция, плашат се от възможността да се събуди енергията на обществото за създаване на необходимото конституционно мнозинство от 2/3 или 3/4, за което Движение 22 септември призовава от половин година. Скептиците изтъкват като причина, че имало да се решават други по неотложни, ежедневни задачи. Погрешно поставят въпроса, или... или... А защо не, и...и?
Но как ще се осъществяват "ежедневните задачи" без наличието на справедливост и възмездие! Как ще се привличат български и чуждестранни инвестиции в страна, чиято съдебна система и прокуратура за пропити от корупция, и са загубили доверието на обществото и европейските ни партньори? Как без нова Конституция ще се въведе лустрация, образователен ценз, задължително гласуване? Как ще бъде прекъсната връзката и зависимостта на много държавни институции от метастазите на БКП и ДС? Как без ВНС ( при наличието на решение №3/2005г. на Конституционния съд) ще се направят промени в старата или ще се приеме нова Конституция? Как ще се направи реформа на съдебната система? Как прокуратурата ще заеме мястото си на държавен обвинител, а няма да продължи да бъде безконтролен изпълнител на задкулисни поръчки? Как ще се регламентират правомощията на Президента (ако са настоящите, то да се избира от парламента, а ако се избира пряко, да получи най-малкото законодателна инициатива )? Как ще се намали броя на депутатите? Как ще могат да се отзовават народните представители,предали интересите на избирателите си? Как ще се излезе от капана на непроменяемост на посткомунистическата конституция? Как ще се премахне фигурата на ВНС без свикване на ВНС? Нежеланието да се приеме нова Конституция само ще удължи агонията на все несвършващия "преход" , ще продължи затъването ни в "ежедневните задачи" и ще доизхаби енергията на хората в гасене на "ежедневни" пожари"! Трябва ни не гасене, а градене. Трябва ни нова енергия, перспектива и вяра в съграждането на справедлива, богата и европейска България!


 
Отказът на президента Плевнелиев да се кандидатира за втори мнадат е:
  резултати


Бюлетин

Въведете вашия имейл адрес за да получавате по-важните неща от Svobodata.com.
Svobodata.com не носи отговорност за съдържанието и авторските права на препечатани статии - като винаги посочва име на автор и линк на първоначалната публикация.Подкрепете Откритото писмо на Едвин Сугарев до главния прокурор Сотир Цацаров, с което се иска започването на наказателно производство срещу лицето Сергей Дмитриевич Станишев, бивш министър-председател на България, заради причинени от негови действия или бездействия щети в размер на милиарди лева. Можете да изразите подкрепата си чрез петиция на адрес: http://www.peticiq.com/otkrito_pismo_sugarev Story of StuffПодкрепете този сайт

Red House Sofia
Valid XHTML 1.0 Transitional