Свободата днес и тук 30 Март 2023  
Начало
  
  Свободата, Санчо, е едно от най-ценните блага - Дон Кихот Свободата, брат, е нещо изключително - Джендема  
 

“Арсеник и брюкселски дантели” по Агата Кръстева

« назад   коментари   Изпечатай   Изпрати на приятел   
Иво Инджев, http://ivo.bg/

 

„Берем горчивите плодове на самото съществуване на Пеевски”, заяви днес Антон Кутев, един от най-близките тълкуватели на мислите на Сергей Станишев в БСП.

 

Кутев демонстрира по-най категоричния начин досега раздразнението на партийната си централа от очевидната победа на ДПС над столетницата, чиито лидер се оказа прогонен от София в Брюксел.

 

За да илюстрира до каква степен вече открито в ръководството на БСП мразят намразения отдавна (от систематично оплюваните досега от БСП протестиращи граждани) символ на задкулисието, Кутев прибегна до любимите отчаяни методи на примитивната пропаганда. За целта намигна на нещастните български пенсионери, върху чиито плещи предимно се крепи несменяемостта във властта на БСП ( с малки прекъсвания) през последния четвърт век.

 

Кутев „прозря”, че само за охраната си, която плаща сам, Пеевски пръска месечно около 30 000 лева, което е равно на средната пенсия, получавана от един възрастен българин за цял живот.

 

С тази ( невъзможна за произнасяне преди година) реплика Кутев ясно даде да се разбере, че разводът между ДПС и БСП преминава вече в типичната фаза на войната при подялбата на имуществото между мъжа и жената.

 

Имуществото, което делят, е властта и всичко, което си приватизираха партийно чрез нея двете партии като ресурс от две десетилетия и половина.

 

Перверзията на тези взаимоотношения е във всеизвестния факт, че ДПС беше зачената в грях от столетницата и когато поотрасна стана булка на БСП, за да изкласи до доминиращ партньор, изнасилващ редовно майка си.

 

Образът на Пеевски ( нека не се схваща във физическия смисъл на думата) се превърна в илюстрация за това в какво се изражда противоестествената връзка между една столетница, репресирала българските турци, но озаптила техният гняв чрез свои подставени заптиета. В резултат на това кръвосмешение столетницата си отгледа своя Калигула в лицето на „ успелия на 33 години” младеж, от когото сега вече с погнуса се опитва да се откаже публично.

 

И защо? Нима ( вече) не е хубавец на мама? Нима не символизира как хитрата столетна сврака снасяше кукувичите си яйца като помощно средство за своето оцеляване и размножаване във властовата джунгла?

 

Най-ранните сведения за възхода на Пеевски като събирателен образ, творение на прехода под диригентската палка на преименуваната за целта БКП, датират от времето, когато е бил юноша, достатъчно близък, за да се разхожда по къси гащи с тогавашния неофициален владетел на България Илия Павлов. Същият стана практически официален такъв със свалянето на правителството на Филип Димитров, заменено от марионетките на „Мултигруп” под табелата „Кабинета Беров”.

 

Този гинекологичен кабинет, където незаконно абортира младата българска демокрация ( принудена да пометне след депесарския шут и бруталната намеса в политика на силовите тайни служби, изиграли на светло сценария за свалянето на неудобната власт през лятото и есента на 1992 г.), стана родилен дом за българската организирана престъпност. А „Мултигруп”, както и самата БСП, нямаше да си разиграват грабителските пасианси, ако зад тях не стоеше именно столетната закрилница.

 

Прощъпулникът на младенеца Пеевски в политиката и властта беше също така акуширан от доведения пак от БСП от Мадрид иконом на преразпределяното имущество на България Симеон Сакскобургготски. Едва навършил двайсетина години, Пеевски оглави царската младежка структура и от тази позиция заподскача по върховете на следствието, варненското пристанище и парламента, използвайки трамплина за изграждане на медийна империя, употребявана за подкрепа или сваляне на управленските кукли в държавата.

 

Едва онзи ден, на 23 юни, Пеевски най-сетне призна, че неговото семейство има такава империя. Каза го на излизане от следствието след разпит, който му беше досадил и той реши да сподели с репортери, че банкерът Цветан Василев искал от него да го направи премиер с помощта „медиите на моето семейство”.

 

И Кутев, говорейки от името на ръководството на БСП, открива едва сега колко горчиви са плодовете на факта, че Пеевски го има?!

 

Във въпросното импровизирано улично интервю самият Пеевски внесе нотка на драматизъм, изразявайки съжаление, че още не са го убили- това щяло да е по-добре за него, отколкото да го разкарват да дава показания.

 

Истината обаче е, че май Пеевски отрови майка си БСП както никой външен враг не е успявал досега, скарвайки я вече смъртно с ДПС . Кой друг може да сипе арсеник в чашата на нощното шкафче на столетната другарка, пременена като госпожа, ако не най-довереното й лице с достъп до спалнята й?

 

Ето така се стигна до развръзката в криминалето „Арсеник и брюкселски дантели” със авторското съучастие на биологичната майка на местния Калигула, българската Агата Кръстева.


 
Отказът на президента Плевнелиев да се кандидатира за втори мнадат е:
  резултати


Бюлетин

Въведете вашия имейл адрес за да получавате по-важните неща от Svobodata.com.
Svobodata.com не носи отговорност за съдържанието и авторските права на препечатани статии - като винаги посочва име на автор и линк на първоначалната публикация.Подкрепете Откритото писмо на Едвин Сугарев до главния прокурор Сотир Цацаров, с което се иска започването на наказателно производство срещу лицето Сергей Дмитриевич Станишев, бивш министър-председател на България, заради причинени от негови действия или бездействия щети в размер на милиарди лева. Можете да изразите подкрепата си чрез петиция на адрес: http://www.peticiq.com/otkrito_pismo_sugarev Story of StuffПодкрепете този сайт

Red House Sofia
Valid XHTML 1.0 Transitional