Свободата днес и тук 20 Юли 2024  
Начало
  
  Свободата, Санчо, е едно от най-ценните блага - Дон Кихот Свободата, брат, е нещо изключително - Джендема  
 

Петата колона на Русия в България вече ще марширува с чорапи

« назад   коментари   Изпечатай   Изпрати на приятел   
Иво Инджев, http://ivo.bg/

 

Когато в един сополиво сълзлив репортаж на в. „Стандарт” за процъфтяващия руски анклав на черноморски ни бряг край устието на Камчия написаха хвалебствени отзиви за прогонването на едно русначе от лагера обратно в Русия поради това, че напсувало другарчето си, вестникарският аплодисмент към морално извисения жест прозвуча като екзотичен виц. Обаче анекдотът се превърна в норма от днес. Тази партийна повеля на партията на Путин, която напомня на напъните на Андропов и Горбачов да преборят пиянството с административни мерки, вече е облечена в закон, задължителен за изпълнение за всички руски граждани ( или по-точно, поданици на н.в. Путин).

В Русия от 1 юливече е в сила закон срещу употребата на нецензурен език във филми, пиеси и книги. Филмите няма да получават разрешение за масово разпространение, ако нарушават закона.Книгите ще се продават запечатани и с предупредителен стикер върху опаковката. „Вулгарните” и разголените сцени в театрите ще им докарват големи глоби, което предполага да има съответните органи са следят всичко това.

Иначе казано, моралната полиция ще върви по стъпките на милицията, която при комунизма също така следеше за моралността на гражданите- такава, каквато е я разбираха лицемерните партийни вождове.

И ако си мислите, че това е пределът на идиотизма в откачената атмосфера на путлеризма, трябва да знаете, че той явно е безбрежен като самата Русия. Предстои руските законодатели да разгледат закон срещу носенето на сандали и обувки на бос крак. Той пък е дело на партията „Справедлива Русия”.

 

Засега не е ясно как точно ще бъдат наказвани нарушителите, а и дали на границата ще бъдат спирани чужденци без чорапи. Но е ясно, че безграничната власт ражда и безграничната законодателна глупост поради липса на отрезвяваща опозиционна съпротива срещу приумиците на смахнатите властници.

 

Едно е сигурно- българската пета колона, свикнала да носи партенки, вече ще марширува задължително с чорапи.


 
Отказът на президента Плевнелиев да се кандидатира за втори мнадат е:
  резултати


Бюлетин

Въведете вашия имейл адрес за да получавате по-важните неща от Svobodata.com.
Svobodata.com не носи отговорност за съдържанието и авторските права на препечатани статии - като винаги посочва име на автор и линк на първоначалната публикация.Подкрепете Откритото писмо на Едвин Сугарев до главния прокурор Сотир Цацаров, с което се иска започването на наказателно производство срещу лицето Сергей Дмитриевич Станишев, бивш министър-председател на България, заради причинени от негови действия или бездействия щети в размер на милиарди лева. Можете да изразите подкрепата си чрез петиция на адрес: http://www.peticiq.com/otkrito_pismo_sugarev Story of StuffПодкрепете този сайт

Red House Sofia
Valid XHTML 1.0 Transitional