Свободата днес и тук 21 Юни 2024  
Начало
  
  Свободата, Санчо, е едно от най-ценните блага - Дон Кихот Свободата, брат, е нещо изключително - Джендема  
 

Измаменото камилче или за кукувските политици

« назад   коментари   Изпечатай   Изпрати на приятел   
М. Вешим, в. Стършел

"Пишкин момче излезе, всинца ни преметна!" - съпартийците на Сергей Станишев имат пълни основания да възкликнат така за лидера си.

След като два месеца се кле, че няма да става евродепутат, Станишев изведнъж промени решението си и хвана самолета за Брюксел - явно предпочел белгийския шоколад и сигурната заплата от 20 хиляди евро пред "Своге" и калната наша политика.

А тук остави другарчетата-позитанчета да обясняват със свои думи краха на правителството.

От всички камилчета на "Позитано" най-измаменото се оказа Петър Курумбашев. Той беше толкова сигурен, че е на избираемо място в евролистата на БСП, че даже предварително напусна българския парламент. Казват - ушил си нови костюми за Брюксел. И дори проучвал обявите за апартаменти в белгийската столица...

Изведнаж Курумбашев остана на "сухо"... Да не го жалим, той сигурно си е подсигурил "сухо" за добър жизнен стандарт. Обаче се сгромоляса политическата му кариера. Този път май завинаги.

А какво шеметно кариерно развитие направи през годините бившият "кукувец"! Започнал като сценарист в студентското предаване, тогава той бе представител на демократичните студенти.

После подхвана почтен и високоморален бизнес със секс-телефони. По-късно се сближи с президента Петър Стоянов и му стана първи пиар съветник... Толкова добре го съветваше, че му провали втория мандат.

Сигурно заради това го забелязаха от БСП. И от човек на Стоянов Курумбашев бързо стана човек на Станишев и "Позитано". Това му осигури депутатско място в няколко парламента. По време на мандатите си народният трибун Курумбашев може да бъде запомнен с приноса си към две области - енергетика и култура, - затова и двете сега са в страхотен възход.

Може да се каже, че в политиката Курумбашев се издигна и благодарение на "Ку-ку".

Студентското предаване се оказа трамплин за доста въжеиграчи... Да започнем с идеолога - бившият комсомолският секретар на университета Любен Дилов се преметна от "червен" в "син", създаде партия "Гергьовден", та по едно време стана "десен" депутат.

Сега е коалиционен партньор на Бареков. Нищо чудно пак да го видим в парламента, този път "без цензура"... Там ще седне до верния си съратник Росен Петров, сценарист на Слави, после уж независим журналист, а сега Барекова дясна ръка. "Войводо, събрахме се" - както се казваше в рекламата.

И друг "кукувец" се върти като калайджия около партийната софра - Нидал Алгафари, режисьор на скандалното "атомно Ку-ку", а иначе специалист в пиара и партийните интриги. Иначе Алгафари е верен на соц-идеала - ту на "Позитано", ту на "АБВ" - явно, който плати повече.

С този сме, който плаща повече - това е "Ку-ку"-моралът.

С такъв девиз навремето студентите станаха милионери в националната телевизия с директор Хачо Бояджиев. "Академикът" им даде възможност да печелят безконтролно от драматизация на реклами - сценки за перални "Зануси" и хладилници "Индезит"...

По-късно "пишкин" момчетата запяха "За крадец не ставаш, сине" и "Едно ферари с цвят червен" и станаха "пионерите" на чалгата - "пионерът" от Димитровград дойде след тях... Имат и друг исторически принос - въведоха простотията и цинизма като основен художествен похват в телевизионното шоу - и това се оказа печелившо. Много печелившо...

А после показаха на обществото цирков скок - от шоуто към политиката.. А Курумбашев се прояви като- основен изпълнител под купола на цирка.

Но тоя път "кукувецът" си намери майстора.

Един по-голям въжеиграч го прецака.

Без да е бил сред основателите на студентското шоу, Станишев постъпи като истински политик "кукувец" - носител на върховен "кукувски" морал и добродетели.

От случая остава една поука: всеки накрая си намира майстора!


 
Отказът на президента Плевнелиев да се кандидатира за втори мнадат е:
  резултати


Бюлетин

Въведете вашия имейл адрес за да получавате по-важните неща от Svobodata.com.
Svobodata.com не носи отговорност за съдържанието и авторските права на препечатани статии - като винаги посочва име на автор и линк на първоначалната публикация.Подкрепете Откритото писмо на Едвин Сугарев до главния прокурор Сотир Цацаров, с което се иска започването на наказателно производство срещу лицето Сергей Дмитриевич Станишев, бивш министър-председател на България, заради причинени от негови действия или бездействия щети в размер на милиарди лева. Можете да изразите подкрепата си чрез петиция на адрес: http://www.peticiq.com/otkrito_pismo_sugarev Story of StuffПодкрепете този сайт

Red House Sofia
Valid XHTML 1.0 Transitional