Свободата днес и тук 11 Август 2022  
Начало
  
  Свободата, Санчо, е едно от най-ценните блага - Дон Кихот Свободата, брат, е нещо изключително - Джендема  
 

И пак - за кого играе прокуратурата?

« назад   коментари   Изпечатай   Изпрати на приятел   
http://www.capital.bg

 

Пеевски в тефтера на Филип Златанов

 
© Юлия Лазарова

 

 

Прокуратурата  очевидно работи не в обществен, а в частен интерес. Този на депутата от ДПС.

Една година след като прокуратурата вкара в обществения живот сюжета с тефтера на председателя на комисията за конфликт на интереси Филип Златанов, стана ясно, че при шумното му представяне държавните обвинители са пропуснали да съобщят един важен детайл. А именно, че до инициалите ИФ, ЦЦ и ББ има още едни – ДП, а на две места е изписано името на депутата от ДПС Делян Пеевски.

Държавното обвинение отказва да коментира случая, а логична причина името на Делян Пеевски да бъде крито няма. Единственият аргумент можеше да бъде запазване на следствената тайна, за да не се попречи на разследването - нещо, което прокурорите очевидно не търсеха, при положение че прожектираха пред широка публика основните доказателства още в първите дни на разследването. Показателно е, че разследването срещу Златанов е разделено, като тефтерите му не са приложени по делото, което беше внесено в съда. Те останаха по разследване срещу неизвестен извършител. Показателно е, че това разследване е възложено там, където Пеевски има запазено работно място – Столичното следствие. Показателно е и че синът на Ирена Кръстева все още не е разпитан.

Скандалът спокойно може да бъде подреден до други сходни случаи – прокурорската проверка срещу президента по сигнал на Николай Бареков, абсурдното дело срещу "убийците" на Пеевски, старателно подбраните действия по сигнала на "Протестна мрежа" (за Певски не, за Цветан Василев – да).

Всички те показват, че държавното обвинение, което по закон е изцяло в подчинение на Сотир Цацаров, очевидно работи не в обществен, а в частен интерес. Този на депутата от ДПС. И че усилията да не се смущава спокойствието му са трогателни.

 
Отказът на президента Плевнелиев да се кандидатира за втори мнадат е:
  резултати


Бюлетин

Въведете вашия имейл адрес за да получавате по-важните неща от Svobodata.com.
Svobodata.com не носи отговорност за съдържанието и авторските права на препечатани статии - като винаги посочва име на автор и линк на първоначалната публикация.Подкрепете Откритото писмо на Едвин Сугарев до главния прокурор Сотир Цацаров, с което се иска започването на наказателно производство срещу лицето Сергей Дмитриевич Станишев, бивш министър-председател на България, заради причинени от негови действия или бездействия щети в размер на милиарди лева. Можете да изразите подкрепата си чрез петиция на адрес: http://www.peticiq.com/otkrito_pismo_sugarev Story of StuffПодкрепете този сайт

Red House Sofia
Valid XHTML 1.0 Transitional