Свободата днес и тук 25 Май 2024  
Начало
  
  Свободата, Санчо, е едно от най-ценните блага - Дон Кихот Свободата, брат, е нещо изключително - Джендема  
 

Две хубави лъжи, лъжите на ББ

« назад   коментари   Изпечатай   Изпрати на приятел   
Иво Инджев, http://ivo.bg/

 

“Не пискам, когато ме плюят и не ме интересува какво пишат“.

 

В това кратко изречение, изречено от Бойко Борисов по Нова телевизия, се съдържат рекордните две лъжи. Две лъжи в рамките на две твърдения!

 

Понеже съм написал книга, която регистрира по дни къде, кога и какво е казал Борисов ( в противоречие с горните му думи) като „премиеръ на РъБъ“, ще припомня само два случая, свързани с моя милост.

 

На 17 юни Борисов писна както никога преди в публичното пространство, наричайки ме три пъти „идиот“. Доста хора, включително журналисти с памет за събитията от доста години, отбелязаха, че никога по никакъв повод Борисов не си е изпускал нервите както в това телефонно включване по Нова телевизия.

 

Можех да поискам и аз да изпискам като право на отговор, но реших да го оставя да си пищи издайнически- включително, за да не вкарвам колегите от телевизията в спиралата на задочното пискане.

 

Когато един бивш премиер, сериен победител в поредица изборни кампании, фаворит на статуквото и за следващите парламентарни избори със заявка отново да има цялата власт в държавата в ръцете си (

лично!) , но репликира по такъв невъздържано фалцетен начин един серийнно маргинализиран, загубил работата си ( поради натиска на неговия приятел Георги Първанов) журналист, не става дума просто за „пискане“, а за истерично изпускане на нервите от страна човек, нуждаещ се от медицинска помощ.

 

Припомням, че Борисов изригна с писъци в отговор на моето твърдение, че депутатът от ДПС Делян Пеевски го е посъветвал да си подаде оставката като премиер на 20 февруари миналата година и понеже Борисов го е послушал ( като явно меродавен представител на задкулисното влияние в държавата), на практика така го е отстранил от властта. След това тандемът Пеевски – Василев го погна чрез медиите си ( начело с преобърналия палачинката телевизионен водещ Николай Бареков).

 

Ако е толкова несъгласен с моето твърдение, Борисов можеше да отрече, да откаже коментар ( щом пък е толкова абсурдно) или да се подиграе, както обича да прави с всеки, когото смята за достатъчно слаб, за да го нарита. Вместо това Борисов избра да писка.

 

Интересното е, че никоя от медиите, собственост на Пеевски и от онези, на които с просто око се вижда, че е платено да го обслужват от „независими позиции“, не пожела да се поинтересува от мнението на замесения в това пискане Пеевски. На мен той не ми вдига телефона, но на тях би отговорил нещичко- би било любопитно мнението му. Обаче явно „по гарнизона“ има заповед да не се рови в тази история и то в момент, когато същото така е видно, че медиите на Пеевски обърнаха за пореден път палачинката и отново се отнасят уважително , макар и не по стария откровено угоднически начин със собственика на ГЕРБ.

 

 

Колкото до твърдението на Борисов, че не го интересувало какво пишат за него, тази лъжа може да я развенчае всеки от десетките свидетели по веригата на взаимоотношенията на властта с медиите през годините, когато той се открои с хиперактивните си медийни реакции при всеки случай на несъгласие с някаква критика.

 

В същото предаване на Нова тв, в което ме нарече „идиот“, Борисов ме упрекна, че съм си пишел книгите на негов гръб. В една от тях на „негов гръб“ наистина описвам случката, как занимава един американски инвеститор с досадно дълъг преразказ на прочетеното от него в един жълт седмичник- случка, която съм документирал и може да бъде потвърдена от доста свидетели.

 

 

Направил съм го с мисълта, че хората трябва да знаят с кого си имат работа, когато го натоварват с доверието си. Гърбът му се оказва неспособен да издържи един премиерски мандат ( а сега иска втори!) без да избяга от отговорността в труден момент, както направи на онзи 20 февруари миналата година.

 

Тези две лъжи, събрани в едно кратко изречение, потвърждават още веднъж въпросната истина с кого наистина си имаме работа.


 
Отказът на президента Плевнелиев да се кандидатира за втори мнадат е:
  резултати


Бюлетин

Въведете вашия имейл адрес за да получавате по-важните неща от Svobodata.com.
Svobodata.com не носи отговорност за съдържанието и авторските права на препечатани статии - като винаги посочва име на автор и линк на първоначалната публикация.Подкрепете Откритото писмо на Едвин Сугарев до главния прокурор Сотир Цацаров, с което се иска започването на наказателно производство срещу лицето Сергей Дмитриевич Станишев, бивш министър-председател на България, заради причинени от негови действия или бездействия щети в размер на милиарди лева. Можете да изразите подкрепата си чрез петиция на адрес: http://www.peticiq.com/otkrito_pismo_sugarev Story of StuffПодкрепете този сайт

Red House Sofia
Valid XHTML 1.0 Transitional