Свободата днес и тук 11 Август 2022  
Начало
  
  Свободата, Санчо, е едно от най-ценните блага - Дон Кихот Свободата, брат, е нещо изключително - Джендема  
 

Борисов он файър*: "Аржентина – натовска държава, голяма държава, а нощес фалира!"

« назад   коментари   Изпечатай   Изпрати на приятел   
http://www.mediapool.bg

 

Лидерът на ГЕРБ иска да "нарисуват на една дъска, да го показват - от тука ще влиза ядрено гориво, от там ще излиза ток"
Снимка: БГНЕС

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов очевидно навлиза във все по-добра предизборна форма и в четвъртък произведе множество коментари за положението по света и у нас.

 

"Видяхте какво направиха със спекулативните фондове тая нощ с Аржентина. Аржентина фалира. Банкрут. Аржентина - натовска държава, голяма държава. Нощес фалира”, каза Борисов за финансовите проблеми на южноамериканската държава (която не е член на НАТО).

 

По време на конференцията на ГЕРБ, посветена управленската програма на партията в сектора "Сигурност", бившият премиер даде да се разбере, че е наясно не само с глобалните финансови машинации. Той коментира и актуални енергийни проблеми и сделки на отиващото си правителство.

 

 

"Мънкат, мънкат... Вместо да излязат, да го нарисуват на една дъска, да го показват - от тука ще влиза ядрено гориво, от там ще излиза ток. Това струва толкова, това толкова. Ядреното гориво ще го внасяме от еди-къде си, но ще го закопаваме еди-къде си. Защото трябва да се съхранява. То няма вече да ходи в Русия. Къде ще ходи? Струва много пари това складиране. Ако ще ходи в Германия колко ще ни струва, с кой влак ще го закараме до там, ще го пусне ли Сърбия. Това са детайли за милиарди левове", каза Борисов по темата ядрена енергетика.

 

"Когато партиите са слаби, недоверието в институциите е слабо – това е райското време за крадците", обясни лидерът на ГЕРБ за проблемите на България с престъпността.

 

"Ако няма яки служби и здрава държава, финансовите акули обикалят над България. Резервът е празен – 4 и нещо е, БСП знаят, но искат да развеят лист, че е 8 милиарда. Тези брокери навън ги наблюдават и слушат всяка дума. Те знаят нашите възможности в момента”, добави Бойко Борисов за проблемите на международните финансови пазари.
 

"Каква отговорност може да имат тези хора пред обществото? Кой разклати КТБ? Това правителство, тези служби, тези хора. Може и проформа БНБ да отговаря, но в нашите служби има цели отдели със заплати на служител по-големи от премиерската, на които това им е работата – пране на пари, носене на пари с чували. Ако ги съберем, може да са над 100 души по щат. Но не, ние казваме – има само един виновен – Искров и Гунев, даже Искров не е виновен, а само Гунев. Що за наглост, що за безобразие – смениха цялата държава, всички постове, всичко живо”, каза Борисов за вината за присвояването на пари от КТБ.
 

Свидели на гнева му станаха бившият министър на вътрешните работи на Германия д-р Ханс-Петер Фридрих (сега заместник-председател на фракцията ХДС/ХСС в Германския Бундестаг), бившите български вътрешни министри Румен Петков (АБВ) и Йордан Соколов, както и бившият депутат от СДС Йордан Бакалов, който се очаква да оглави МВР в новото служебно правителство.

 

*on fire – от английски – в изключителна форма (спортна), няма спиране.


 
Отказът на президента Плевнелиев да се кандидатира за втори мнадат е:
  резултати


Бюлетин

Въведете вашия имейл адрес за да получавате по-важните неща от Svobodata.com.
Svobodata.com не носи отговорност за съдържанието и авторските права на препечатани статии - като винаги посочва име на автор и линк на първоначалната публикация.Подкрепете Откритото писмо на Едвин Сугарев до главния прокурор Сотир Цацаров, с което се иска започването на наказателно производство срещу лицето Сергей Дмитриевич Станишев, бивш министър-председател на България, заради причинени от негови действия или бездействия щети в размер на милиарди лева. Можете да изразите подкрепата си чрез петиция на адрес: http://www.peticiq.com/otkrito_pismo_sugarev Story of StuffПодкрепете този сайт

Red House Sofia
Valid XHTML 1.0 Transitional