Свободата днес и тук 22 Май 2024  
Начало
  
  Свободата, Санчо, е едно от най-ценните блага - Дон Кихот Свободата, брат, е нещо изключително - Джендема  
 

Нито меда, нито жилото!

« назад   коментари   Изпечатай   Изпрати на приятел   
Милен Радев

 Национал-социализмът в Германия е имал някои много хубави черти: създал е работа за милиони жертви на кризата, построил е немръднали до днес стройни и бързи магистрали (аутобани), поощрявал е семейството, раждаемостта и велики произведения на националното германско изкуство, Грижил се е за околната среда, завековните лесове и за алпийските пасища. По негово време се е произвеждала фантастична бира, а нацистките наденички са нямали равни на себе си.

И въпреки всичко това – по съвсем други и твърде основателни причини – национал-социализмът е обявен извън закона, възхвалата и пропагандата му са наказуеми, а всеки публичен намек за симпатия към някой аспект на нацистка Германия води днес до символично обществено линчуване и до пълно маргинализиране на изказалия го.

Не е ли време – и с оглед на стремително развиващите се събития, крайно належащо! – по същия начин да се подходи и към всяка възхвала, публично прехласване, носталгични мечтания и медийна пропаганда на Съветска Русия, на нейната теория и практика в буквално всяко отношение?

Ама имала големи социални достижения! (за сметка на многомилионен робски труд)

Ама въвела била електрификацията във всяко кътче! (дръж ми шапката. електрифицирани са преди всичко Кремълската башня, кабинетите на следователите от ЧК/ГПУ/НКВД/КГБ и килиите за изтезания)

Ама ограмотили били милиони ребята! (като при това им извадили душите с тампон от червена пионерска връзка)

Ама премахнали била експлоататорските класи! (за да установят властта на най-зловещата робовладелска класа на партийните и чекистки разбойници)

Ама победили били “фашизма” и спасили Европа от “кафявата чума” (защото откаченият фюрер ги изпревари с няколко седмици, затова пък руските пълчища окупираха и подложиха половин Европа на десетилетен терор и гнет)

Ама била се борила за мир (Съветска) Русия! (да, за нейния мир особено добре могат да разкажат хората в Унгария, в Чехословакия, в Ангола, в Мозамбик, в Афганистан, в Чечня, в Грузия и днес в Украина)

Всичко това има също толкова значение колкото хубавата баварска бира през 1938 г. и мазните нацистки вурстчета – т.е. никакво!

Всяка възхвала на Съветска Русия трябва да бъде обявена извън закона, всяко позоваване на нещо руско-съветско (рашистко, совково) трябва да се приема поне от читавата и интелигентна част на западното цивилизовано общество като недопустима пропаганда на нечовешки строй и да се приравнява на подобни действия в полза на националния социализъм.

Нещо повече, всяка възхвала на руско-съветски достижения – било то музиканти, оперни певци, съветски писатели, светила на науката или на военното дело, наказателни психиатри или просто научни занаятчии, производители на автомата Калашников, на часовници Луч или фотоапарати Зенит, космонавти, хокеисти или пързалящи са на кънки фигуранти – всеки намек за симпатия към такива (с изключение разбира се на личностите, изявили се като очевидни противници на руско-съветския режим) би трябвало да води до публично изолиране на позволилия си ги и до символичното му натикване в миша дупка.

Ама в Русия правели чудесни пирожки, парлива водка и … (тук дълго се замислям преди да ми хрумне някакъв друг пример….?!) … и мариновани гъби – нека! Да си ги ядат и пият сами и да си ги гарнират със суров нефт. Не на нас!

Дядо Драган Цанков ще остане при всичките си други греховце с едно знаменито изречение в историята. Длъжни сме да го разпространяваме и в Европа: “Не ви щем ни меда, ни жилото!”

Ето защо хваленето и на руския мед, и на руското жило трябва в очите на читавите хора да се приравнява с хваленето и прехласването пред всичко, свързано с престъпленията и просто с живота на Третия Райх.


 
Отказът на президента Плевнелиев да се кандидатира за втори мнадат е:
  резултати


Бюлетин

Въведете вашия имейл адрес за да получавате по-важните неща от Svobodata.com.
Svobodata.com не носи отговорност за съдържанието и авторските права на препечатани статии - като винаги посочва име на автор и линк на първоначалната публикация.Подкрепете Откритото писмо на Едвин Сугарев до главния прокурор Сотир Цацаров, с което се иска започването на наказателно производство срещу лицето Сергей Дмитриевич Станишев, бивш министър-председател на България, заради причинени от негови действия или бездействия щети в размер на милиарди лева. Можете да изразите подкрепата си чрез петиция на адрес: http://www.peticiq.com/otkrito_pismo_sugarev Story of StuffПодкрепете този сайт

Red House Sofia
Valid XHTML 1.0 Transitional