Свободата днес и тук 09 Декември 2023  
Начало
  
  Свободата, Санчо, е едно от най-ценните блага - Дон Кихот Свободата, брат, е нещо изключително - Джендема  
 

Кремълската пропагандна хунта и накацалите на нейния клон(инг) български папагали

« назад   коментари   Изпечатай   Изпрати на приятел   
ИВО ИНДЖЕВ, http://ivo.bg/

„Аз не бих нарекъл хората в Донбас и Донецк опълченци, това са сепаратисти и хора, които използват за съжаление, дори и бих казал терористични методи срещу едно мирно население”, каза на 21 юли в Пловдив главнокомандващият Росен Плевнелиев.

Да се казваше Георги Първанов, който главнокомандваше медиите, да го бяха послушали. Обаче днес, след ерата на Първанов, България е вече демократична държавна и медиите проявяват характер – правят обратното на онова, което ги съветва днешният държавен глава.

Отлично ребята, так держать! За демокрацията следва (да не се употребява „трябва”) да се воюва всеки ден и ни шагу назад!

Нямам предвид само откровените проруски рупори тук. Пуснете си новините на БНР и ще чуете, както днес отново се чу в емисията в 11.00, какво били направили или заявили „опълченците” в Източна Украйна (които Плевнелиев нарече сепаратисти и терористи). Новинарите , разбира се, са напълно обективни - цитират руската агенция РИА Новости и не се месят с някакви уточнения по терминологията на путинската пропаганда, а я препредават в автентичния й вид.

Българските клонинги на тази пропаганда, разпространяващи миш-маш с позоваване на руски и западни източници от Украйна за войната на „киевската хунта” срещу „населението” на Украйна, са стриктни в препредаването на руските опорни точки, но „лекичко” фризират терминологията на западните агенции, за да се получи внушението, че и те споделят тона на Москва. С дяланите камъни на българската соцпропаганда, по нашите глави!

Ето ви пример от днес:

Дума

25. Август 2014, брой: 195


„На площад “Независимост” в Киев се проведе военен парад, посветен на 23-а годишнина от независимостта на Украйна. В него участваха 1500 души от личния състав на украинските въоръжени сили в това число военнослужещи, участващи във военната операция срещу населението в Източна Украйна, съобщиха световните агенции”.

Разбрахте ли сега, че „световните агенции” са опаковани заедно опорните точки на Кремъл както и Христо Явашев не би могъл да го стори при целия му уникален авангарден опит в опаковането!

Не бързайте да отписвате значението на маргиналния като читателска аудитория вестник, цитиран по-горе. Защото редакционната му статия, като тази, се тиражира по трасето на „течната дружба” в сайтове и медии, които няма да разпознаете на пръв поглед като путинофилски.

Пропутинската пропаганда у нас се превъзбуди особено много (от яд) по повод вчерашния парад в Киев и (от радост) от т.н. парад на пленени (десетина) украинци, демонстрирани в центъра на Донецк в рамките на някакво съветско псевдошоу с препратки и внушения от времето на основната опорна точка на днешната руска пропаганда, каквато е Втората световна война.

И защо е ядосана тази пропаганда? Ами защото украинският президент Порошенко обеща увеличение на разходите за отбрана на страната с цели 2,2 милиарда, макар и не веднага, а след някоя и друга година.

„Интерсното е”, че сред задължителните епитети, окачвани на днешната украинска власт, е определението „киевска хунта”. И това се лепи върху управниците на държава, над чиято неспособност да се защити от някакви си „опълченци” руските медии и българският им слугинаж редовно се подиграват! И същевременно се възхищават как “опълчениците” (не с ”камъни и дърве” а) с ракети свалят самолет след самолет.

Що за „хунта” е това, която не гръмна нито един път срещу спецчаститге на Путин, когато окупираха през март Крим?

Всъщност, с пълното съзнание за дезинтегрираната систематично през годините след разпада на СССР украинска отбрана, Путин предприе авантюрата с окупацията на Крим именно защото си даваше сметка, че насреща си на практика няма противник - не „хунта”, а каквато и да било организирана военна съпротива. Той ли не знаеше за „насипното” състояние на украинската армия и за разклатената отбранителна способност на страната, за чиято сигурност Русия гарантира преди близо четвърт век с договора от Будапеща, финтирайки Киев да си предаде ядреното оръжие срещу руски гаранции за украинския национален суверенитет, погазен именно от нейния „гарант” тази пролет?!

Ако в Украйна може да се твърди че управлява при това положение „хунта”, то какво да кажем за властта в Москва?

Ето какво съобщава преди малко повече от година с гордост за руските военни разходи пропагандната радиоточка на Кремъл „Гласът на Русия” (която си има сайт на български език):

Гласът на Русия

4 юли 2013

Русия увеличава разходите си за отбрана
 
В същото време, когато САЩ и Европа съкращават военните си разходи, Русия, обратно, ги увеличава. През следващите четири години финансирането на руската отбрана ще нараства средно с 20 процента ежегодно и ще достигне рекордните 104 милиарда долара през 2016 година срещу 64 милиарда през 2013.

Общо в държавната програма за въоръженията до 2020 година Русия инвестира 770 милиарда долара.”

Пропагандната хунта на Кремъл войнствено приписва на врага собствените си характеристики. Но ако за руския шовинизъм това е естествено състояние на превъзбуденото его, то българското папагалско повторение на термина „опълченци” е истинска гавра с най-светлата саможертва на българите в новата ни история.

Иначе казано, за руската пропагандна хунта това е въпрос на шовинистично „прозрение”, докато в българския случай е въпрос на самопрезрение.


 
Отказът на президента Плевнелиев да се кандидатира за втори мнадат е:
  резултати


Бюлетин

Въведете вашия имейл адрес за да получавате по-важните неща от Svobodata.com.
Svobodata.com не носи отговорност за съдържанието и авторските права на препечатани статии - като винаги посочва име на автор и линк на първоначалната публикация.Подкрепете Откритото писмо на Едвин Сугарев до главния прокурор Сотир Цацаров, с което се иска започването на наказателно производство срещу лицето Сергей Дмитриевич Станишев, бивш министър-председател на България, заради причинени от негови действия или бездействия щети в размер на милиарди лева. Можете да изразите подкрепата си чрез петиция на адрес: http://www.peticiq.com/otkrito_pismo_sugarev Story of StuffПодкрепете този сайт

Red House Sofia
Valid XHTML 1.0 Transitional