Свободата днес и тук 24 Юли 2024  
Начало
  
  Свободата, Санчо, е едно от най-ценните блага - Дон Кихот Свободата, брат, е нещо изключително - Джендема  
 

Говори Пловдив: Едно си знаят, едно си блеят

« назад   Изпечатай   Изпрати на приятел   
Пламен Асенов, специално за kafene.net

Пътят на комунистите в България към властта много прилича на стремежа на едно овче стадо, но без овчар и куче, да стигне донякъде. 

То върви след овена, който дълбокомислено и уверено стъпва отпред, а когато види препятствие, застава срещу него и започва да блее. Стадото също блее в унисон. После овенът атакува с рогата. Ако препятствието падне, той тържествено минава първи, а стадото отзад се скупчва, натиска се и блее до побъркване. Заклещено в теснината, то не може да мине цялото наведнъж, както би му се искало.

Ако пък препятствието отказва да падне изобщо, то овенът продължава да го атакува и да блее, а стадото – само да блее, сякаш хорът на идиотите чете някаква молитва небесна.

И това продължава до пълно побъркване на всички. От което обикновено следва още по-пълно побъркване на всички.

Овцата е изключително тъпо животно, тя не се сеща да заобиколи препятствието, да изкопае дупка в земята и да премине отдолу, да скове стълба и да го прескочи, да си купи пробивна машина и да го…..

Та и българските комунисти така, де. Онзи ден на някакво усойно място, наречено със славното партизанско име Жабокрек, се събра овчето им стадо, запътило се пак към властта, от която току-що се самосвали, за да не бъде бито от любимия си народ с тояги. Е, макар този път овенът да се оказа женски, с гордото име Мая Манолова, изписано на нашийника, онова, което се случи там, беше точно като в гореописаната картинка.

Овенът първо и най-официално заяви, блеейки, че стадото се е запътило към властта. За целта - каза, блеейки - трябва да се преминат редица препятствия, като се спечелят изборите. А за тази цел пък, добави,  както винаги всички ни пречат – като се започне от Бойко Борисов и се свърши с Бойко Борисов. Независимо дали истинският Бойко Борисов, Бойко Борисов като служебно правителство или Бойко Борисов под някаква друга форма.

Точно така е, браво, браво! - потвърдиха вкупом овцете, блеейки.

Насърчен от похвалата, овенът се засили и блъсна препятствието Бойко Борисов с рогата: „Кабинетът уволнява кадърни специалисти в Кюстендил и ги заменя с послушници от ГЕРБ. Ако служебното правителство не спре уволненията на наши хора, излизаме на масов протест”.

Всеобщо блеене, но без ефект върху препятствието.

И няма как да има ефект, защото всички знаят, че такова животно като кадърен специалист-комунист все още не е наблюдавано никъде. То ако сред комунистите наистина имаше кадърни специалисти, поне едно от всичките им досегашни управления някъде по света – и в частност в България - би било успешно, а не пълен провал, каквито са всъщност. Освен това, от практиката е известно, че няма как в сътворяването на политика даден човек да е толкова тъп, та да бъде комунист, а в сътворяването на компютри например, да е много умен. Или в сътворяването на пуканки, все едно.

Но нито на овена, нито на стадото от този всеизвестен факт им пука – те имат препятствие пред себе си и трябва да го преминат, за което знаят само два начина. Така че следва втори словесен удар от овена Мая: „Ние искаме честно спечелени избори, а не да влезем във властта от задния вход”.

Всеобщо блеене.

`Айде сега, претенции – миналата година бяхте доволни да влезете през задния вход, а сега непременно искате да стане честно, така ли? – би могъл ехидно да попита някой по-нормален човек, ако такъв изобщо бе отишъл на сборището в Жабокрек. Но не би, всички нормални хора оставиха комунистическото стадо само да си блее, докато жабите около него си крякат.

Има впечатлението, обаче, граждани, че не само комунистите в тази страна се държат като овче стадо. Напоследък забелязвам, че същата болест е обхванала и хората, които по един или друг начин имат отношение към руския проект „Южен поток”.

От една страна, високите политически нива, като се започне от бившия министър-председател Орешарски и се стигне до сегашния министър на икономиката и енергетиката Щонов, уж постоянно спират всякакви действия по реализацията на ЮП със заповеди, молби и прочие. От друга обаче – техните думи явно се приемат за празно блеене, защото видимо нямат никакъв ефект и по-ниските чиновнически нива си правят каквото си искат.

Тоест – каквото руските им господари искат. Или онези, които им плащат от свое име, но в полза на руските господари, не знам точно.

Чиновниците например издават строителни разрешения, увеличават капитала на дружеството за строителство на потока и ред подобни. Все неща, които могат да ни вкарат в голяма беля, но все пак, сами по себе си, са малката беля.

Истински голямата е, че всички, като се започне от бившия и вероятен бъдещ премиер Борисов, та се стигне до споменатия вече актуален министър Щонов, говорят пълни глупости по адрес на газопровода. Те, сякаш накапани с нещо еднакво, твърдят с почти едни и същи думи, че „Южен поток” е добър за България и трябва да бъде построен, само ей сега едни елементарни европейски изисквания ще изпълним, за да го приобщим с европейските правила и готово. Иначе на самия проект нищо му няма, хубав си е отвсякъде.

„Всички вярваме в „Южен поток” – даже се изцепи онзи ден министър Васил Щонов.

С други думи – изказа се и от мое име, без да ме е питал.

Всички вярваме…..Да си български политик и да се отнасяш по този начин към един открито анти-български и анти-европейски руски проект, наистина ми прилича на безкрайно безсмисления начин, по който овенът блее и си блъска главата. А лошият ефект от това, разбира се, е за цялото стадо – също както всички околни непременно си патят, когато предменструалният синдром на дадена девойка изведнъж мине в открито менструален.

Ама не говорете повече такива глупости, моля ви се.

Сигурен съм - всички много добре знаете, че проблемите с ЮП не са технически, а политически. Не може да се допусне Русия да диктува какво и как да правим ние, европейците, на европейска територия и това е. Не може да се допусне Русия, освен чрез пряко анексиране на Крим и чрез войната, която Путин води, като изпраща руски терористи в Донецк, суверенна Украйна да бъде изтезавана от Москва и чрез икономически лостове, за които ние, европейците, да предоставяме опорни точки.

Не може да се допусне и без това икономически вредният за България руски проект „Южен поток” да пропълзи през наша територия, защото, освен преките вреди, с него влизат и още по-преки, политически и психологически дори - руски мутри, руска корупция, руски идеи за нашето собствено добруване, руски мерки за постигането и прилагането на това наше добро…..

Не може, бе, майна!

Но те всички едно си знаят, едно си блеят.

Категоричен съм, че на предстоящите избори аз поне няма да гласувам за партия, която еднозначно не постави в програмата си точка, че веднага и напълно прекратява работата по реализацията на „Южен поток” и в същото време започва пълен преглед и преоценка на отношенията България-Русия във всички сфери. 

 


 
Отказът на президента Плевнелиев да се кандидатира за втори мнадат е:
  резултати


Бюлетин

Въведете вашия имейл адрес за да получавате по-важните неща от Svobodata.com.
Svobodata.com не носи отговорност за съдържанието и авторските права на препечатани статии - като винаги посочва име на автор и линк на първоначалната публикация.Подкрепете Откритото писмо на Едвин Сугарев до главния прокурор Сотир Цацаров, с което се иска започването на наказателно производство срещу лицето Сергей Дмитриевич Станишев, бивш министър-председател на България, заради причинени от негови действия или бездействия щети в размер на милиарди лева. Можете да изразите подкрепата си чрез петиция на адрес: http://www.peticiq.com/otkrito_pismo_sugarev Story of StuffПодкрепете този сайт

Red House Sofia
Valid XHTML 1.0 Transitional