Свободата днес и тук 25 Юни 2024  
Начало
  
  Свободата, Санчо, е едно от най-ценните блага - Дон Кихот Свободата, брат, е нещо изключително - Джендема  
 

Близнашки бланкетно се присъедини към руската информационна война в България

« назад   коментари   Изпечатай   Изпрати на приятел   
Иво Инджев, http://ivo.bg

 

Премиерът Близнашки обърна палачинката в обяснението си защо е цензурирал „Визия 2020 г.” на Министерството на отбраната, в която Русия е посочена като заплаха за българската сигурност, включително и поради водената от нея информационна война в България информационна война. Първата версия, с която Близнашки се опита да смекчи впечатлението от цензурирането , беше, че е направил това, защото документът не бил съгласуван с него. Днес той вече взе лично участие в руската информационна война срещу България със следното угодно на Путин изявление:

 

„Не може една велика сила като Русия бланкетно да се определя като заплаха за националната сигурност на България”, заявява той в интервю за „Дневник”.

 

Тази професорска мисъл профанизира истината дотам, че е достойна да допише с още златни букви монументалните лъжи за съветската окупация на България- като онези, събрани в едно изречение на Монумента на окупационната червена армия ( МОЧА) в центъра на европейска България. Да ги припомним:

 

1.Че България е „освободена” от съветската армия ( а не окупирана, каквато е истината).

2. Че българскиЯТ народ целокупно е благодарен за „освобождението” ( т.е.) за окупацията, макар за нея да благодарят всъщност рушителите на България по съветска заръка.

3. Че армията “освободителка” се казва „съветска” през септември 1944, макар по онова време тя най-официално и единствено се е наричала Червена армия ( подробност е, но и тя е част от склонността към лъжа и подмазвачество към Съветския съюз, който преименува армията си по-късно).

 

Сега от служебния премиер Близнашки научаваме, че НЕ МОЖЕ една велика сила като Русия да се определя бланкетно като заплаха за националната сигурност на България.

 

А може ли няколко въпроса, все пак?

 

Може ли банкетно, ей така на маса поне, Русия да бъде обвинявана за нещичко? Само за лично подчинените на Близнашки ли важи забраната или тя се разпростира и за останалите поданици на Путин в България?

 

Близнашки препотвърждава констатацията, че България продължава да пребивава на колене в колониалната епоха, когато антисъветизмът беше забранен. Днес Близнашки, без никакви аргументи, просто декларира, че за Русия не може да се говорят определени неща защото била велика сила.

 

Ами ако не беше велика ( поне в представите на Близнашки)?

 

За коя сила, г-н Близнашки е позволено да се говорят неприятни истини в България? Бихте ли приложили бланкетен списък?

 

Близнашки прави (само)признание от най-жалък тип, което е смесица от комплекси и наследена атрофия на чувствителността на един народ към своя поробител, постигната с дългогодишно бичуване на тялото и духа чрез пропаганда, заплахи, репресии и забрани, отглас от които е неговият начин на мислене в днешно време.

 

Близнашки бланкетно поставя на пиедестал силата на една държава като критерий за уважението и отношението към нея. Това е демонстрация на евразийски манталитет. В този смисъл той ни най-малко не се различава от своя предшественик Орешарски, който обоснова необходимостта да отиде на поклонение на Путин на олимпиадата в Сочи именно защото България била твърде малка, за да си позволява да се присъединява към бойкота на западните лидери.

 

Понеже в момента в Близкия изток набира сила една държава, която се провъзгласява за ислямски халифат, може ли, г-н професоре, да я обвиняваме бланкетно за бруталните действия на нейните главорези или силата й трябва да предпоставя нашето безсилие да недоволстваме срещу нея?

 

В предишно свое изявление по повод цензурираната от него проатлантическа версия на документа на Министерството на отбраната „Визия 2020 г.” премиерът Близнашки вече заяви, че не иска да взима страна по конфликта в Украйна и да решава „кой крив и кой прав”.

 

Ако подобна показност на удобната проруска неосведоменост беше родена от устата на някой редови аполитичен чобанин, който е запознат само с проблемите на стадото си в планината, неутралитетът на неговата свещена простота можеше да бъде възприет за искрен. Но за премиера на една страна от НАТО, въоръжен тежко с всички възможни сведения на наши и съюзнически служби, изказването му означава само едно: премиерът бойкотира съзнателно атлантическата принадлежност на страната ни. В сравнение с този факт провокацията с назначаването на Пеевски на важния за сигурността на държавата пост е невинна закачка, срещу която Близнашки се присламчи като демонстрираше улично заедно с хилядите прозападно настроени българи миналото лято.


 
Отказът на президента Плевнелиев да се кандидатира за втори мнадат е:
  резултати


Бюлетин

Въведете вашия имейл адрес за да получавате по-важните неща от Svobodata.com.
Svobodata.com не носи отговорност за съдържанието и авторските права на препечатани статии - като винаги посочва име на автор и линк на първоначалната публикация.Подкрепете Откритото писмо на Едвин Сугарев до главния прокурор Сотир Цацаров, с което се иска започването на наказателно производство срещу лицето Сергей Дмитриевич Станишев, бивш министър-председател на България, заради причинени от негови действия или бездействия щети в размер на милиарди лева. Можете да изразите подкрепата си чрез петиция на адрес: http://www.peticiq.com/otkrito_pismo_sugarev Story of StuffПодкрепете този сайт

Red House Sofia
Valid XHTML 1.0 Transitional