Свободата днес и тук 21 Юни 2024  
Начало
  
  Свободата, Санчо, е едно от най-ценните блага - Дон Кихот Свободата, брат, е нещо изключително - Джендема  
 

Руски визов режим за българската визия за НАТО

« назад   коментари   Изпечатай   Изпрати на приятел   
Иво Инджев, http://ivo.bg

 

Пол Тейлър от Ройтерс пише днес, че повече от две десетилетия след като разпадането на бившия СССР сложи край на студената война, кризата в Украйна връща предвожданата от САЩ организация на НАТО към първоначалната й цел – защита на страните членки от предполагаема руска заплаха.

 

И Република България се връща към времето на студената война от гледна точка на отношението към Русия и към корените на Народната република България, на която беше забранено да критикува Москва.

 

Това е изводът от факта, че на днешния Съвет по сигурността, свикан от правителството на Близнашки, е победила омекналата линия по отношение на руската заплаха за България.

 

БТВ цитира източници, според които в окончателния вариант на българската „Визия 2020” за участието на страната ни в НАТО Русия вече не се споменава поименно като заплаха.

 

Поредно българско правителство се провали на изпита по евроатлантически език, заменяйки го с езоповия, на който се изразявахме по времето на НРБ. От Меглена Кунева ( в интервю за БНР вчера), до самия Близнашки, се оформи единен фронт под мотото : „може и да вярно това за руската заплаха, но не бива да го казваме на глас”.

 

Иначе казано, призивите да (се) лъжем, категорично взеха връх- като онзи с със съветското оръжие над София.

 

Тази развръзка доказва, че за България ключовата дума не е България, а Русия. В България всеки може да ругае България. Но не и да критикува Русия.

 

Когато българският т.н. елит се яви на изпит по евроатлантически език и му се падне въпрос по темата за отношения с Русия, веднага му избива руският акцент и започва издайнически да пелтечи.

 

Местната политическата путинокрация , настанена по трибуните на властта като безмълвна публика на разиграваното от Кремъл военно реалити на Колизеума в Украйна, за пореден път ръкопляска окуражително чрез мълчанието си на своя евразийски повелител в очакване на още хляб и зрелища.

 

Руската империя, поне на българска почва, успява да се утвърди като Третия Рим с действия , подобни на Третия райх. Не само чрез корупционния хляб и позорното зрелище на разправата с по-слабите си съседи.

 

Руската империя разделя българите, за да ги владее.

 

По липса на възможност да приложи този имперски принцип спрямо големи и силни държави, руската империя се цели в слабините Европа и в отделни слабохарактерни личности със слабост към корупционната трапеза.

 

Така в орбитата на Москва се завъртат отделни източни популисти, като словашкият премиер Робърт Фицо или унгарският Виктор Орбан, както и западни лакомници, като бившите управници на Германия Герхард Шрьодер и на Италия Силвио Берлускони.

 

Съответно пропутинската пропаганда се аргументира със следния факт: не сме само ние, има и други джуджета в Европа, които са се продали на Путин ( и започват да изброяват готовността на няколко държави да строят „Южен поток” с подадената им от Путин позлатена кирка или да се позовават на репченето на Сърбия, Словакия, Унгария, Кипър или Гърция против нови санкции срещу Русия).

 

От вярното на Москва българско джудже няма да чуете, че днес Германия е потвърдила твърдата си решимост за нови санкции срещу Москва чрез канцлерката Меркел или че президентът на САЩ Обама категорично обвинява Русия като агресор срещу Украйна. Нашите джуджета предпочитат да се позовават на други джуджета. Уютно е на корумпетата в компанията на корумпираните!

 

В България обаче е по-лесно да бъдат посочени изключенията сред партиите и личностите, които не играят в този руски спектакъл. Това прави нашият случай уни(кален).


 
Отказът на президента Плевнелиев да се кандидатира за втори мнадат е:
  резултати


Бюлетин

Въведете вашия имейл адрес за да получавате по-важните неща от Svobodata.com.
Svobodata.com не носи отговорност за съдържанието и авторските права на препечатани статии - като винаги посочва име на автор и линк на първоначалната публикация.Подкрепете Откритото писмо на Едвин Сугарев до главния прокурор Сотир Цацаров, с което се иска започването на наказателно производство срещу лицето Сергей Дмитриевич Станишев, бивш министър-председател на България, заради причинени от негови действия или бездействия щети в размер на милиарди лева. Можете да изразите подкрепата си чрез петиция на адрес: http://www.peticiq.com/otkrito_pismo_sugarev Story of StuffПодкрепете този сайт

Red House Sofia
Valid XHTML 1.0 Transitional