Свободата днес и тук 27 Май 2024  
Начало
  
  Свободата, Санчо, е едно от най-ценните блага - Дон Кихот Свободата, брат, е нещо изключително - Джендема  
 

Псковски вестник съобщи за гибелта на цяла руска рота в Украйна

« назад   коментари   Изпечатай   Изпрати на приятел   
в. Дневник

Вестник "Псковская губерния" публикува статия, в която твърди, че цяла рота десантчици от местно поделение са загинали в сражение в Украйна.

Изданието се ръководи от  опозиционния депутат врегионални парламент Лев Шлосберг, който бе пребит преди няколко дни, най-вероятно заради това, че разследва странни погребения на военни, след които дори се свалят имената от надгробните кръстове.

Статията съдържа два разговора, за които се твърди, че са стенограма на запис на разговор между руски военни, "след като те са излезли от зоната на бойните действия". Записите били предоставени от действащи военни от 76-та въздушно-десантна дивизия. Според главния редактор Светлана Прокопиева мотивите на източника на записите били, че "този кошмар трябва да се прекрати колкото може по-скоро".

В разговорите се разбира, че руската военна част, за която става дума, е напуснала мястото на постоянното си базиране на 16-ти, а на 20 "се случи всичко", но не се посочва за кой месец става дума. Колоната попаднала на контролен пост и го разгромила, но когато преминавала през открито поле, попаднала под артилерийски огън. Загинаха 80 души, оцеляха 10, казва единият от двамата разговарящи.

В текста се казва, че "командването забрани изобщо да се говори за това", както и че военните подозират, че в района е имало американски екип за радио-електронна борба, поради което трябвало да се поддържа пълно радио мълчание.

От Министерството на отбраната не коментират публикацията.

На 28 август двама души от Съвета по правата на човека при президента на Русия - Сергей Кривенко и Елла Полякова, заявиха ,че над 100 руски военни са били убити и 300 - ранени на 13 авгсут по време на сражение в Източна Украйна. Данните им идвали от роднини и колеги на загиналите.


 
Отказът на президента Плевнелиев да се кандидатира за втори мнадат е:
  резултати


Бюлетин

Въведете вашия имейл адрес за да получавате по-важните неща от Svobodata.com.
Svobodata.com не носи отговорност за съдържанието и авторските права на препечатани статии - като винаги посочва име на автор и линк на първоначалната публикация.Подкрепете Откритото писмо на Едвин Сугарев до главния прокурор Сотир Цацаров, с което се иска започването на наказателно производство срещу лицето Сергей Дмитриевич Станишев, бивш министър-председател на България, заради причинени от негови действия или бездействия щети в размер на милиарди лева. Можете да изразите подкрепата си чрез петиция на адрес: http://www.peticiq.com/otkrito_pismo_sugarev Story of StuffПодкрепете този сайт

Red House Sofia
Valid XHTML 1.0 Transitional