Свободата днес и тук 28 Юни 2022  
Начало
  
  Свободата, Санчо, е едно от най-ценните блага - Дон Кихот Свободата, брат, е нещо изключително - Джендема  
 

Българската полиция без фереджето на деполитизацията

« назад   коментари   Изпечатай   Изпрати на приятел   
Иво Инджев, http://ivo.bg

 

Предислов:

Български полицаи са издали руските си началници пред арестуваните пред Монумента на окупационната червена армия (МОЧА) български патриоти. Обоснованото и без това предположение, че тук се изпълнява волята на Москва, вече има документирано от свидетели доказателство.

В изблик на злоба полицаи от Първо районно в София са признали пред окованите в белезници техни жертви, че всяка вечер 10 души от тях дежурят в очакване да се разправят с евентуални осквернители на забраната да се пише и рисува на МОЧА, за каквато Москва остро пледира в поредица от официални ноти.

Явно тези дежурства, за които са подбрани верни на съветофилията униформени, са ги изнервили до състоянието на извънредната злоба (  на война, каквато е руската информационна война в България,началниците винаги надъхват подчинените преди сражение)- злоба, демонстрирана от този екип спрямо задържаните от него пред паметника български противници на съветския колониализъм.

 

Ако не беше адекватната реакция на БТВ, широката аудитория в България нямаше да научи, че на третия час от нощта днес бяха арестувани четирима българи заради дързостта им да напишат истината върху Монумента на червената армия (МОЧА) : ОКУПАТОРИ.

Екип на БНТ също беше изпратен на мястото на престъплението ( срещу каузата да бъде оповестена истината за съветската окупация ) пред Първо районно управление на полицията в София, където и в момента ( около 22.00 часа на 7 септември) продължават да държат оковани с белезници за една пейка в коридора на управлението трима от четиримата български граждани, от които прокуратурата и МВР солидарно, в синхрон, се опитват да изтръгнат максимума признание за вина, за да се оправдае арестуването на българските патриоти и старанието на туземните власти да изпълнят указанията на руските си началници.

БНТ обаче, без да има такова искане от страна на Реформаторския блок, „таксува” събитието като…предизборна реклама в рамките на съответната ниша, вместо да излъчи репортажа в новините. Сякаш Марта Георгиева, кандидат за депутат от РБ, която беше сред арестуваните въпреки имунитета си, си е организирала полицейското безобразие по партийна линия, за да се рекламира предизборно с него.

Може да е хипербола, но по същество БНТ по този начин постъпи като онези, които твърдят, че американците си организират самолетен тероризъм на 11 септември 2001 г., а израелците избиват с атентат в Бургас свои граждани, защото това било полезно за техните политически цели.

Питам: трябваше ли Марта Георгиева да бъде обезглавена, като американски журналист от ислямски терорист, за да се осмели БНТ да съобщи за извършеното спрямо нея нарушение на закона от страна на МВР в рамките на информационните си емисии?

Заплахите към арестуваните варират от „дребно хулиганство”, което би било приключило с глоба, до „ грубо нарушаване на обществения ред с особена дързост”, което създава предпоставки за съдебен процес.

Именно с по-тежката формулировка в обвинението бе освободен в късната вечер Георги Петров.

Според прокуратурата той е извършил „непристойни действия, нарушаващи грубо обществения ред и изразяват явно неуважение към обществото, изрисувал със спрей в син и червен цвят паметника на съветската армия с надписи окупатори, завоеватели и 70 години подмяна”.

Ето какво имаше да каже по темата в рамките на денонощието радиостанцията, която има претенцията да бъде алтернатива на (проруската държавна институция) БНР:

„Дарик радио:

Четирима души са били арестувани тази нощ, след като са написали „Окупатори!” върху паметника на Съветската армия в столицата.

Това потвърди пред bTV журналистът Иво Инджев.

За надписа са задържани две жени и двама мъже, като впоследствие една от арестуваните е била освободена.

Другите трима ще останат в ареста за 24 часа.

Отслабни 12 кг за 3 седмици! Имаме лесен начин за това. Опитай го още сега!

 

Препоръката за отслабването, която се е лепнала рекламно към анорексичното съобщение в сайта на Дарик, е неволна илюстрация за подигравката, на която новините, свързани с неудобни на Кремъл теми в България, са подложени от години в българското медийно пространство.

Но след като в Дарик можаха да уважат желанието на руския посланик Юрий Исаков от записа на интервюто му да бъдат изрязани невъздържаните му думи срещу президента Плевнелиев, изречени на 12 април тази година, какво остава за неглижирането на някакви си българи, арестувани по волята на руския натиск в България да бъдат преследвани хората, казващи истината за съветската окупация!

Къде в тази ситуация обаче се намира вътрешният министър Йордан Бакалов?

Ето за негово сведение няколко преразказани от потърпевшите изречения, илюстриращи бруталността на служителите на МВР срещу арестуваните българи, които със сигурност ще внесат официални жалби ( и евентуално ще прецизират цитатите, ако моя милост не е съвсем точен с буквите и запетайките).

Според кандидатката за депутат от РБ Марта Георгиева, при опита й да въздейства възпиращо на арестите пред Монумента на окупационната червена армия ( МОЧА) полицаите не само не са уважили представения от нея документ, но са го хвърлили на земята. Последвал въпросът към нея : „ Ти за каква се мислиш, ма- за космонавт ли”? Съответно я оковали с белезници и натикали в арестантската кола, а един от полицаите си направил труда да „обезвреди” звънящия й телефон, като го запратил на задната седалка, поради което той се разпаднал на съставните си части.

 

Също за сведение на вътрешния министър: неговите подчинени, поне от екипа на среднощната хайка на полицаите на Първа управление в София, ни най-малко не са деполитизирани. Те свято почитат съветската символика, макар да не правят разлика между СССР през 1944 г. и Русия през 1878 г. Това станало ясно от политическата им лекция пред арестуваните, според която „ ако не бяха тези ( т.е. съветските другари), сега щяхте да носите фереджета”.

 

Случаят с демонстрацията на точно такова политическо пристрастие от уж деполитизираните полицаи е почти буквално повторение на историята, която разказа руският опозиционер Николай Кобляков за неговите разговори с български надзиратели при престоя му в ареста в София.

 

Друго прозрение, което говори за натрупана полицейска злоба към хора с деца ( най-вероятно заради прословутата, мразена от българските расисти многодетност на определен етнос), незаслужаващи тази благодат, е било повтореното няколко пъти полицейско проклятие към Валентина Маринова и Марта Георгиева. На двете полицаите пожелали пред самия монумент, почитан явно като светиня от тях, да …нямат деца.

 

На Валентина Маринова униформените специално препоръчали да й се случи следното: да бъде изнасилена от цял отбор футболисти. Това заслужавала тя, щом е написала „окупатори” на монумента, който изнасилва системно историческата истина с твърдението ,че окупацията била освобождение на България.

 

Ще има ли разследване на поведението на тази униформена банда сталинисти?

 

Господин министърът е длъжен да отговори като представител на изпълнителната власт, назначена от президента Плевнелиев-  единственият действащ в момента български управленец, който застава на ясни проатлантически позиции.

 

Останалото е прах в очите- златен за рубладжиите и разкалян от сълзите на българското безсилие за всички останали сънародници.

 

P.S.  В 22,35 ч. на останалите арестанти е прочетено същото обвинение, като на пуснатия малко по-рано Георги Петров, което е най-тежката квалификация по Наказателния кодекс за хулиганство ( чл. 235 от НПК). Така и четиримата са освободени.

Кога България ще се освободи от съветския комплекс да нарича окупаторите си освободители, е въпрос на друг (съдебен ) процес в нашата изкривена от тоталитарните натоварвания на наведения ни гръбнак история.


 
Отказът на президента Плевнелиев да се кандидатира за втори мнадат е:
  резултати


Бюлетин

Въведете вашия имейл адрес за да получавате по-важните неща от Svobodata.com.
Svobodata.com не носи отговорност за съдържанието и авторските права на препечатани статии - като винаги посочва име на автор и линк на първоначалната публикация.Подкрепете Откритото писмо на Едвин Сугарев до главния прокурор Сотир Цацаров, с което се иска започването на наказателно производство срещу лицето Сергей Дмитриевич Станишев, бивш министър-председател на България, заради причинени от негови действия или бездействия щети в размер на милиарди лева. Можете да изразите подкрепата си чрез петиция на адрес: http://www.peticiq.com/otkrito_pismo_sugarev Story of StuffПодкрепете този сайт

Red House Sofia
Valid XHTML 1.0 Transitional