Свободата днес и тук 22 Юли 2024  
Начало
  
  Свободата, Санчо, е едно от най-ценните блага - Дон Кихот Свободата, брат, е нещо изключително - Джендема  
 

Покана за премиера

« назад   коментари   Изпечатай   Изпрати на приятел   
Едвин Сугарев

Скъпи приятели,

Каня Ви на премиерата на новата ми книга с журналистическо разследване – „Истината за аферата Костинброд“. На открито, от 18:00ч. Мястото е площадката на бившия мавзолей – пл. „Княз Александър I“. Ще се радвам да можете да присъствате!

Едвин

 

__________________________

 

О ч а к в а й т е!

 

 

13 септемврисъбота │18:00ч.

площад „Княз Александър I”

мястото на бившия Мавзолей

 

 

Издателство „Нест Прес”, „Движение 22 септември” и Едвин Сугарев

 

Ви канят на премиерата на „Бюлетиня. Истината за аферата „Костинброд“

 

След тоталния успех на „Подлите времена” и „КОЙ?“ имаме удоволствието да представим на четящия и мислещ човек тяхното очаквано продължение - книгата с журналистическо разследване „Бюлетиня. Истината за аферата „Костинброд“

 

 

Авторът: Истината е, че чрез тази афера и още няколко съпровождащи я ма-нипулативни акции, властта в България бе похитена – бе отнета от българските граждани и дадена в ръцете на незаконно забогатели олигарси от типа на Делян Пеевски и Цветан Василев. Тя е най-фрапантната подмяна на изборния вот, която се е случвала в историята на прехода. Това активно мероприятие, организирано директно от БСП, от подвластните ѝ прокурори и от нейните медийни лакеи, не само че увенча черния PR, протичащ в хода на цялата предизборна кампания, но и на практика подмени вота на българския народ – като доведе на власт една омерзителна коалиция от загубилите изборите партии, обединени един-ствено от жаждата за власт и желанието да осребрят загра-бените властови позиции. Цинизмът на манипулацията с „незаконните” изборни бюлетини е изключителен – един-ствено логично последвалия опит да бъде назначен Делян Пеевски за шеф на ДАНС може да му съперничи по своята наглост и мерзост.

България плати скъпо и прескъпо за тази афера. Ма-рионетното правителство на Пламен Орешарски струва-ше милиарди на българските данъкоплатци. Пирамидат КТБ, драматичното нарастване на външния дълг, дупките в бюджета, колапсът в здравеопазването, спирането на плащанията по програмите на ЕС и практическия фалит на българската енергетика са само част от тази цена. Друга – и много по-съществена част, е свързана с опита страната ни да бъде откъсната от ЕС и привлечена в орбитата на Русия – като бъде превърната в част от замисления от Путин Евразийски съюз. Свързана е с подкопаването на доверие-то към България от страна на нашите европейски и евроатлантически съюзници, свързана е най-сетне и с очевадно предателство спрямо националните интереси, реализи-рано чрез обслужването на проекти като АЕЦ „Белене” и „Южен поток”.

 

 

            Nest Press: В средата на месец май 2013 политическа България беше разтресена от нечуван и безпрецедентен скандал – аферата „Костинброд”, когато ключови думи бяха фалшификация, печатница, подмяна на вота, компромат. Тогава в говорене по този случай се упражняваха на практика всички – властимащи, прокуратура, журналисти, избиратели. Като наблюдател на общественото битие отдавна, Едвин Сугарев направи детайлен и аргументиран прочит на тези събития – книгата „Бюлетиня. Истината за аферата „Костинброд” говори от позицията на свидетелствата и разкритията, и се предлага на читателя като пример за силата на манипулативното внушение. Тази книга обговаря една лъжа, превърната в събитие, с всички инструменти на гласа-истина. Смятаме, че такива смели прояви на все по-изчезващата в нашия свят истина не бива да се крият, нито да се шепнат едва-едва, те трябва да се подкрепят, а правотата на такива гласове – да бъде защитавана.

 

 

„Бюлетиня. Истината за аферата „Костинброд”  (126 стр., 12 лв., „Нест Прес”, 2014)

 

________________________________________________

 

За допълнителна информация и др. материали:

nest.press.editions@gmail.com ,

+359 884 861 855 (Виктория Лекова)

 

За връзка с автора:

edvin.sugarev@gmail.com 

+ 359 898 580 591

 

За рекламни бройки за журналисти, предназначени за радио и телевизионни представяния на книгата:

puhol@abv.bg

nest.press.editions@gmail.com

+359 884 861 855

 


 
Отказът на президента Плевнелиев да се кандидатира за втори мнадат е:
  резултати


Бюлетин

Въведете вашия имейл адрес за да получавате по-важните неща от Svobodata.com.
Svobodata.com не носи отговорност за съдържанието и авторските права на препечатани статии - като винаги посочва име на автор и линк на първоначалната публикация.Подкрепете Откритото писмо на Едвин Сугарев до главния прокурор Сотир Цацаров, с което се иска започването на наказателно производство срещу лицето Сергей Дмитриевич Станишев, бивш министър-председател на България, заради причинени от негови действия или бездействия щети в размер на милиарди лева. Можете да изразите подкрепата си чрез петиция на адрес: http://www.peticiq.com/otkrito_pismo_sugarev Story of StuffПодкрепете този сайт

Red House Sofia
Valid XHTML 1.0 Transitional