Свободата днес и тук 23 Май 2024  
Начало
  
  Свободата, Санчо, е едно от най-ценните блага - Дон Кихот Свободата, брат, е нещо изключително - Джендема  
 

БЕХ взел тайно заем от "Газпром"

« назад   коментари   Изпечатай   Изпрати на приятел   
http://kafene.net

 


Българският енергиен холдинг (БЕХ) е взел тайно заем от руската компания "Газпром" за проекта "Южен поток".

Това потвърди пред Интерфакс зам.-директорът на департамента за управление на проекти в компанията Александър Сиромятин.

"В момента България и Сърбия се финансират за сметка на заема, който беше взет от "Газпром", казва Сиромятин.

Така той потвърждава думите на Радан Кънев от Реформаторския блок, който през август обяви, че увеличението на капитала на "Южен поток България" със 191 млн. лева означава, че БЕХ е взел тайно заем от "Газпром".

Само преди ден същият Сиромятин обяви, че очаква София да поднови строителството на газопровода "Южен поток" още през октомври веднага след парламентарните избори на 5 октомври.

По-рано днес стана известно, че Съединените щати са наложили санкции на държавната руска фирма "Газпром", която вече няма да има достъп до финансиране от международните пазари.

САЩ наложиха санкции също така на други държавни и частни фирми, занимаващи се с добив и преработка на петрол, сред които е и Лукойл, която има заводи и бензиностанции в България.

Санкциите са свързани с ролята на Русия в конфликта в източна Украйна и анексирането на полуостров Крим през март тази година.


 
Отказът на президента Плевнелиев да се кандидатира за втори мнадат е:
  резултати


Бюлетин

Въведете вашия имейл адрес за да получавате по-важните неща от Svobodata.com.
Svobodata.com не носи отговорност за съдържанието и авторските права на препечатани статии - като винаги посочва име на автор и линк на първоначалната публикация.Подкрепете Откритото писмо на Едвин Сугарев до главния прокурор Сотир Цацаров, с което се иска започването на наказателно производство срещу лицето Сергей Дмитриевич Станишев, бивш министър-председател на България, заради причинени от негови действия или бездействия щети в размер на милиарди лева. Можете да изразите подкрепата си чрез петиция на адрес: http://www.peticiq.com/otkrito_pismo_sugarev Story of StuffПодкрепете този сайт

Red House Sofia
Valid XHTML 1.0 Transitional