Свободата днес и тук 23 Май 2024  
Начало
  
  Свободата, Санчо, е едно от най-ценните блага - Дон Кихот Свободата, брат, е нещо изключително - Джендема  
 

Минчев: ДПС е корупционен механизъм за разграждане на България

« назад   коментари   Изпечатай   Изпрати на приятел   
http://clubz.bg

Огнян Минчев. Снимка БГНЕС

"ДПС е един изключително ефективен корупционен механизъм за разграждане на българската държава, освен, че е етническа партия. Все по-вредно е участието й във властта". 

Това каза в студиото на сутрешния блок на бТВ политологът Огнян Минчев в коментар за срещата между лидера на Движението Лютви Местан и турският президент Реджеп Ердоган. 

"ДПС е основният инструмент на всички тези, които печелят от отслабването и деградирането на българската държава. ако ДПС не бъде извадена от властта, деградацията ще продължи - тя е механизъм за корумпиране на българската държава", повтори тезата си Минчев.

По думите му срещата Местан-Ердоган "означава знакова промяна в отношението на Турция към ДПС".

"ДПС върши много добра работа на Анкара. На практика цялата - по мобилизиране на турското малцинство. Тя разширява това влияние. Начело на ДПС обаче стоят хора, които са сложени от други геополитически конфигурации. Анкара дълго време се опитваше да контролира ДПС и да смени елита й. Отчасти сега ще го контролира по линия на това, че припознава новото ръководство, но ще продължава да дели ДПС с други геополитически сили", посочи още политологът, визирайки говоренето, че Движението е проект не на Анкара, а на Москва.

На Минчев опонира журналистът Георги Коритаров. Според него ДПС е било създадено в политическата рамка на перестройката, но е избрало пътя на мирния преход.

"Тя е евроатлантическа партия", посочи Коритаров. 

"Всички етнически права в България бяха получени по мирен път, но не можем да тълкуваме ДПС само през етническата призма. Това е многолика организация. Няколко пъти ДПС, заедно с БСП, катастрофира във властта. Но БСП излиза слаба, линее, тя се съсипва, ДПС става все по-мощна", отвърна Огнян Минчев.


 
Отказът на президента Плевнелиев да се кандидатира за втори мнадат е:
  резултати


Бюлетин

Въведете вашия имейл адрес за да получавате по-важните неща от Svobodata.com.
Svobodata.com не носи отговорност за съдържанието и авторските права на препечатани статии - като винаги посочва име на автор и линк на първоначалната публикация.Подкрепете Откритото писмо на Едвин Сугарев до главния прокурор Сотир Цацаров, с което се иска започването на наказателно производство срещу лицето Сергей Дмитриевич Станишев, бивш министър-председател на България, заради причинени от негови действия или бездействия щети в размер на милиарди лева. Можете да изразите подкрепата си чрез петиция на адрес: http://www.peticiq.com/otkrito_pismo_sugarev Story of StuffПодкрепете този сайт

Red House Sofia
Valid XHTML 1.0 Transitional