Свободата днес и тук 22 Юли 2024  
Начало
  
  Свободата, Санчо, е едно от най-ценните блага - Дон Кихот Свободата, брат, е нещо изключително - Джендема  
 

Движение 22 септември се учредява като партия - ЗАПОВЯДАЙТЕ!

« назад   коментари   Изпечатай   Изпрати на приятел   
Движение 22 септември

 

 

Движение 22 септември се учредява като партия. Разбира се, на подходящата за целта дата - на 22 септември от 10.00 в Парк хотел „Москва“.

Ние на два пъти сами отлагахме регистрацията си. Първо при изборите за европарламент, а след това и при настоящите избори. Настоявахме за единна листа на всички партии  от дясното политическо семейство, за да има шанс да се постигне конституционно мнозинство и за да бъде подписан нов обществен договор, чрез който да бъде рестартиран извратения български преход.

Не бяхме разбрани – от политически структури, които в момента се раздират от вътрешни противоречия. Жертвахме собствения си политически интерес – за да не бъде фрагментирано дясното политическо пространство, и за да не допуснем и най-малкия шанс за разпиляване на десните гласове. Именно волята за консолидация на дясното бе основния мотив, който ни накара да подкрепим партия ГЕРБ на тези избори – тъй като днешната политическа конфигурация показва недвусмислено, че дясно, сиреч нормално управление, е възможно сами с нейния потенциал и само с нейното участие.

Сега обаче регистрацията ни като политическа партия е наложителна – тъй като продължаващите деструктивни процеси в традиционната десница поставят под съмнение позитивния изборен резултат. Ако се стигне до разпад на РБ, трябва да има стабилен и предвидим участник в следващите избори, който да гарантира шансовете за създаването на дясно мнозинство.

 

В този смисъл гражданската активност и съпричастност са изключително важни не само в настоящия политически момент, но и при бъдещите избори, които могат да се окажат много по-близки във времето, отколкото всички очакваме. България се нуждае от тази съпричастност – и затова ние призоваваме всички, които подкрепят принципите на приведената по-долу учредителна декларация, да дойдат на нашия учредтелев форум и да ни подкрепят. Разбира се, всички трябва да имат предвид и нашето изискване, според което бивши офицери и агенти от комунистическите тайни служби са персона нон грата в „22 септември“. 

                                                      УЧРЕДИТЕЛНА ДЕКЛАРАЦИЯ

НА ПОЛИТИЧЕСКА ПАРТИЯ “ДВИЖЕНИЕ 22 СЕПТЕМВРИ”

 

НЕЗАВИСИМОСТ, СПРАВЕДЛИВОСТ, ДОСТОЙНСТВО ЗА БЪЛГАРИЯ

 

Група съмишленици, по чиито рамене през годините се покатериха много от тези, които предадоха и продадоха демократичните надежди на милиони българи,  решихме да създадем  патриотична политическа партия „Движение 22 септември”.

Защото си казахме, че си струва:

да се опитаме 25 години след началото на така наречения преход да възстановим справедливостта, възмездието и почтеността като основни ценности на обществото;

да направим така, че образованието, културата и духовността да станат основа за просперитета и икономическия възход на отечеството ни, и християнските общочовешки ценности да бъдат водещи в битието ни;

да изпитваме гордост, че сме българи, а не най-бедните и изостанали граждани в Eвропейския съюз;

да не допуснем реабилитация на комунистическия режим;

да се противопоставим на възраждането и утвърждаването на Държавна сигурност и мафията, която и днес продължава да управлява България;

да  възстановим доверието в съдебната система и прокуратурата;

да се пренапишат правилата така, че властите взаимно да се контролират в името на добро и ефективно управление;

да се опитаме да възстановим надеждите на стотиците хиляди излъгани  български граждани, че България наистина може да стане нормална и успяваща европейска страна;

да отстояваме независимостта на Отечеството си, като политическа, така и енергийна.

 

Днес споделяме вижданията на Движение 22 септември” с надеждата, че ще намерим подкрепа и заедно ще превърнем идеите си в реалност.

Видно е, че България, макар да е член на ЕС и НАТО, продължава да бъде под пълната енергийна зависимост от Русия. Използвайки монополното си положение, Кремъл вече на няколко пъти се намесва грубо във вътрешните работи на нашата родина. Голяма част от българската индустрия се владее от близки до Кремъл групировки, а монополистите не бяха ограничавани в достатъчна степен след приватизацията. Това поставя под въпрос жизнеността на българската икономика.

Днес, повече от всякога, е необходима категорична победа над тези, които продължават да предават националните и да обслужват чужди на отечеството ни интереси!

Нищо добро не чака нашите деца, ако присъдружените на Държавна сигурност и  призводните на бившата БКП, чийто режим  със закон през 2000 г. бе обявен за престъпен, не бъдат победени на бъдещите избори с категорично конституционно мнозинство от 3:1.

Движение “22 септември” си поставя за цел да работи за тази победа и за конституционно мнозинство с близки по идеи партии и организации. Победа с обединените усилия на всички, които искрено желаят цялостна промяна, а не поредната подмяна, която да провали живота на поредното поколение българи!

Вярваме, че мнозинството от хората искат промяна на досегашната система и върховенство на справедливостта, законността, и морала.

Конституцията на една държава е основният обществен договор. Ако този обществен договор не е в полза на обществото, а само в полза на тези, които са се самопровъзгласили за несменяем елит, ще имаме точно такава уродлива държава като тази, в която живеем и в която младите хора не желаят да продължат да живеят.

 Единственият изход днес е да поискаме да поправим и пренапишем този договор, и да изградим държавата си наново.

Няма друга националнообединителна кауза, която да даде надежда на разколебаните, апатичните и негласуващите, че с гласа си могат реално да помогнат за промяната и по-доброто бъдеще на страната ни.

Няма друга националнообединителна идея, която може да даде на младите хора правото на избор и смисъл да се реализират в родината си. Както са го правили техните връстници след Съединението, когато са получавали образование в елитни европейски университети, но са се завръщали и са посвещавали живота си на съграждането на модерна България.

Само с обединените усилия на всички, които се определят като демократи може да се даде ново начало и да се ревизира така нареченият "преход". Подаваме ръка на всички партии, които вече осъзнават опасните размери на евразийската експанзия у нас и разбират опасността от радикалния ислям.

Нека всички, които осъзнават това, декларират своята независимост и нетърпимост към свързаните с ДС и нейните метастази, към  олигархичното управление на държавата, към опитите за предизвикване на етнически конфликти, към путиновата политика за колонизиране на България!

Нека заедно съградим и оставим след нас независима и горда България!

Нека с гордост приемем Денят на независимостта - 22 септември за официален български национален празник!

И нека продължим да се гордеем, че сме българи!

Декларацията е приета на 26 юни 2014 г., в гр. София, от Инициативен комитет за учредяване на политическа партия “Движение 22 септември”.            

 

Инициативният комитет открива подписка за набиране на членове-учредители на политическа партия “Движение 22 септември” и утвърждава образец на декларация за индивидуално членство.

Инициативният комитет насрочва Учредително събрание на Политическа Партия „Движение 22 септември“ на 22 септември, 2014 г. от 10 часа в Зала Европа на парк хотл Москва  в град София.

 

Сред членовете на Инициативния комитет са   Едвин Сугарев, Евгений Михайлов, д-р Любомир Канов, Йордан Василев, д-р Георги Боздуганов,  Георги Липовански, Александър Кипров, Ваня Костова, Петър Цанков, Росен Елезов, Атанас Атанасов, Албена Колева, Иван Цанев,  Мирослав Писов, Корнелий Савов,  Блага Янкулова, и др.

 

 

 


 
Отказът на президента Плевнелиев да се кандидатира за втори мнадат е:
  резултати


Бюлетин

Въведете вашия имейл адрес за да получавате по-важните неща от Svobodata.com.
Svobodata.com не носи отговорност за съдържанието и авторските права на препечатани статии - като винаги посочва име на автор и линк на първоначалната публикация.Подкрепете Откритото писмо на Едвин Сугарев до главния прокурор Сотир Цацаров, с което се иска започването на наказателно производство срещу лицето Сергей Дмитриевич Станишев, бивш министър-председател на България, заради причинени от негови действия или бездействия щети в размер на милиарди лева. Можете да изразите подкрепата си чрез петиция на адрес: http://www.peticiq.com/otkrito_pismo_sugarev Story of StuffПодкрепете този сайт

Red House Sofia
Valid XHTML 1.0 Transitional