Свободата днес и тук 28 Юни 2022  
Начало
  
  Свободата, Санчо, е едно от най-ценните блага - Дон Кихот Свободата, брат, е нещо изключително - Джендема  
 

Иван Костов лъже без да му мигне окото. Не бил близък с Цветан Василев

« назад   коментари   Изпечатай   Изпрати на приятел   
ExtremeCentrePoint

 

На 26 септември 2014г, Иван Костов каза много лъжи в сутрешния блок “Здравей, България”  на Нова телевизия.  Пред смаяните погледи на виделите и две и двеста Ани Цолова и Виктор Николаев, драгалевското гуру на сектата ДСБ редуваше глупости и кашпировски манипулации.

Лъжа Първа: „Не съм близък с Цветан Василев.”

Ани Цолова няколко пъти попита Костов дали са близки с Цветан Василев и кога за последно са се виждали. Костов първо се направи на разсеян и глух, но след това се тросна и ядосано каза, че не бил близък с банкера. Излъга.

Иван Костов и Цветан Василев са приятели още от 1999 година. Първият голям политически покровител в живота на злополучния банкер е именно бившият премиер. След като гръмна скандалът с приятелския кръг „Олимп” и личният банкер на Костов, Славчо Христов беше осветен, Костов решава да заложи на нов финансов играч – Цветан Василев. Част от финансовите потоци на Иван Костов са насочени към неговата банка КГБ. Години по-късно бившият премиер ще бъде забелязан почти всеки месец пред Корпоративна търговска банка (КГБ), чийто председател на Надзорния съвет беше Цветан Василев. Именно със спонсорство от страна на Цветан Василев, лидерът на ДСБ основана своята лаборатория за изследване на риска, отворила врати миналата есен. Говори се, че лептата на банкера била близо 8оо хиляди лева. Наскоро лично Бойко Борисов го обвини, че заедно с Цветан Василев готвят нов десен проект, също финансиран от КГБ. Костов предлага на Василев след “ предвидения” от него предполагаем разгром на ГЕРБ, в създадения вакуум да бъде формирана партията на Бареков. Очаква се, че Бареков ще спечели поне поливната от гласовете на ГЕРБ. Планът на Костов и Василев е след елиминирането на Борисов да бъде създадена коалиция между БСП и Бареков, а доскорошният съюзник ДПС да остане извън властта.
В същото време, докато вървят тези планове, дъщерята на Костов е получавала всеки месец 30 000лева от КГБ за някакви мъгливи консултации. По информация от вестник Капитал:

Фирма на дъщерята на Иван Костов – Мина Костова, е получавала редовни (месечни) плащания от една от разследваните от прокуратурата фирми „пощенски кутии” на Цветан Василев, кредитирана от Корпоративна търговска банка (КТБ).

Това показва разследване на информационна агенция ПИК, публикувано днес. Според документа, с който агенцията разполага, на 02.09.2013 г. фирма „Анторна” ЕООД, на която Мина Костова е едноличен собственик и управител, сключва договор за консултантски услуги с „Афлик – България” ЕАД.

По този договор са изплатени към момента общо 270 000 лева, или по 30 000 лева всеки месец – ПИК прилага консултантския договор между двете фирми, както и справка от счетоводството на “Афлик” за изплатените суми. Първото плащане е на 2 октомври 2013.”

 

Лъжа втора: „Нямам пари в КГБ, само картата с пенсията на жена ми Елена Костова е там.”

Това каза преди месеци Иван Костов без да предполага, че шеметното развитие на събитията ще го уличи като мошеник. Вчера обаче обаче в Нова телевизия призна, че има 170 ооо лева. По информация от вестник Капитал сумата на семейство костови е значително по-голяма и надхвърля един милион лева:

Семейството на Иван Костов има няколко депозита за общо около 1 млн. лева в КТБ -това твърди capital.bg в текст със заглавие “Иван Костов е в тежък конфликт на интереси за КТБ”, публикуван днес. В него от икономическия сайт твърдят, че по техни данни става въпрос за два депозита – на съпругата на Иван Костов – Елена, и на една от дъщерите им, които значително надхвърлят гарантирания минимум от 100 000 евро.”

Лъжа трета: “Добрата новина за вложителите е, че преговорите с Виенския инвестиционен фонд вече започнаха.”

Истината е, че няма никакви преговори.
В същия ден, подуправителят на БНБ опроверга лъжата на Костов с думите: „Няма план за спасяването на КГБ, предложен от акционерите”. Целта на акционерите с фонда и Костов е ясна – БНБ да бъде измамена да подпише договор за конфиденциалност и неизнасяне на информация.
Така дори и бъдещото правителство няма да знае какво става с КГБ, защото БНБ е независима институция и правителството по закон няма право да се бърка в работата на Централната банка.
Под прикритието на този договор, Костов и другите мошеници около него ще се опитат с парите на данъкоплатците да възстановят собствените си милиони.

Виж още:

Биография на Иван Костов такава каквато никога няма да я прочетете на сайта на ДСБ и защо Гаргамел не почете жертвите на комунизма на 1 февруари 2012 година


 
Отказът на президента Плевнелиев да се кандидатира за втори мнадат е:
  резултати


Бюлетин

Въведете вашия имейл адрес за да получавате по-важните неща от Svobodata.com.
Svobodata.com не носи отговорност за съдържанието и авторските права на препечатани статии - като винаги посочва име на автор и линк на първоначалната публикация.Подкрепете Откритото писмо на Едвин Сугарев до главния прокурор Сотир Цацаров, с което се иска започването на наказателно производство срещу лицето Сергей Дмитриевич Станишев, бивш министър-председател на България, заради причинени от негови действия или бездействия щети в размер на милиарди лева. Можете да изразите подкрепата си чрез петиция на адрес: http://www.peticiq.com/otkrito_pismo_sugarev Story of StuffПодкрепете този сайт

Red House Sofia
Valid XHTML 1.0 Transitional