Свободата днес и тук 23 Май 2024  
Начало
  
  Свободата, Санчо, е едно от най-ценните блага - Дон Кихот Свободата, брат, е нещо изключително - Джендема  
 

Предозиране: Банята - да върнем тази благодат, ГЕРБ да бъде победител пак (видео)

« назад   коментари   Изпечатай   Изпрати на приятел   
http://www.dnevnik.bg

 


 


Въображението на избирателя често се оказва бедно, за да разтълкува посланията на партийните пиари. Новата рубрика на "Дневник", наречена "Предозиране", събира абсурдите на предизборната кампания без претенции за изчерпателност.

Следва съобщение от блога на водача на листата на ГЕРБ в Стара Загора Лиляна Павлова от нейна среща с избиратели в с. Ягода в събота.


"Банята, банята. Какво става с банята? Искаме си банята, банята, искаме си банята!" С тази специално написана песничка бе посрещната водачката на старозагорската листа ПП ГЕРБ Лиляна Павлова от жителите на с. Ягода , община Мъглиж.

Повод за социално ангажираната песен на хоровия състав от с. Шаново е запустялата баня в с. Ягода. С нея са свързани надеждите за икономическо възраждане на региона и превръщането на с. Ягода отново в курортно селище. От 4 години банята е затворена, а с много усилия и въпреки опитите за нелегална приватизация концесията е била развалена и банята отново е общинска собственост.

Но поради липса на пари местната власт не може да си позволи нейното възстановяване и тя продължава да се руши. Банята е построена през 1934 г., а минералната й вода лекува много болести, в т.ч. и псориазис. "Има хора, които знаят какво трябва да направят, а ние ще викаме и ще крещим: "Искаме си банята", заявиха от сцената на читалище "Гео Милев" хората от с. Ягода.

"На толкова убедителна молба не мога да откажа. Ще се боря за всеки лев, който можем да отделим от бюджета за възстановяване на банята. Ще впрегна и всичките си знания и усилия заедно с кмета и местните власти да търсим възможности и финансиране с европейски средства", обеща Лиляна Павлова. Тя напомни обаче, че това може да се случи само ако повече хора гласуват и изберат бюлетина номер 9.

Ето текста на песента:

Банята, банята. Какво става с банята.
Банята, банята - искаме си банята.
Мили хора, я кажете, що да сторим ний.
Молим ви, молим ви, помогнете ни.
Да си върнем, да си върнем, тази благодат -
ГЕРБ да бъде, ГЕРБ да бъде победител пак.
Направете, направете тази добрина.
Да си върнем, да си върнем този Божи дар.
Да лекува, да помага на всеки заболял.


 
Отказът на президента Плевнелиев да се кандидатира за втори мнадат е:
  резултати


Бюлетин

Въведете вашия имейл адрес за да получавате по-важните неща от Svobodata.com.
Svobodata.com не носи отговорност за съдържанието и авторските права на препечатани статии - като винаги посочва име на автор и линк на първоначалната публикация.Подкрепете Откритото писмо на Едвин Сугарев до главния прокурор Сотир Цацаров, с което се иска започването на наказателно производство срещу лицето Сергей Дмитриевич Станишев, бивш министър-председател на България, заради причинени от негови действия или бездействия щети в размер на милиарди лева. Можете да изразите подкрепата си чрез петиция на адрес: http://www.peticiq.com/otkrito_pismo_sugarev Story of StuffПодкрепете този сайт

Red House Sofia
Valid XHTML 1.0 Transitional