Свободата днес и тук 15 Април 2024  
Начало
  
  Свободата, Санчо, е едно от най-ценните блага - Дон Кихот Свободата, брат, е нещо изключително - Джендема  
 

Руският вицегаулайтер Рогозин получи български атлантически отпор

« назад   коментари   Изпечатай   Изпрати на приятел   
Иво Инджев, http://ivo.bg

 

Случи се нещо забележително-България най-после показа достойнство пред руските провокации. Министърът на отбраната Велизар Шаламанов вече не е сам в правителството в опонирането на руската намеса в България. Присъедини се към него в заемането на публична проатлантическа позиция не само външният министър Даниел Митов с реакцията си срещу подигравките на руския вицепремиер Дмитрий Рогозин на български гръб, но и министърът на правосъдието Христо Иванов с изявлението си, че решението на страната ни да се превъоръжи със западни изтребители е в защита на националния интерес и „ние се гордеем с това, че сме го защитили”.

 

Ако прибавим към тази крайно необичайна за раболепието на София пред Москва българска тройка и многократно потвърдения евроатлантизъм на президента Росен Плевнелиев, направо имаме каре прозападни козове, каквито не сме държали в персонално отношение на върха на държавата от 14 години насам.

 

Толкова е необичайно ( и дразнещо петата колона на Путин), че направо започвам да се замислям, дали наистина не е по-добре този управленски състав да измива лепкавата ни „слава” на руски троянски кон колкото се може по-дълго. Защото, меко казано, няма гаранции същият проблясък на патриотизъм с евроатлантически почерк да се запази като постоянна величина при очертаващото се евентуално управление на Бойко Борисов с кого ли не.

 

Ще припомня докъде бяхме стигнали в задействането на съюзническата алармена система във връзка с руското проникване в България, щото най-овластеният политик в Брюксел, председателят на Европейската комисия Жозе Барозу, заяви в навечерието на евроизборите тази пролет, че по върховете на българската политика има руски агенти.

 

Колкото до самия Рогозин, когото като че ли мнозина тук забелязват едва сега ( макар да е дежурен по руски шовинистични провокации от 10 години насам ), ето какво пише за него и по повод на такива като него в книгата си „Руски дневник” ( издадена по нейни бележки посмъртно):

 

23 декември:

 

„ В Москва се извършват ритуални убийства. Откриха втора отрязана глава за последното денонощие, този път в източния столичен квартал Голяново. Била е в контейнер за смет на улица „Алтайска”. Снощи пък намерили глава в найлонова глава, оставена върху маса на двора пред жилищен блок №3 на улица „Красноярска”. Двамата мъже са били мъртви двайсет и четири часа преди откриването на главите. Обстоятелствата в тези случаи са почти идентични: жертвите са от Кавказ, на възраст 30-40 години, с тъмна коса. Главите са намерени на един километър една от друга.

 

Такива са резултатите от расистката пропаганда в предизборната кампания. Нашият народ е много податлив на фашистка пропаганда и реагира веднага. По-рано този месец Родина, партията на Дмитрий Рогозин, спечели в Москва 15 %.”

 

Из „Руски дневник”, глава „Как беше преизбран Путин”, стр. 55, 56 , издателство „БАРД” ООД, София, 2007 г.

 

Скандалът с подигравките на днешния руски вицепремиер Рогозин се разрази тъкмо на годишнината от убийството на Политковская, застреляна на входа на московското й жилище на 7 октомври 2006 г.

 

Авторът на тези редове успя да изрече думи на почит към убитата журналистка и правозащитничка в последното си предаване като водещ на „В десетката” по БТВ на следващия ден, 8 октомври, ( без да знае, че то ще се окаже последно, поради това, че беше „обезглавен” ритуално и главата му поднесена на поръчителя Георги Първанов ), а днес се присъединява към констатациите на Политковская, чието въплъщение е самият Рогозин.


 
Отказът на президента Плевнелиев да се кандидатира за втори мнадат е:
  резултати


Бюлетин

Въведете вашия имейл адрес за да получавате по-важните неща от Svobodata.com.
Svobodata.com не носи отговорност за съдържанието и авторските права на препечатани статии - като винаги посочва име на автор и линк на първоначалната публикация.Подкрепете Откритото писмо на Едвин Сугарев до главния прокурор Сотир Цацаров, с което се иска започването на наказателно производство срещу лицето Сергей Дмитриевич Станишев, бивш министър-председател на България, заради причинени от негови действия или бездействия щети в размер на милиарди лева. Можете да изразите подкрепата си чрез петиция на адрес: http://www.peticiq.com/otkrito_pismo_sugarev Story of StuffПодкрепете този сайт

Red House Sofia
Valid XHTML 1.0 Transitional