Свободата днес и тук 17 Август 2022  
Начало
  
  Свободата, Санчо, е едно от най-ценните блага - Дон Кихот Свободата, брат, е нещо изключително - Джендема  
 

Филчев: Костов, конски доктор и адвокат без дела хулят прокуратурата

« назад   коментари   Изпечатай   Изпрати на приятел   
http://frognews.bg

 

"Двигателят на настоящите промени в правосъдната система, които ще засегнат и прокуратурата, са реформаторите. Това са Костов и неговата групичка", заяви бившият главен прокурор Никола Филчев в предаването „120 минути“ по bTV.


Тезата на Филчев е, че когато прокурорът е неудобен, властта иска да го смени. „Когато бях аз, имаше нужда от промени. Дойде удобният Велчев, няма нужда от промени. Дойде Сотир Цацаров, показа че е неудобен, няма да бъде кукла на конци – отново костовистите искат да променят мястото, ролята, функциите на прокуратурата. Това не им е работа“, смята той.

Според него, предлаганите от Реформаторския блок промени в системата на правосъдието са нецелесъобразни и могат да се извършат само след свикване на велико народно събрание.

„Ако това мине, трябва да бъде смачкана прокуратурата и да бъде притиснат главният прокурор. Това е златно време за крадците. От това по-хубаво няма“, посочи той.

„В това отношение Костов не можа да случи на подходящ прокурор“, заяви Филчев, визирайки себе си. По думите му, бившият премиер положил огромни усилия да смачка предшественика му Иван Татарчев. „Виждам, че сега Сотир Цацаров не му харесва и иска да го смени“, смята Филчев. Според него Костов „като всеки страхливец“ бута двама души отпред - „някакъв конски доктор с особен блясък в очите“ и „адвокат, който няма едно спечелено дело“.

Филчев оцени Сотир Цацаров като отличен юрист, който е достатъчно твърд да устои на натиска. На въпрос „Кой натиска“, той отговори: „Костов, бандитите“.

На въпроса какво влияние има Делян Пеевски върху съдебната система, бившият обвинител номер едно отговори: „Не мога да си представя един следовател да влияе върху прокуратурата. Какво може Пеевски да каже на главния прокурор? Както какъв да натиска?“.

Според Филчев, Бойко Борисов е човек, който може да донесе промяна. „Имам му доверие, защото го познавам много отдавна“


 
Отказът на президента Плевнелиев да се кандидатира за втори мнадат е:
  резултати


Бюлетин

Въведете вашия имейл адрес за да получавате по-важните неща от Svobodata.com.
Svobodata.com не носи отговорност за съдържанието и авторските права на препечатани статии - като винаги посочва име на автор и линк на първоначалната публикация.Подкрепете Откритото писмо на Едвин Сугарев до главния прокурор Сотир Цацаров, с което се иска започването на наказателно производство срещу лицето Сергей Дмитриевич Станишев, бивш министър-председател на България, заради причинени от негови действия или бездействия щети в размер на милиарди лева. Можете да изразите подкрепата си чрез петиция на адрес: http://www.peticiq.com/otkrito_pismo_sugarev Story of StuffПодкрепете този сайт

Red House Sofia
Valid XHTML 1.0 Transitional