Свободата днес и тук 03 Юни 2023  
Начало
  
  Свободата, Санчо, е едно от най-ценните блага - Дон Кихот Свободата, брат, е нещо изключително - Джендема  
 

Окончателно - бетонът върху скалите в Яйлата е незаконен

« назад   коментари   Изпечатай   Изпрати на приятел   
Спас Спасов, в. Дневник

Два дни преди крайния срок Върховният административен съд определи днес, че оставя в сила решение на Административния съд в Добрич, според което бетонната конструкция, издигната върху декар и половина земя в Националния археологически резерват Яйлата край Каварна трябва да бъде съборена. Решението на ВАС е окончателно и не подлежи на обжалване. (Текстът на решението - в прикачения файл)
 

Решение на ВАС

ИзтеглянеСобственици на терена и инвеститори на обекта са братята Иван и Илко Павлови, арендатори на земеделски терени от Генерал Тошево. Те са придобили собствеността върху полуразрушена рибарска хижа на брега в Яйлата, купувайки активите на "АПК – с. Българево", след което са излели бетона с невалидно строително разрешение и без съгласуване с РИОСВ - Добич за изграждане на нова сграда. Това показа преди време проверка на Гражданска инициатива за опазване на културно-историческото наследство.

В началото на тази година Административният съд в Добрич отхвърли оспорването от братя Павлови на заповед, издадена от началника на РДНСК с която извършваното от тях строителство на територията на резерват "Яйлата" бе обявено за нищожно.

Сега по същия казус окончателно и без право на обжалване се произнесе и Върховният административен съд. След неговото решение братя Павлови ще трябва да съборят бетонната постройка и да рекултивират терена, върху който тя се намира в момента.


 
Отказът на президента Плевнелиев да се кандидатира за втори мнадат е:
  резултати


Бюлетин

Въведете вашия имейл адрес за да получавате по-важните неща от Svobodata.com.
Svobodata.com не носи отговорност за съдържанието и авторските права на препечатани статии - като винаги посочва име на автор и линк на първоначалната публикация.Подкрепете Откритото писмо на Едвин Сугарев до главния прокурор Сотир Цацаров, с което се иска започването на наказателно производство срещу лицето Сергей Дмитриевич Станишев, бивш министър-председател на България, заради причинени от негови действия или бездействия щети в размер на милиарди лева. Можете да изразите подкрепата си чрез петиция на адрес: http://www.peticiq.com/otkrito_pismo_sugarev Story of StuffПодкрепете този сайт

Red House Sofia
Valid XHTML 1.0 Transitional