Свободата днес и тук 29 Март 2023  
Начало
  
  Свободата, Санчо, е едно от най-ценните блага - Дон Кихот Свободата, брат, е нещо изключително - Джендема  
 

Червените акушират на бившия петел да снесе яйцето на властта

« назад   коментари   Изпечатай   Изпрати на приятел   
Иво Инджев, www.ivo.bg

 

 

 

Лидерът на „БСП – Лява България” Михаил Миков се впусна да хвали председателя на ЕНП Жозеф Дол, че е съпричастен към ставащото в България и не се меси във вътрешно-партийния ни живот.

Нещо повече, Миков дори е „силно е бил впечатлен” от Дол, с когото се срещна днес в София. Причината Миков да се впечатли е откритието му, че един десен европейски лидер, като Дол, е демонстрирал солидарност с хората от различно европейско семейство.

„Аз не останах с впечатлението, че той се меси във вътрешнопартийния живот на България”, продължи адвокатската си пледоария Миков.

 

Не само в новородения парламент и в партийните централи върви надпревара всички да окуражават Бойко да снесе яйцето на властта. Струпали са се край неговия полог и кудкудякат в хор: „давай, Бойко, напъни се още малко”.

 

В хора на окуражаването пред слисания доскорошен петел вече (се) включват и червените коментатори.

 

Пред БНР червеният социолог Юрий Асланов направо брани Бойко от зловещите реформаторски сили досущ както Сидеров закриля Русия от посегателствата на българи, които са заподозрени в престъплението да обичат България повече от неговите спонсори в Москва.

 

„Не бих могъл да коментирам условието на РБ: „Ще участваме, ако и еди-кои си са…“. Това е лишено от смисъл. Това е особена претенция, която подсказва някакъв подтекст, който не е много ясен. Когато претенциите взимат връх и никой не желае да направи компромиси в една ситуация, в която компромис е задължителен, най-честното решение са нови избори”, каза той.

 

В Дарик радио Андрей Райчев помага на Бойко със съвети да цепне реформаторите: „… тази част от Реформаторския блок, която искрено иска коалиция, влиза в тази коалиция с искрени чувства, е достатъчна на ГЕРБ. Даже ако махнете тези с нежеланието, и 97 да са, все едно”.

 

След като и депутат от ГЕРБ Методи Андреев изпреварващо върна жеста в едно интервю, посочвайки ( поименно), че в БСП има свестни хора, с които да се общува, явно дифузията изпреварва конфузията от загърбването на илюзията за уж дългогодишното противопоставяне между ГЕРБ и БСП.

 

Интересното е, че Методи Андреев похвали Драгомир Стойнев, бившия министър на енергетиката в правителството на Орешарски ( и лична кандидатура на Станишев за оглавяване на БСП) ,че е завършил Сорбоната. Даде го за пример като социалист, с който на това основание ГЕРБ трябва да си общува. По тази логика и Людмила Живкова е учила в Англия. Но къде ти логика в този момент на безвластие, в който принципът на целесъобразността е взел връх до такава степен, че вече няма значение кой какъв е.

 

Малко напомня на вица за пияния, който се възмутил от измамата в градската тоалетна: „ пише „жени”, обаче се оказа клозет”!


 
Отказът на президента Плевнелиев да се кандидатира за втори мнадат е:
  резултати


Бюлетин

Въведете вашия имейл адрес за да получавате по-важните неща от Svobodata.com.
Svobodata.com не носи отговорност за съдържанието и авторските права на препечатани статии - като винаги посочва име на автор и линк на първоначалната публикация.Подкрепете Откритото писмо на Едвин Сугарев до главния прокурор Сотир Цацаров, с което се иска започването на наказателно производство срещу лицето Сергей Дмитриевич Станишев, бивш министър-председател на България, заради причинени от негови действия или бездействия щети в размер на милиарди лева. Можете да изразите подкрепата си чрез петиция на адрес: http://www.peticiq.com/otkrito_pismo_sugarev Story of StuffПодкрепете този сайт

Red House Sofia
Valid XHTML 1.0 Transitional