Свободата днес и тук 23 Май 2024  
Начало
  
  Свободата, Санчо, е едно от най-ценните блага - Дон Кихот Свободата, брат, е нещо изключително - Джендема  
 

Професия политическа гад

« назад   коментари   Изпечатай   Изпрати на приятел   
Десислава Любомирова, http://viewpoint.actualno.com

За пореден път сме свидетели как някой обръща политическата палачинка.

Сега, когато преговорите за правителство са на финалната права, отново се намира някой, който да си придава важност и да поставя в риск стабилността на страната.

Патриотичният фронт, избрал неуместно името си, защото е толкова патриотичен, колкото и злополучната "Атака", първо прегърна широко ГЕРБ с декларацията, че са съгласни с вижданията им едва ли не на 100% и изобщо, всичко е цветя и рози. След това поразмислиха и мишките в тях проговориха, че е по-лесно да подкрепят правителството, но не персонално като политически фигури, ами с имагинерната и размита отговорност "експерти". И накрая решиха, че изобщо нямат съвпадения с ГЕРБ и отказват да крепят кабинета им.

Разбира се, шизофренията и нагаждачеството не са изненадващи характеристики на Патриотичния фронт, в който едните 50% приставаха на кой ли не, и последно на Бареков, дотогава, докато имаха изгода, а след това с ехидна усмивка се изнасяха от потъващия кораб. Следователно, "устоите" и "ценностите" на другите 50% нямат нужда от коментар.

Безотговорното политическо поведение е абсолютно недопустимо особено за формации, претендиращи да са патриотични.

Фронтът е добре да осъзнае, че ситуацията е критична и всички са принудени да правят отстъпки. Трябваше да отстъпят Реформаторите, трябваше и особено болезнено да правят отстъпи и от ГЕРБ, имайки предвид огромните компромиси, които явно са направили, ако се окажат верни слуховете за умопомрачително неадекватните министри, които от партията на Борисов са приели.

Ама нямало да се продължава оградата на границата с Турция, ама нямало да се замразява цената на тока. Първо, подобни предложения са повърхностни, вредни и неадекватни. И второ, дори от Патриотичния фронт да не осъзнават това, те са длъжни да приемат своя дял компромис. Вярно е, че имат и добри предложения, но в момента държавата има по-належащи проблеми. Нека бъдат решени първо те, след това патриотите ще имат време да лобират за останалите си приоритети.

Но да се фръцнеш, защото не става на твоята и да срутиш възможността за съставяне на така нужното правителство, е пълна безотговорност. Така правят политическите гадове. И националните предатели.

Нови избори са решение само за някой с ограничен интелект, неадекватен поглед върху политическите реалности или безразличие към съдбата на държавата.

Политиците трябва да осъзнаят, че може да стане по-лошо. Това изобщо не е дъното и има още много накъде да пропадаме. Нови избори ще доведат до по-лош вариант за правителство. Просто защото всички ще вземат по-малко гласове, особено Реформаторския блок, с изключение единствено вероятно на ДПС.

Това е най-добрият шанс, с който българският елит разполага в момента. Вижда се, че и той не е розов и лишен от арогантност, некомпетентност и задкулисие. Абсолютно е възможно обаче да стане много по-лошо.

 

 

 
Отказът на президента Плевнелиев да се кандидатира за втори мнадат е:
  резултати


Бюлетин

Въведете вашия имейл адрес за да получавате по-важните неща от Svobodata.com.
Svobodata.com не носи отговорност за съдържанието и авторските права на препечатани статии - като винаги посочва име на автор и линк на първоначалната публикация.Подкрепете Откритото писмо на Едвин Сугарев до главния прокурор Сотир Цацаров, с което се иска започването на наказателно производство срещу лицето Сергей Дмитриевич Станишев, бивш министър-председател на България, заради причинени от негови действия или бездействия щети в размер на милиарди лева. Можете да изразите подкрепата си чрез петиция на адрес: http://www.peticiq.com/otkrito_pismo_sugarev Story of StuffПодкрепете този сайт

Red House Sofia
Valid XHTML 1.0 Transitional