Свободата днес и тук 16 Април 2024  
Начало
  
  Свободата, Санчо, е едно от най-ценните блага - Дон Кихот Свободата, брат, е нещо изключително - Джендема  
 

Доганск- що е то?

« назад   коментари   Изпечатай   Изпрати на приятел   
Иво Инджев, www.ivo.bg

 

 

Сидеров си има достатъчно трибуни, върху които да стъпи, за да го виждат и чуват. В този смисъл се стремя да не го слагам и аз на високи токчета. Обаче тази сутрин ме развесели и ще му посветя една реплика.

 

Както всички нас, Сидеров не е съвсем съвършен, макар да има претенцията за обратното. Съответно направи лапсус при пряко включване в телевизионния ефир. На два пъти, опитвайки да произнесе географските понятия Донбас и Луганск, той „сглоби” без да иска политпатриотарското понятие „Доганск”.

 

Повтарям- Сидеров повтори гафа два пъти. Явно много силно му е заседнал един кокал на гърлото, за не може да изкашля Доган, когато лае по темата за необходимостта немедлено да признаем законността на незаконните сепаратистки проруски избори в Източна Украйна- при това с парламентарна декларация.

 

На другия полюс на говоренето лидерът на ДПС Лютви Местан се очерта с тъкмо обратните, вече всекидневни гладки внушения, че тъкмо неговата партия е пазител на евроатлантическите ценности в България. Някой вярва ли, че посланието има нещо с избирателите на ДПС?

 

Местан говори на всички в България, които оспорват легитимността на партията му и се барикадира вербално зад НАТО- особено зад НАТО, защото иначе проевропейското говорене не е изключение от правилото в българската публичност. Докато комплиментите към НАТО се смятат за проява на лош вкус, от което Местан и компания се възползват за своите цели по начин, който напомня истинското предназначение на съветските паметници на наша територия. Освен демонстрация на имперската доминация, те декларират кой стои зад гърба на управляващата БКП. И не е случайно, че тя (беше принудена да) отстъпи от всичко останало, за да се съхрани в новия си вид, но за съветската символика като последен „рубеж” на своята легитимност е готова да (се) бие както за нищо друго.

 

Истината е обаче, че никой не е помогнал на ДПС да се съхрани, консолидира и да побеждава изборно на фона на галопиращата фрагментация на българския етнически вот повече, отколкото руско-шовинистичните истерии на Сидеров и подобните му.

 

Иначе Местан може да си говори каквото си иска, но ако беше искрен трябваше да целува ръката на Москва с нейния Сидеров като дразнител, докато се прави на най-големия атлант(ик) и прозападно ориентиран политик в България.


 
Отказът на президента Плевнелиев да се кандидатира за втори мнадат е:
  резултати


Бюлетин

Въведете вашия имейл адрес за да получавате по-важните неща от Svobodata.com.
Svobodata.com не носи отговорност за съдържанието и авторските права на препечатани статии - като винаги посочва име на автор и линк на първоначалната публикация.Подкрепете Откритото писмо на Едвин Сугарев до главния прокурор Сотир Цацаров, с което се иска започването на наказателно производство срещу лицето Сергей Дмитриевич Станишев, бивш министър-председател на България, заради причинени от негови действия или бездействия щети в размер на милиарди лева. Можете да изразите подкрепата си чрез петиция на адрес: http://www.peticiq.com/otkrito_pismo_sugarev Story of StuffПодкрепете този сайт

Red House Sofia
Valid XHTML 1.0 Transitional