Свободата днес и тук 24 Юни 2024  
Начало
  
  Свободата, Санчо, е едно от най-ценните блага - Дон Кихот Свободата, брат, е нещо изключително - Джендема  
 

Лукарски в Русия на евтин предколеден пазар- направо Божи дар

« назад   коментари   Изпечатай   Изпрати на приятел   
Иво Инджев, www.ivo.bg

 

”Българска правителствена делегация ще посети на 19 декември Москва за разговори с руския министър на енергетиката Александър Новак. Ще бъде обсъдена възможността за разширяване на проекта за газопровод “Южен поток”, съобщи българският министър на икономиката Божидар Лукарски, цитиран от РИА”Новости”.

“България никога не е имала намерение да спира проекта “Южен поток”. Ние винаги сме искали той да бъде реализиран. Ние искаме да чуем официалното становище на министъра на енергетиката на Русия за този проект”, заяви пред репортери Лукарски в кулоарите на търговско-икономическия форум на страните от Централна и Източна Европа с Китай, който се проведе във вторник в Белград”.(Медиапул)

 

След тази информация никой не бива да си мисли, че министър Лукарски не е добре със слуха, с паметта или със сметанката до степен, че не е чул, не помни или не пресметнал всичко онова, което от руска страна официално, декларативно, включително пред Европейската комисия в Брюксел, заявиха достатъчно шумно и ясно: няма да има „Южен поток”!

 

И не бива да си мислим ни най-малко, че Лукарски се бори некрофилски за реанимирането на един труп от любов към труповете и конкретно към поставения на трупчета проект. Другаде е заровено кучето!

 

Ей, ами вие веднага да си помислите за комисионни и т.н. Не е така, абсолютно съм убеден- няма как да си реформатор и да си взел комисионни още тогава, когато дори Путин не знаеше, че неговият втори отбор ГЕРБ ще се коалира с реформаторите.

 

Руснаците да не са луди да раздават комисионни на кръгли нули, какъвто в техните очи бе трябвало да е бил Лукарски преди да стане министър ( на каквото и да е). Освен ако са открили в предсказанията на Ванга някакво мистично послание за възхода на един, който ни лук ял и т.н., и да са разшифровали по съответния изпреварващ начин ходовете му.

 

Друго е обяснението, според мен и е напълно човешко: Лукарски е номер едно в България, който реагира адекватно на ситуацията в Русия. Да си уредиш днес командировка, па да туриш некой долар в джеба и да отидеш на евтин пазар там е супер келепир в момента, направо е Божи дар. Трябва да се бърза преди магазините да са изпразнени от вносната стока за обезценени рубли.

 

За електрониката на компанията Eпъл например нашият европеец вече е закъснял- американският гигант днес спря продажбите си в Русия заради галопиращата инфлация. Уж България трябваше да галопира като руски троянски кон в Европа, а всъщност руската инфлация взе да галопира, нашия европеец логично се отправя на галоп на пазар в Русия. Хиляда евро да му е заплатата, с едно месечно възнаграждение, обърнато в рубли, може да изпразни цял рафт луксозни стоки днес в Москва.

 

Както виждате, имаме си министър на икономиката, който реагира напълно адекватно и по този начин затваря устите на всички, които се усъмниха, че става за министър ( на какво ли не, но най-вече на икономиката). Неговата самоотвержена готовност да стане министър ( на каквото и да е) напълно се оправдава с този негов ход.

 

Така че, не завиждайте. Сетил се е човекът. Там сега един златен ланец сигурно е на цената на геврека у нас в Европа!

 

 

 


 
Отказът на президента Плевнелиев да се кандидатира за втори мнадат е:
  резултати


Бюлетин

Въведете вашия имейл адрес за да получавате по-важните неща от Svobodata.com.
Svobodata.com не носи отговорност за съдържанието и авторските права на препечатани статии - като винаги посочва име на автор и линк на първоначалната публикация.Подкрепете Откритото писмо на Едвин Сугарев до главния прокурор Сотир Цацаров, с което се иска започването на наказателно производство срещу лицето Сергей Дмитриевич Станишев, бивш министър-председател на България, заради причинени от негови действия или бездействия щети в размер на милиарди лева. Можете да изразите подкрепата си чрез петиция на адрес: http://www.peticiq.com/otkrito_pismo_sugarev Story of StuffПодкрепете този сайт

Red House Sofia
Valid XHTML 1.0 Transitional