Свободата днес и тук 30 Януари 2023  
Начало
  
  Свободата, Санчо, е едно от най-ценните блага - Дон Кихот Свободата, брат, е нещо изключително - Джендема  
 

Въпросът КОЙ получи отговора си: НОИ

« назад   коментари   Изпечатай   Изпрати на приятел   
Иво Инджев, http://ivo.bg

 

За разлика от бързащите да услужат на корпоративните си спонсори управляващи от ГЕРБ ( и маскираните на тяхна опозиция съратници на Пеевски), предпочетох да изчакам точката на давене и да видя как ще се спасяват. Става дума все пак за нов потоп и този път той не е южен, а е като вътрешен кръвоизлив в организма на властта, съставена от изкуствено съшити партийни органи.

 

Както при всички бракове по сметка, оправдава се правилото, че парите доминират над „любовта”. При това поъ доста грозен начин, при който оженените насила млади алчно гледат да докарат до гроба старите, за да им вземат наследството.

 

Браковете по сметка често са по-трайни от браковете по любов. В края на краищата любовта изтлява, а сметките винаги са важни. На това разчитаха онези, които си правеха сметката без кръчмаря Борисов и прогнозираха, че той вече „няма да прави така”.

 

А какво правеше? Ами правеше си каквото си иска, когато управляваше еднолично. Сега обаче се е изхитрил да се прави, че прави каквото трябва( за да угоди на когото трябва). Дори и когато физически отсъства от тепиха!

 

Търсещите отговора КОЙ, получиха символично отговора от коалицията за Неприкрито ограбване на идиотите (НОИ).

 

Забиха (пред)последен (?) пирон в ковчега на НОЙ, в който се събраха с внушението, че спасяват от потопа българската част от човечеството, спасявайки обаче всъщност самия КОЙ.

 

Повече по темата, в следния коментарен  репортаж на Клуб Z:

ГЕРБ и ДПС решиха – пенсиите отиват в НОИ

Делян Пеевски напусна парламента веднага, след като гласува спорната поправка “Горанов”

Владислав Горанов. Снимка Веселин Боришев

Клуб Z

Спорната поправка “Горанов”, касаеща пенсионната реформа, влиза в сила от следващата година, реши Народното събрание преди малко. Поправките, включени в проектобюджета на държавното обществено осигуряване, с които се изменят текстовете в Кодекса са социално осигуряване, бяха окончателно приети на второ четене в пленарната зала с гласовете на ГЕРБ, ДПС, Български демократичен център и независими депутати. “За” поправката вот дадоха 82-ма от хората на Бойко Борисов, всички депутати на Лютви Местан – 33-ма, трима от БДЦ и двама независими.

“Гласувахме против и не носим отговорност за решението на Народното събрание. Няма никаква политическа логика в това, което правите – да не послушате хората, които ви подкрепят, и да гласувате с ДПС”, обърна се към коалиционните партньори от ГЕРБ съпредседателят на Реформаторския блок Найден Зеленогорски.

По думите му по-сериозният проблем е нарушеното коалиционно споразумение и съмненията, че мнозинството управлява с тайна подкрепа.

“Отзад има нещо скрито, господа”, допълни Зеленогорски, а в залата се понесоха възгласи “Честито!”

Няколко минути, след като решението беше прието, лидерът на ДСБ Радан Кънев написа във фейсбук:

“Горанов и ДПС получиха подкрепата на депутатите на Христо Ковачки. Това е ясно свидетелство за интереса на собствениците на неуспешните пенсионни фондове. А той е да прехвърлят отговорността за неплатените вноски в НОИ, т.е на гърба на редовните осигурени лица и данъкоплатци.”

Коментар направи и колегата му в парламента Мартин Димитров:

“За съжаление ГЕРБ и ДПС гласуваха предложението, ако един млад човек сега започва работа и не избере сам частен пенсионен фонд през първата година, да бъде пращан служебно в НОИ и да няма право никога вече на частен пенсионен фонд. Това наричат свобода на избора!”

Реакцията на червения Румен Гечев пък беше:

“Ясно е, че имаме коалиция от буфосинхронисти, а диригентът е друг”.

Любопитен факт е, че депутатът от ДПС Делян Пеевски, който цял ден чинно стоя в парламента, напусна сградата веднага след като спорното решение, подкрепяно от Движението, беше прието. Работата на другите депутати обаче продължава.

 

 


 
Отказът на президента Плевнелиев да се кандидатира за втори мнадат е:
  резултати


Бюлетин

Въведете вашия имейл адрес за да получавате по-важните неща от Svobodata.com.
Svobodata.com не носи отговорност за съдържанието и авторските права на препечатани статии - като винаги посочва име на автор и линк на първоначалната публикация.Подкрепете Откритото писмо на Едвин Сугарев до главния прокурор Сотир Цацаров, с което се иска започването на наказателно производство срещу лицето Сергей Дмитриевич Станишев, бивш министър-председател на България, заради причинени от негови действия или бездействия щети в размер на милиарди лева. Можете да изразите подкрепата си чрез петиция на адрес: http://www.peticiq.com/otkrito_pismo_sugarev Story of StuffПодкрепете този сайт

Red House Sofia
Valid XHTML 1.0 Transitional