Свободата днес и тук 25 Юни 2024  
Начало
  
  Свободата, Санчо, е едно от най-ценните блага - Дон Кихот Свободата, брат, е нещо изключително - Джендема  
 

Ники Консерватора - край на играта

« назад   коментари   Изпечатай   Изпрати на приятел   
Веселин Желев, http://clubz.bg

 

Следващия електорален сезон Новият политик ще е втора употреба, сегашната му мисия е изпълнена

Има явления, след които трябва да се минава с хлорна вар.

 

Консерватор, български, един брой, употребен и зарязан, но запазен. Отговаря на "Ники".

Бареков подал оставка като председател на коалицията "България без цензура".

Това ще рече, че Новият политик е приключил технологичния си цикъл за този електорален сезон. За следващия ще си търси нов потребител и ще бъде Нов политик втора употреба. Което ще рече, че ще върви по-тънко, а и не се знае, дали в тази бюджетна строгост ще има кой да купи услугите му.

Той, между другото, не беше зле възнаграден за тях. Получи мандат на евродепутат, което значи заплата от близо 7 000 евро на месец, близо 300 евро командировъчни за всеки ден прекаран в Брюксел или в Страсбург плюс разходите за хотел и пътните и малко под 20 000 евро на месец да си наеме сътрудници. Най-сетне, приеха го консерватор, макар преди това да беше всичко останало, включително либерал (за няколко часа). 

По бай Тошово време непотребния в управлението го пращаха посланик. Сега, ако нямат къде да го дянат, го провождат евродепутат. Народът го праща всъщност. Предлагат му го. Купуват му кебапче. И той го праща. По начин най-демократичен.

Ники Консерватора си изпълни мисията. Той развали два тура избори - европейските на 25 май и парламентарните на 5 октомври. Развали ги като обра гласовете на около 11 на сто наивници, които иначе щяха да се присъединят към общия протестен вот на тези, дето "не'ат нерви". 

Изправи кривия макарон и прекара през него Ангел Джамбазки от ВМРО до Европарламента. От неизвестен балкански националист направи бир парче европейски консерватор. После вкара в българския парламент едни други, дето също през крив макарон щяха да го гледат без ББЦ. И те му се отблагодариха подобаващо - изтъкаха си платното и ритнаха кросното.

Най-важното - след Бареков изразът "без цензура" е девалвиран. Каузата за прозрачност и свобода на словото има своя карикатура и скептичната публика винаги ще си я спомня, когато някой се опитва с нея да мотивира избиратели. За кого е изгодно това? Бареков си свърши работата. И заслужено получава евродепутатска заплата.

Не твърдя, че има връзка, но по време проблемите на Ники Консерватора започнаха с тези на банкера Цветан Василев и продължават успоредно с тях. Или само на мене ми се струва така?

Няколко пъти писах, че за да се оправи, България трябва и да се разбаречи. Ето на, сега е донякъде. И какво от това? Бареков го няма, но вонята му е тук. Тя се носи от иституциите, от политиката, от медиите.

Има явления, след които трябва да се минава с хлорна вар. В контекста на реформаторското мнозинство и на съдебната реформа това означава най-малкото да узнаем колко пари от Корпоративна търговска банка са инвестирани в Новия политик, с чий подпис и за чия сметка.


 
Отказът на президента Плевнелиев да се кандидатира за втори мнадат е:
  резултати


Бюлетин

Въведете вашия имейл адрес за да получавате по-важните неща от Svobodata.com.
Svobodata.com не носи отговорност за съдържанието и авторските права на препечатани статии - като винаги посочва име на автор и линк на първоначалната публикация.Подкрепете Откритото писмо на Едвин Сугарев до главния прокурор Сотир Цацаров, с което се иска започването на наказателно производство срещу лицето Сергей Дмитриевич Станишев, бивш министър-председател на България, заради причинени от негови действия или бездействия щети в размер на милиарди лева. Можете да изразите подкрепата си чрез петиция на адрес: http://www.peticiq.com/otkrito_pismo_sugarev Story of StuffПодкрепете този сайт

Red House Sofia
Valid XHTML 1.0 Transitional