Свободата днес и тук 16 Април 2024  
Начало
  
  Свободата, Санчо, е едно от най-ценните блага - Дон Кихот Свободата, брат, е нещо изключително - Джендема  
 

Продължава свиването на българската икономика

« назад   коментари   Изпечатай   Изпрати на приятел   
The New York Times

Еврозоната ще се върне към слаб растеж през 2010, прогнозира Международният валутен фонд (МВФ), но предупреди, че възстановяването няма да засегне всички страни, търгуващи с евро, както и някои от европейските икономики извън еврозоната, включително България, Унгария, Литва, Латвия и Естония, пише "Ню Йорк Таймс".

МВФ очаква в еврозоната да има икономически ръст от 0.3 % през 2010 след свиване от 4.2 % през настоящата година.

Въпреки че най-тежкото от рецесията може и да е отминало, възстановяването все още не е гарантирано и политиците не могат да си позволят отпускане, предупреждава МВФ в шестмесечния си икономически доклад.

От Фонда защитават пълното възстановяване на финансовия сектор, което трябва да настъпи колкото е възможно по-скоро.

Изтеглянето на правителственото финансово стимулиране на икономиката трябва да бъде координирано между европейските страни, твърдят от МВФ.

Сред страните от еврозоната, които няма да регистрират икономически ръст през следващата година, са Гърция, Люксембург, Ирландия и Испания, а от европейските страни извън еврозоната, това са България, Унгария и балтийските страни.

 

От: http://www.kafene.net/


 
Отказът на президента Плевнелиев да се кандидатира за втори мнадат е:
  резултати


Бюлетин

Въведете вашия имейл адрес за да получавате по-важните неща от Svobodata.com.
Svobodata.com не носи отговорност за съдържанието и авторските права на препечатани статии - като винаги посочва име на автор и линк на първоначалната публикация.Подкрепете Откритото писмо на Едвин Сугарев до главния прокурор Сотир Цацаров, с което се иска започването на наказателно производство срещу лицето Сергей Дмитриевич Станишев, бивш министър-председател на България, заради причинени от негови действия или бездействия щети в размер на милиарди лева. Можете да изразите подкрепата си чрез петиция на адрес: http://www.peticiq.com/otkrito_pismo_sugarev Story of StuffПодкрепете този сайт

Red House Sofia
Valid XHTML 1.0 Transitional