Свободата днес и тук 21 Февруари 2024  
Начало
  
  Свободата, Санчо, е едно от най-ценните блага - Дон Кихот Свободата, брат, е нещо изключително - Джендема  
 

Говори Пловдив: ЗА САНКЦИИТЕ СРЕЩУ МОСКВА И ИСТИНСКОТО ЛЕЧЕНИЕ СРЕЩУ РАДИКАЛНИЯ ИСЛЯМ

« назад   коментари   Изпечатай   Изпрати на приятел   
Пламен Асенов, http://asenov2007.wordpress.com

 

 

специално за kafene.net

Голям подлец е този Чичко „Гугъл” – понякога ти отваря очите за неща, които изобщо не би искал да видиш и знаеш.
Онзи ден го попитах какво има по темата „Кремъл за атентата в Париж”, а той, покрай другото, ми пусна един текст, чисто и типично българска направа, с величествено заглавие, което гласи:
„Руската или „Ислямска” държава е заплаха за Запада? Зверството в Париж даде отговор. Дано грантовите протестъри-русофоби се засрамят”.
Но да оставим настрани опита да се реализират публично почти всички руски опорни точки само в едно скромно заглавие. То се знае, че в България това е част от арсенала на истинската обществена манипулация, защото е доказано, че мнозина тук четат само заглавията. Все пак наистина интересните неща са вътре в текста.
„Когато апелирате за затягане на санкциите срещу Москва, помислете за разстреляните френски журналисти” – гласи един от ключовите моменти в писанието.
А ние седим и мислим, какво да правим.
И по този повод неизбежно измисляме, че според автора очевидно съществува някаква пряка връзка между Москва и разстрела на журналистите. Така, де, всъщност този автор само ни подсказва онова, за което отдавна се досещаме. И го прави, въпреки че с написването на текста неговата цел е съвършено друга, дори точно обратната – да прикрие тази връзка.
Неговата цел е да ни излъже. Да ни изработи. Да ни накара да повярваме в голяма поредица глупости.
Първо – глупостта, че в България съществуват русофоби. Не, бе, пич, аз досега не съм чувал в България да има русофоби, но виж, за русофили съм чувал и то много пъти. Те дори цяло движение с такова име имат официално създадено. Сигурно е и регистрирано от компетентния български съд, толкова е официално. Само дето не се знае откъде получава пари, за да се издържа. Или се знае?
Но, както и да е, важното е друго – това движение „Русофили”, казват самите руснаци, е нещо като православно чудо. То е дотолкова уникално явление сред останалия свят, който бяга от нас като дявол от тамян, че дори ние сме учудени от съществуването му. Така се изразяват, чел съм ги.
Ама с право са учудени хората – те, независимо на съзнателно или на подсъзнателно ниво, добре знаят, че трябва да си огромен идиот, за да може, веднъж сърбал руска попара, да искаш пак да имаш нещо общо с Русия?
Второто внушение на писателя е, че Русия, като най-голямата православна държава, е „естествен щит срещу мюсюлманския фундаментализъм, така че да се води организирана кампания срещу нея е „суисидален рефлекс”.
Доколко Русия е православна държава и доколко само използва православието като политически инструмент за постигане на имперските си цели, е доста спорен въпрос, макар и със съвършено ясен отговор. Още по-според пък е въпросът доколко Русия изобщо е способна, а и доколко би искала, да бъде нечий „щит” – дори на любимите си братя православни русофили от България.
Според мен не може, а още по-малко пък иска – защото от българските рубладжии Кремъл и без това получава и ще продължи да получава всичко, което пожелае, докато по отношение на сътрудничеството на Кремъл с „Хамас”, „Хизбула”, „Боко харам”, „Ислямска държава” и другите банди убийци явно още има какво да се желае, то още не е на висотата, необходима на московските другари.
Третото нелепо внушение – „друга вяра е обявила война на нашата вяра”.
За коя точно „наша вяра” става дума? За вярата на нашите духовни пастири от православната църква, които не казаха и дума да я защитят от комунистическия режим, а с готовност се писаха негови сътрудници, за тази вяра ли говорим? А атеистите в България, те вписват ли се сред онези, на които другата вяра е обявила война? И какво да кажем за хората от бахайската вяра тук – предвидено ли е и те да участват във войната или ще бъдат освободени от участие?
Длъжен съм също да попитам – коя пък е тази „друга вяра”, която ни е обявила война. Общото внушението е, че това е ислямът. Но ислямът не е вяра, която обучава момче с пистолет да застрелва хора от упор в тила? И не е вяра, която изпраща 10-годишно момиче с колан от бомби да се взриви в тълпата? Че то ако и на това му се вика „вяра”, тогава аз съм пълен атеист.
Но не, тези неща ги вършат обикновени престъпници, невероятно затъпели от фанатизъм, с промити мозъци – независимо дали поради манипулацията, извършена от някой имам или от някой комунистически партиен секретар.
Ислямът не е такава вяра. А внушението, че е точно такава, идва от същите идиоти, които пращат децата да се самоубиват, преди изобщо да са живели. И от техните наставници, разбира се, онези батковци с акъл, амбиции и пари, които чрез идиотите искат да реализират повсеместната власт на омразата.
Четвъртото откровено глупаво внушение в коментирания текст гласи: „Който продължава да демонизира руснаците като стратегическа заплаха за европейските ценности, съзнателно или не участва в ислямския джихад срещу християнството”.
Толкоз. Няма две мнения. Лошите американци, соросоиди, грантови интелектуалци и вся остальная лигавая сволоч, която тормози горките руснаци с нападки, вместо да ги обича, задето завладяват Крим и взривяват пътнически самолети, сега са разкрити и им е отправено предупреждение.
Много лесно се говорят подобни глупости, но я да погледнем от друг ъгъл на нещата и да видим какво излиза. Аз например ги виждам обратно. Според мен – и тук могат да се преведат безброй доказателства – руснаците, при това не само сегашните руски управляващи, а, за съжаление, и голяма част от тъй наречените „обикновени руснаци”, изповядват същата ненавист към свободата, човешките права и всички други базисни ценности на демокрацията, каквито изповядват радикалните ислямисти, Ким-овците в Северна Корея и всякакви други такива човешки отпадъци.
Нали знаете – те никога не грешат, дори да нямат мнение. За тях единствената правилна мисъл е тяхната собствена мисъл, дори да нямат мисъл. Единственото правилно действие е тяхното собствено действие, дори то да е обикновено блъскане на рогата в някаква ограда. Единственото същество, което заслужава да живее на този свят, е тяхното собствено същество, макар и на самия православен Господ да не му е ясно защо е така…..
А когато го попиташ „с какво, твоя милост, си заслужил високата чест да бъдеш толкова единствен и неповторим”, то мучи и върти очите в желание да каже нещо, ама не може, горкото безсловесно.
Фашизоидният политически фанатизъм навсякъде по света, роден от сливането на крайно ляво и крайно дясно, е толкова еднакъв с провокирания сред някои мюсюлмани религиозен фанатизъм, че нищо, ама наистина нищо, не ги дели.
И накрая, за капак, идва петото внушение на писанието. Според автора „ако губим време в интригантстване против Путин, вместо да се концентрираме срещу истинската заплаха, шансовете да се опазим като цивилизация и въобще да оцелеем, са съмнителни”.
Ах, недей мъ, че шъ прифана…..
Голям гений е този човек, пишещият, как само с един бърз поглед измери обхвата на вековната ни цивилизация и оцени нейните нищожни шансове. А иначе предупреждението му е ясно – ако продължите да интригантствате срещу Путин, ще продължите да си го получавате от ислямския тероризъм!
Ега ти християнската страна, която води война срещу демократичния свят, застанала под общото знаме на омразата, заедно с армиите на радикалния ислям.
Ето защо аз бих призовал нормалните хора към нещо наистина нормално – когато мислите за разстреляните френски журналисти, апелирайте и за затягане на санкциите срещу Москва.
Току-виж, след някоя и друга година се окаже, че точно това е правилното лечение срещу съществуването и проявите на радикалния ислям.

Забележка:
Всички читатели, които, освен от политика, се интересуват и от литература, могат да намерят нови и интересни текстове на другия ми блог – Оксиморонният свят /написано в Гугъл/ или на адрес http://www.passenov.wordpress.com


 
Отказът на президента Плевнелиев да се кандидатира за втори мнадат е:
  резултати


Бюлетин

Въведете вашия имейл адрес за да получавате по-важните неща от Svobodata.com.
Svobodata.com не носи отговорност за съдържанието и авторските права на препечатани статии - като винаги посочва име на автор и линк на първоначалната публикация.Подкрепете Откритото писмо на Едвин Сугарев до главния прокурор Сотир Цацаров, с което се иска започването на наказателно производство срещу лицето Сергей Дмитриевич Станишев, бивш министър-председател на България, заради причинени от негови действия или бездействия щети в размер на милиарди лева. Можете да изразите подкрепата си чрез петиция на адрес: http://www.peticiq.com/otkrito_pismo_sugarev Story of StuffПодкрепете този сайт

Red House Sofia
Valid XHTML 1.0 Transitional