Свободата днес и тук 20 Април 2024  
Начало
  
  Свободата, Санчо, е едно от най-ценните блага - Дон Кихот Свободата, брат, е нещо изключително - Джендема  
 

Горанов намекна, че се готвят законови промени за работата на финансовите регулатори

« назад   коментари   Изпечатай   Изпрати на приятел   
http://www.dnevnik.bg

 

 


Това коментира по време на деветата среща на бизнеса с правителстовто, организирана от "Капитал", финансовият министър Владислав Горанов.

Той има предвид ситуацията, при която отговорността по случая с КТБ на практика падна върху подуправителя на БНБ, оглавяващ банковия надзор, а не върху цялото ръководството на централната банка.

"Уроците са прочетени от всички. Със сигурност финансовата ни система. Но не бива да се премълчават проблемите. Идеята, че парите обичат тишината, не трябва да се абсолютизира и зад нея да се крие неудачно управеление", подчерта Горанов.

Той посочи, че явно сегашното положение, при което членовете на двата регулатора - БНБ и КФН, имат функционална независимост, не дава добър резултат или поне показа слабости".

Споед Горанов вероятно би било полезно да се мисли за колективно носене на отговорност и колективно взимане на решения.

"За да сме сигурни, че няма да е само в ръцете на един човек отговорността, трябва да има допълнителна система за подсигуряване, да не е само един човек да понесе отговорност за един системен проблем като този с КТБ. Възможно е да се променят отговроностите", допълни Горанов.
 
Финансовият министър съобщи още, че приходните администрации ще използват максимално ресурсите си в две насоки - "да поощряват добрите и да наказват лошите".
 
Те няма да бъдат репресивен орган за тези, които са честни към държавата, подчерта Горанов. 

 

Той съобщи и че 2014 г. е завършила с много малко невъзстановен на фирмите данъчен кредит - под 100 млн. лв. при 236 млн. лв. година по-рано.


 
Отказът на президента Плевнелиев да се кандидатира за втори мнадат е:
  резултати


Бюлетин

Въведете вашия имейл адрес за да получавате по-важните неща от Svobodata.com.
Svobodata.com не носи отговорност за съдържанието и авторските права на препечатани статии - като винаги посочва име на автор и линк на първоначалната публикация.Подкрепете Откритото писмо на Едвин Сугарев до главния прокурор Сотир Цацаров, с което се иска започването на наказателно производство срещу лицето Сергей Дмитриевич Станишев, бивш министър-председател на България, заради причинени от негови действия или бездействия щети в размер на милиарди лева. Можете да изразите подкрепата си чрез петиция на адрес: http://www.peticiq.com/otkrito_pismo_sugarev Story of StuffПодкрепете този сайт

Red House Sofia
Valid XHTML 1.0 Transitional