Свободата днес и тук 01 Март 2024  
Начало
  
  Свободата, Санчо, е едно от най-ценните блага - Дон Кихот Свободата, брат, е нещо изключително - Джендема  
 

2051

« назад   коментари   Изпечатай   Изпрати на приятел   
Славея Балдева, www.slaveyabaldeva.wordpress.com


 

Директорът на „Южен поток – България утре“ увери, че подготвителните работи по проекта продължават с пълна сила, тъй като до момента от Русия няма официално потвърждение за неговото прекратяване. На въпроса вярно ли е, че минималната заплата на експерт е 24 000 лв., а неговата – 98 000 лв,, той отговори, че задълбочаването на добросъседските отношения между нашите две страни е гаранция за повишаване жизненото равнище на всички наши сънародници. Също – че има започнати процедури, които не могат да бъдат спрени. На въпроса откъде постъпват пари в компанията, уточни: „От акционерите“.

Още през 2014 г. президентът на Русия обяви края на „Южен поток“ и началото на „Турски поток“. По негови разчети се предвижда тръбата към Европа да преминава покрай нос „Добра Надежда“ – достатъчно далече от българите, за да осъзнаят най-после какво са изпуснали.

От своя страна министър-президентът на България изрази оптимизъм за бъдещето на проекта и заяви, че построяването на хъб край нос „Добра надежда“ или където и да е, ще превърне страната в естествен енергиен център на Балканите.

Междувременно „Южен поток“ не се строи, защото не е започнало реалното строителство, но се извършват дейности, които да доведат до получаване на разрешение за такова. Естествено – в пълно съответствие с изискванията на Европейската комисия и на Третия енергиен пакет. Това изясни директорът на българската компания, като допълни, че проектът е прекратен на политическо ниво, но ще се строи, докато акционерите не решат, че се минава към друг етап от неговото развитие. Още повече че са стартирали процедури за изкупуване на сервитутни права в голям брой общини, които е невъзможно да бъдат спрени. Освен това каза, че не намира за логично да се изпуска възможността за осъществяване на реална диверсификация на газовите доставки.

В това време под прозорците на студиото се провеждаше вял протест срещу проекта. Виждаха се плакати като: „Южен поток – Кошчей безсмъртния“, „Южен поток“ = Шотландски боец“,  „Дънкан Маклауд се хвърли под влака, после се удави, обеси, застреля, отрови и така се весели цял ден“; „Кукувиците измряха от изтощение пред централата на ГАЗПРОМ“ и др. подобни.

От Комисията по медийно-финансов обзор съобщиха, че изобщо не са им били необходими тефтерчета, за да наложат рекордната глоба от 1 милион и 500 хиляди лева на „Нощник“, „Кашкавал“ и „Мездренски вик“, защото такива не са необходими при изпълнение на принципна позиция и при прилагане върховенството на закона.

Върховният съдебен съвет оповести, че усилията му от 2014 г. досега са възнаградени и системата за случайно разпределение на делата вече работи безотказно.

Пред веригата магазини „Кафка“ се извиваха дълги опашки. Бяха докарали хляб и олио.


 
Отказът на президента Плевнелиев да се кандидатира за втори мнадат е:
  резултати


Бюлетин

Въведете вашия имейл адрес за да получавате по-важните неща от Svobodata.com.
Svobodata.com не носи отговорност за съдържанието и авторските права на препечатани статии - като винаги посочва име на автор и линк на първоначалната публикация.Подкрепете Откритото писмо на Едвин Сугарев до главния прокурор Сотир Цацаров, с което се иска започването на наказателно производство срещу лицето Сергей Дмитриевич Станишев, бивш министър-председател на България, заради причинени от негови действия или бездействия щети в размер на милиарди лева. Можете да изразите подкрепата си чрез петиция на адрес: http://www.peticiq.com/otkrito_pismo_sugarev Story of StuffПодкрепете този сайт

Red House Sofia
Valid XHTML 1.0 Transitional