Свободата днес и тук 11 Август 2022  
Начало
  
  Свободата, Санчо, е едно от най-ценните блага - Дон Кихот Свободата, брат, е нещо изключително - Джендема  
 

България отказва на Русия да поддържа бойната ни авиация Водят се преговори с Полша за по-ниска цена

« назад   коментари   Изпечатай   Изпрати на приятел   
Mediapool.bg

България отказва на Русия да поддържа бойната ни авиация и ще го възложи на Полша. Това съобщи пред БНТ военният министър Николай Ненчев след посещението на генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг в България.

Ненчев обясни, че причината е, че цената на поддръжката се оскъпява три пъти от верига посредници в Русия.

"През септември изтича договорът с руската страна за поддръжка и вероятно ще потърсим други възможности. В Полша има много добри възможности и условия за извършването на тези процедури. Ние вече сме започнали разговори, освен това условията там са много по-добри", обясни министърът пред БНТ.

Друг аргумент в полза на преговорите с Полша е, че става въпрос за страна членка на НАТО.

Българската бойна авиация продължава да е напълно зависима от Русия, а военното министерство няма средства за нов тип многоцелеви изтребител.

Наскоро Ненчев съобщи, че му предстои да води разговори със САЩ и Канада в търсене на достъпен вариант за придобиването на самолети.


 
Отказът на президента Плевнелиев да се кандидатира за втори мнадат е:
  резултати


Бюлетин

Въведете вашия имейл адрес за да получавате по-важните неща от Svobodata.com.
Svobodata.com не носи отговорност за съдържанието и авторските права на препечатани статии - като винаги посочва име на автор и линк на първоначалната публикация.Подкрепете Откритото писмо на Едвин Сугарев до главния прокурор Сотир Цацаров, с което се иска започването на наказателно производство срещу лицето Сергей Дмитриевич Станишев, бивш министър-председател на България, заради причинени от негови действия или бездействия щети в размер на милиарди лева. Можете да изразите подкрепата си чрез петиция на адрес: http://www.peticiq.com/otkrito_pismo_sugarev Story of StuffПодкрепете този сайт

Red House Sofia
Valid XHTML 1.0 Transitional