Свободата днес и тук 21 Февруари 2024  
Начало
  
  Свободата, Санчо, е едно от най-ценните блага - Дон Кихот Свободата, брат, е нещо изключително - Джендема  
 

Руската пропаганда подстрекава петата колона в България

« назад   коментари   Изпечатай   Изпрати на приятел   
ИВО ИНДЖЕВ, http://ivo.bg/

Москва. България не може да се успокои. Газовият проект с нейно участие „Южен поток” потъна в забрава, а тя продължава – „Южен поток”, та „Южен поток”… Можем да разберем момчетата в София. Изгубиха добри пари, перспективи и добросъседските си отношения с Москва. Изгубиха и шанса си за енергийна независимост от крадливо настроения Киев. Независимо колкото повтарят обаче, „Южен поток” няма да се върне, коментира РИА Новости.

Да, имаше и други времена – помагахме, делихме, търпяхме. Но сега се стопи и последната надежда. Така че изглежда сериозните изявления на българите могат да бъдат приемани единствено като блъф, отбелязват експерти. Още повече, че в последните изявления на българските власти за желанието им все пак да изградят „Южен поток” отново присъства ключовата фраза „при пълно съответствие с европейското законодателство”.

Тоест в съответствие с прословутия Трети енергиен пакет. Но именно той се превърна в препъни-камъка в спора за статута на газопровода. Да не би в София да са пропуснали нещо? Не са знаели? Не е ли ясно, че „Газпром” няма да строи за своя сметка газопровод за „пиявици” и „готованци”, се казва в коментара на руската медия.”
============================================

Този коментар в агенцията, която все по-явно измества традиционната пропагандна роля на ТАСС (обявена почти в ликвидация от днес с официалното обяснение за големи съкращения на персонал и дейности заради руската финансова криза), е първата международна реакция на току-що оповестената българска правителствена програма.

И кой елемент от програмата е избрала „Новости”? Ами стария- онзи, в който се мъдри намерението на България да строи „Южен поток”!

Ето един случай, в който не мога да не се съглася с руската гледна точка, уви! Просто Борисов и компания си изпросиха подигравката. Друг е въпросът, че московските хитреци признават чрез този коментар, че именно ЕС, а не България даде повод на Путин да спре проекта (по финансови причини, но интерпретирани като „вина” на Запада)

Линията на Кремъл да се подиграва на България няма нищо общо този път с интровертността на официалната линия, която преди всичко се грижи да поддържа високата шовивистична вълна, на която сърфира Путин. Средностатическият руски шовинист все още се радва на подаръка „Крымнаш” и едва ли България му е главната грижа, за да го занимават с нея.

Посланията, в които манипулаторите на Путин замесват България, са пресметнати като подстрекателство към петата колона в самата България. В Москва отлично са проучили сервилността на русофилите, готови да заклеймят Българя във всеки спор с Русия и да приемат тезата за българската вина пред Москва.

Ето защо руските пропагандатори не се боят, че могат да засегнат на чест своите хора в България- тъкмо напротив, разчитат да ги мобилизират срещу „прозападното правителство” с официално поднесени на руска тепсия пропагандни опорни точки.

Ето още едно потвърждение от възхваляващия днешния руски император сайт putin-today.ru:

„…реализация проекта Южный поток остановлена именно потому, что Запад взялся водить Путина. Результат — Болгария осталась с носом. Дальше Запад кинулся отыгрывать ситуацию, но Путин твердо показал, что он не шутил и шутить не собирается. Теперь, когда Запад уже по всякому хочет вернуть этот проект, Путин демонстрирует железобетонную твердость: «Нет уж, умерла так умерла!».

„Понеже Западът се опита да води Путин за носа, накрая България си остана с единия нос” (в свободен превод в духа на подигравката – „подадоха на България пръст и тя се хвана за палците накрая”), надсмива се вчера незнайният чиновник, назначен да величае Путин и да подиграва „враговете” му, иронизирайки как сега Западът уж драпал да възроди „Южен поток”, срещу което Путин демонстрирал железобетонна твърдост.

Западът никак не настоява, но че българската правителствена програма дава малоумни поводи за хитроумни руски закачки в това отношение, това е факт.

От руска страна само това и чакат и реагират с послания за българска русофилска консумация- нарича се подстрекателство.

Това не е епизод.

Това е кампания.

Това е част от хибридната война на Русия в и срещу България.

Това е брънка от същата тази хибридна война, разобличена като факт в цензурирания документ на министерството на отбраната „Визия 2020”.

Това е хибридната война, срещу чието споменаване самият Борисов възрази в телефонно обаждане (за което българските медии упорито отказват да попитат Борисов - за да не се позоват на ivo.bg !?) до служебния премиер Близнашки, който му се подчини през август и се опозори с твърдението, че за Русия тук не може да се говори като за враг, защото е велика сила.

Това е хибридната война, която уж я няма, а се стоварва върху главата на днешното управление на България, начело с Борисов, когото идват да спасяват Джон Кери и Йенс Столтенберг, когато види лозе на отсрещния кримски баир.


 
Отказът на президента Плевнелиев да се кандидатира за втори мнадат е:
  резултати


Бюлетин

Въведете вашия имейл адрес за да получавате по-важните неща от Svobodata.com.
Svobodata.com не носи отговорност за съдържанието и авторските права на препечатани статии - като винаги посочва име на автор и линк на първоначалната публикация.Подкрепете Откритото писмо на Едвин Сугарев до главния прокурор Сотир Цацаров, с което се иска започването на наказателно производство срещу лицето Сергей Дмитриевич Станишев, бивш министър-председател на България, заради причинени от негови действия или бездействия щети в размер на милиарди лева. Можете да изразите подкрепата си чрез петиция на адрес: http://www.peticiq.com/otkrito_pismo_sugarev Story of StuffПодкрепете този сайт

Red House Sofia
Valid XHTML 1.0 Transitional