Свободата днес и тук 11 Август 2022  
Начало
  
  Свободата, Санчо, е едно от най-ценните блага - Дон Кихот Свободата, брат, е нещо изключително - Джендема  
 

Инициативата „България е наша“ след протестите

« назад   коментари   Изпечатай   Изпрати на приятел   

Протестите отминаха, а с тях и еуфорията около първото събуждане на гражданското ни самосъзнание от 12 години насам. Основният успех на януарските протести е, че въпреки полицейщината и медийната завеса съобщиха на цяла България, че има хора, които се интересуват от промяна. Оттук нататък предстоят много битки на най-различни фронтове.

Ние от „България е наша“ заставаме зад
новия обществен договор, който организаторите на протестите ще изискат да бъде подписан от всички политически партии в България:

I. Правова държава, в която законите важат за всички.

II. Пряко участие на гражданите в управлението и промяна на избирателната система.· Референдуми, инициирани от граждани с нисък праг за свикването от гражданите.· Гражданска законодателна инициатива.· Пропорционална избирателна система с преференциален вот без праг на преференциите.
III. Гаранции за свободата на словото, личната свобода и неприкосновеност.


IV. Опазване на природата и въвеждане на принципите за устойчиво развитие.

V. Реална евроинтеграция на България.

Ще продължим да отразяваме актуалните проблеми и най-вече усилията на хората, които работят за интересите на всички българи: коалиция „За да остане природа“, студентите от СРОКСОС, Електронна граница и още много други!

Ще продължим да разобличаваме медийните манипулации (например за
лайнометите и блогърите с пистолетите).

Всеки, който се застава зад нашите идеи, може да се присъедини към инициативата по два начина:

- като блогър: с активно участие в бъдещите ни действия;
- като обикновен гражданин: с изпращане на сигнали за нередности или пък действия на граждански организации, които се нуждаят от гласност.

 


 
Отказът на президента Плевнелиев да се кандидатира за втори мнадат е:
  резултати


Бюлетин

Въведете вашия имейл адрес за да получавате по-важните неща от Svobodata.com.
Svobodata.com не носи отговорност за съдържанието и авторските права на препечатани статии - като винаги посочва име на автор и линк на първоначалната публикация.Подкрепете Откритото писмо на Едвин Сугарев до главния прокурор Сотир Цацаров, с което се иска започването на наказателно производство срещу лицето Сергей Дмитриевич Станишев, бивш министър-председател на България, заради причинени от негови действия или бездействия щети в размер на милиарди лева. Можете да изразите подкрепата си чрез петиция на адрес: http://www.peticiq.com/otkrito_pismo_sugarev Story of StuffПодкрепете този сайт

Red House Sofia
Valid XHTML 1.0 Transitional