Свободата днес и тук 14 Април 2024  
Начало
  
  Свободата, Санчо, е едно от най-ценните блага - Дон Кихот Свободата, брат, е нещо изключително - Джендема  
 

Медии за конфиденциално обслужване

« назад   коментари   Изпечатай   Изпрати на приятел   
http://www.capital.bg

 

Особена поръчка на Столичната община

 

Публикуваната на сайта на АОП покана разкрива как властите се сдобиват с информационен комфорт.

© Красимир Юскеселиев

 
Ако прочетете обява, че някой търси "денонощно и конфиденциално" обслужване, какво ще си помислите? Прави сте. По същество става въпрос точно за това в публикуваната от Столичната община поръчка за медиа, която да отразява дейността й 24 часа в денонощието с клауза за конфиденциалност и от двете страни.

Последно означава платеното съдържание да не бъде разграничено от редакционното, така че
столичните данъкоплатци да не разберат, че поредната информация за поредния "успех" на столичната администрация в съответната медиа е на практика пропаганда, платена с парите им.
След огласяването на поръчката клаузата за конфиденциалност е на път да отпадне, което потвърждава скандалността на първоначалното намерение. 

След като досега Йорданка Фандъкова и подчинените й твърдо отричаха да имат подобни договори, в понеделник от общината обясниха поръчката с факта, че такава е имало и миналата година. В нагласените условия, зад които предизвестеният "победител" направо п(р)озира, има и друго  интересно изискване - кандидатите да имат изпълнени поне 3 договора с подобен предмет на дейност.

Публикуваната на сайта на Агенцията за обществени поръчки покана всъщност разкрива как властите се сдобиват с медиен комфорт. Понякога  за "жълти стотинки" (като предлаганите 30 хил. лв. без ДДС за година в случая), друг път за стотици хиляди под най -разнообразни форми - обединява ги липсата на индикацията, че това, което четете, слушате или гледате, е поръчано и платено.

И понеже, както става ясно, се търсят опитни в занаята,  участници на медийния пазар генерират солидни печалби от държавните и европейските средства - за непроверена на практика информация или направо за дезинформация.

От тази win-win схема между медии и управляващи винаги губят управляваните.

 
Отказът на президента Плевнелиев да се кандидатира за втори мнадат е:
  резултати


Бюлетин

Въведете вашия имейл адрес за да получавате по-важните неща от Svobodata.com.
Svobodata.com не носи отговорност за съдържанието и авторските права на препечатани статии - като винаги посочва име на автор и линк на първоначалната публикация.Подкрепете Откритото писмо на Едвин Сугарев до главния прокурор Сотир Цацаров, с което се иска започването на наказателно производство срещу лицето Сергей Дмитриевич Станишев, бивш министър-председател на България, заради причинени от негови действия или бездействия щети в размер на милиарди лева. Можете да изразите подкрепата си чрез петиция на адрес: http://www.peticiq.com/otkrito_pismo_sugarev Story of StuffПодкрепете този сайт

Red House Sofia
Valid XHTML 1.0 Transitional