Свободата днес и тук 28 Февруари 2024  
Начало
  
  Свободата, Санчо, е едно от най-ценните блага - Дон Кихот Свободата, брат, е нещо изключително - Джендема  
 

Руски експерт отправи открити заплахи към България

« назад   коментари   Изпечатай   Изпрати на приятел   
http://kafene.net/

"Русия увеличава военния си потенциал в Крим, в отговор на повишената актвиност на НАТО в Черно море. Въвличането на България в тази активност нанася вреда на самата България", каза директорът на Центъра за обществено-политически изследвания Владимир Евсеев.

"Тази недалновидна политика на българското правителство вече доведе до това, че Русия се отказа да строи "Южен поток, което нанесе доста значителни вреди на българската икономика", коментира Евсеев за руския вестник "Правда".

"България поставя собственото си население под заплаха, защото разполагането на каквато и да било инфраструктура на НАТО на нейна територия ще принуди Русия да използва тези бази като цел за нанасянето на потенциален удар в случай на хипотетичен конфликт.

Смятам, че българското ръководство трябва да преразгледа тази политика, защото е съвсем очевидно, че сигурността на България няма да се укрепи, а ще отслабне.

И тук не бих се обнадеждавал от изявленията на САЩ. Достатъчно е България да види примера на Грузия, когато през август 2008 г., въпреки многократните обещания, никой не й оказа реална помощ", припомня, макар, че това би могло да се разчете и като прикрита заплаха,  Евсеев.

"Управляващият елит на България е отгледан от САЩ. Той води изцяло американска външна политика. И тук е съвсем ясно защо България се съгласи с всичко, които й предложиха. Не разбирам какво може да получи България в замяна. Предполагам, че Турция се държи доста по-умно.

България иска да следва примера на Полша. Но този път е грешен най-малкото за това, че поне три самолета с ковчези с полски граждани вече се върнаха в Полша от Украйна, където полските военнослужещи воюваха на страната на Киев. Мисля, че българското ръководство би трябвало да отчете това".


 
Отказът на президента Плевнелиев да се кандидатира за втори мнадат е:
  резултати


Бюлетин

Въведете вашия имейл адрес за да получавате по-важните неща от Svobodata.com.
Svobodata.com не носи отговорност за съдържанието и авторските права на препечатани статии - като винаги посочва име на автор и линк на първоначалната публикация.Подкрепете Откритото писмо на Едвин Сугарев до главния прокурор Сотир Цацаров, с което се иска започването на наказателно производство срещу лицето Сергей Дмитриевич Станишев, бивш министър-председател на България, заради причинени от негови действия или бездействия щети в размер на милиарди лева. Можете да изразите подкрепата си чрез петиция на адрес: http://www.peticiq.com/otkrito_pismo_sugarev Story of StuffПодкрепете този сайт

Red House Sofia
Valid XHTML 1.0 Transitional