Свободата днес и тук 14 Април 2024  
Начало
  
  Свободата, Санчо, е едно от най-ценните блага - Дон Кихот Свободата, брат, е нещо изключително - Джендема  
 

Oсман Октай: Злият гений на прехода не е Ахмед Доган

« назад   коментари   Изпечатай   Изпрати на приятел   
http://offnews.bg

 

Местният вот ще вземе главата на Лютви Местан

Осман Октай

Местните избори ще станат разделителната линия какво ще се случи следващата година и до изборите за президент, прогнозира бившият зам.-председател на ДПС Осман Октай пред TV7.

Бившият депутат смята, че агресията в обществото днес не е срещу мюсюлманите в България, а срещу ДПС и след местните избори тя ще коства главата на председателя на ДПС Лютви Местан. Лидерът в сянка Ахмед Доган ще обвини изцяло него, че е внесъл тази агресия, че е предизвикал изолацията на ДПС и съответно трябва да плати своята цена.

"Агресивното поведение доведе до това партията да загуби голяма част от своята интелигенция, което компенсираха с циганските гласове. На местните избори обаче Движението ще има много голяма опозиция от независими кметове от самото мюсюлманско малцинство и прогнозирам, че ще загубят 50% от традиционните си общини", отбелязва Октай.

По думите му заиграването с ромското малцинство е опасно и от ДПС го знаят, но действат провокативно. 

Бившият зам.-председател на ДПС анализира, че промяната в поведението на ДПС е настъпила през 2001 г. - с идването на НДСВ на власт.

"Тогава започна задкулисието да се окопава във властта чрез волята и силата на обкръжението на сараите... Чрез модела "Доган" контролираха всяка власт, кадруваха във всяка власт и обслужваха всички корпоративни задкулисни игри за рухването на банки, за строителството на "Белене" и "Цанков камък" и източването на милиарди, които, вместо да отидат за инфраструктура, отидоха в джобовете на определени кръгове и обръчи."

Октай подчерта, че неслучайно девет години Ахмед Доган е пазен от НСО и държавата плаща за това 2 млн лв. годишно. Това е, за да могат да го употребят политически за т.нар. Задкулисие. Не той обаче бил злият гений на прехода. По-интересното е, подчерта Октай, кой стои зад сараите.

"Това е по-интересната тема. Злият гений на прехода, който измисля политическите съглашателства, обръчите, рухването на корпоративни банки и финансови структури, не е Доган. Не съм съгласен с тази теза. Добре познавам Доган, той е най-контролираният, тайнственият, моделираният човек на прехода."

Според Осман Октай службите стоят зад всичко. На въпрос на водещите какво се крие зад думата "службите", не е ли много общо това понятие, Октай отговори: "Има определена фигура - още от Луканово време. В момента върви сериозно напрежение в това пространство. Всички са внимателни и галят с перо ръководителите на службите и бивши министри, защото тези хора държат много политици в разработките на службите и представляват много голяма заплаха. Много внимателни са представители на прокуратурата, съда, други институции, всичко е подчинено на това задкулисие."
Според Октай, ако до май приемат Закона за МВР и преструктурират службите, тогава ще въздъхнем и няма да има такъв страх и заложничество в това задкулисие.
Октай коментира и външната политика на страната ни.

Единствената надежда след масираното присъствието на шефа на НАТО, на Джон Кери, с помощта на Брюксел - България да се превърне в много важна логистика за събитията в Близкия изток, Украйна и ще даде шанс този тил на НАТО да се изчисти.

"Неслучайно НАТО решиха в София да има координационен център за Балканите. Това ще ни даде шанс с усилията на западните служби да се преборим с това, което се случва", смята бившият депутат.
"Полицейското задкулисие ще си отиде само тогава, когато се преборим със задкулисието в службите. Винаги има медии, които рекламират и обработват общественото внимание в тези структури", категоричен е бившият зам.-председател на ДПС.


 
Отказът на президента Плевнелиев да се кандидатира за втори мнадат е:
  резултати


Бюлетин

Въведете вашия имейл адрес за да получавате по-важните неща от Svobodata.com.
Svobodata.com не носи отговорност за съдържанието и авторските права на препечатани статии - като винаги посочва име на автор и линк на първоначалната публикация.Подкрепете Откритото писмо на Едвин Сугарев до главния прокурор Сотир Цацаров, с което се иска започването на наказателно производство срещу лицето Сергей Дмитриевич Станишев, бивш министър-председател на България, заради причинени от негови действия или бездействия щети в размер на милиарди лева. Можете да изразите подкрепата си чрез петиция на адрес: http://www.peticiq.com/otkrito_pismo_sugarev Story of StuffПодкрепете този сайт

Red House Sofia
Valid XHTML 1.0 Transitional