Свободата днес и тук 13 Юли 2024  
Начало
  
  Свободата, Санчо, е едно от най-ценните блага - Дон Кихот Свободата, брат, е нещо изключително - Джендема  
 

Волфганг Ишингер: Ако Москва не изпълни Минските споразумения Западът ще въоръжи Киев

« назад   коментари   Изпечатай   Изпрати на приятел   
http://www.faktor.bg

 

 
 
 
 

Волфганг Ишингер


 
​   Визитата на германския канцлер Ангела Меркел и френския президент Франсоа Оланд в Москва е последният решителен опит да се реализират споразуменията от Минск

"Визитата на германския канцлер Ангела Меркел и френския президент Франсоа Оланд в Москва е последният решителен опит да се реализират споразуменията от Минск. Ако те се върнат с празни ръце, тогава ситуацията няма да се подобри. Двете страни в конфликта разбират, че сраженията за всяка педя земя не са от полза за никого", коментира германският дипломат и председател на Мюнхенската конференция за сигурност Волфганг Ишингер.

"Рано или късно руснаците ще разберат, че техните най-надеждни граници са западните. В случай, че Москва не изпълни Минските споразумения Западът няма да има друг избор, освен да въоръжи Киев", заяви той.

"Ние оказваме подкрепа на Украйна, отпускайки й милиарди. Защо да не можем да й помогнем да предотврати разрушенията на своя територия? Защо да не я въоръжим? Признавам, че това е свързано с голям риск. Но липсата на каквито и да било действия също е свързано с риск", смята дипломатът.

"Темата на тазгодишната Мюнхенска конференция е сходна със заглавието на нашия последен доклад "Разрушаващият се ред". Днес ние сме свидетели именно на това. Няма адекватно, ефективно управление нито на глобално, нито на регионално равнище. 

Двете най-остри кризи са очевидни – това е украинската криза, която не засяга само Украйна, а е криза на европейската сигурност. Там се води война.

Втората, но не по-малко важна, е хаосът в Близкия изток. Неин символ е усилването на терористичната групировка "Ислямска държава". Нестабилността и кървавия конфликт в Сирия, милионите бежанци както в Ирак, така и в Сирия. Тези две теми ще доминират на конференцията", заяви Ишингер.


 
Отказът на президента Плевнелиев да се кандидатира за втори мнадат е:
  резултати


Бюлетин

Въведете вашия имейл адрес за да получавате по-важните неща от Svobodata.com.
Svobodata.com не носи отговорност за съдържанието и авторските права на препечатани статии - като винаги посочва име на автор и линк на първоначалната публикация.Подкрепете Откритото писмо на Едвин Сугарев до главния прокурор Сотир Цацаров, с което се иска започването на наказателно производство срещу лицето Сергей Дмитриевич Станишев, бивш министър-председател на България, заради причинени от негови действия или бездействия щети в размер на милиарди лева. Можете да изразите подкрепата си чрез петиция на адрес: http://www.peticiq.com/otkrito_pismo_sugarev Story of StuffПодкрепете този сайт

Red House Sofia
Valid XHTML 1.0 Transitional