Свободата днес и тук 21 Април 2024  
Начало
  
  Свободата, Санчо, е едно от най-ценните блага - Дон Кихот Свободата, брат, е нещо изключително - Джендема  
 

Ще победим... Ако не успеем, ще унищожим целия свят!

« назад   коментари   Изпечатай   Изпрати на приятел   
Едвин Сугарев

Така си представят нещата главорезите от Новорусия. Дословно: млада руска девойка, облечена в бяло маскировъчно облекло, предназначено за сражения в зимни уловия. Руса и красива, разбира се. Върху дрехата й – лентата на Георгиевския кръст, вече емблематична според наложената от Путин ретро-митология. В ръцете й – автомат “Калашников”. Зад нея – снежна руска степ. И изрича девойката – повтарям го и то натъртвам – заради идиотите, които организират митинги тук, в България, в подкрепа на Путинова Русия:

“Ще победим... Ако не успеем, ще унищожим целия свят!”

След тези думи картината се променя. Девойката изчезва, руската степ – също. Вместо нея виждаме огромната огнена гъба на ядрена експлозия.

Това, което ви описвам, е един от многото клипове, които можете да намерите в пропагандната машина на активното мероприятие, наречено “Новорусия”. Има още десетки, стотици такива. “Опълченци” и православни попове, които ги благославят с думите “С нами Бог”. Невръстни ученички, снимани на самата огнева линия, които с вездесъщия Калашников в ръка ти обясняват как се били появили едни фашисти и колко се гордеят, че са в редиците на народните борци в битката срещу тях, как да се стреля въобще не е страшно (и немедлено демострират това с изстрели по фашагите) – и как те непременно, ама много непременно ще победят, ще превземат Киев и ще унищожат тези гадове.

Да се върнем към ядрената експлозия обаче – тъй като тя е крайният аргумент – и на Путин, и на поддържаните от него терористи. В техните практики няма особена разлика в сравнение с тези на “Ислямска държава” – въпреки че засега се въздържат от публични екзекуции – и вместо това пускат в ефир само своите “маршове на позора”, в които пленени украинци биват превеждани по улиците на Донецк и Луганск, за да бъдат охулвани, оплювани и в най-буквалния смисъл пребивани от гневни проруски активисти.

Има разлика обаче в мащаба на представите, върху които се крепи тяхното бесовство. Новорусийците си представят нещата глобално – за разлика от джихадистите, фундаменталното православие е само елемент от терористкия им арсенал. Те си представят, че променят света – и че могат да го направят, тъй като зад тях стоят хилядите ядрени глави на матушка Русия. И именно затова са по-опасни от Ислямска държава.

Тъкмо самочувствието, че военната машина на Путин стои зад тях, ги прави по-опасни. И трябва много дебело да подчертая: това самочувствие не е безпочвено. Подобно на тях примерно самият Путин бе казал, че за една седмица може да стигне до Киев. Техните визии за слабостта на “толерастите” от Западна Европа и за НАТО като основен и смъртен враг, се крепят именно на пропагандните внушения на Кремъл, реализирани в контекста не една действително водена “хибридна война” – която, ако някой не е забелязъл, се води и срещу България. Точно по сроден малоумен начин депутати в руската Дума не на шега предлагат да се пусне една ядрена бомба някъде в обкръжаващия Русия враждебен свят – примерно над Варшава.

Тези хора са опасни. С тях не може и не бива да се преговаря. Меркел и Оланд няма какво да търсят в Москва. Никакъв мирен план няма да има – освен ако включва капитулация на цивилизования свят пред новите варвари. Това, което трябва да се направи, е да се помогне на Украйна. С оръжие, но не само. Украинците платиха с кръвта на хиляди жертви правото си да принадлежат към цивилизована Европа. Същата няма право да си затваря ушите и да си запушва ушите. Проблемът може да бъде решен, като Русия бъде поставена в тотална изолация, а Украйна бъде приета за член на ЕС и НАТО. Незабавно и безкомпромисно. Иначе можем наистина да се срещнем с ядрената гъба. Не на клип, а наяве.


 
Отказът на президента Плевнелиев да се кандидатира за втори мнадат е:
  резултати


Бюлетин

Въведете вашия имейл адрес за да получавате по-важните неща от Svobodata.com.
Svobodata.com не носи отговорност за съдържанието и авторските права на препечатани статии - като винаги посочва име на автор и линк на първоначалната публикация.Подкрепете Откритото писмо на Едвин Сугарев до главния прокурор Сотир Цацаров, с което се иска започването на наказателно производство срещу лицето Сергей Дмитриевич Станишев, бивш министър-председател на България, заради причинени от негови действия или бездействия щети в размер на милиарди лева. Можете да изразите подкрепата си чрез петиция на адрес: http://www.peticiq.com/otkrito_pismo_sugarev Story of StuffПодкрепете този сайт

Red House Sofia
Valid XHTML 1.0 Transitional