Свободата днес и тук 25 Февруари 2024  
Начало
  
  Свободата, Санчо, е едно от най-ценните блага - Дон Кихот Свободата, брат, е нещо изключително - Джендема  
 

Руското посолство разобличи лъжа на местните си слуги

« назад   коментари   Изпечатай   Изпрати на приятел   
Иво Инджев, http://ivo.bg

ИМЕННО ПРЕД ТОЗИ ПАМЕТНИК, С МЕДНАТА ТАБЕЛКА В ПАМЕТ НА ПУТИН, “ГРУПА ГРАЖДАНИ” ПРОТЕСТИРАХМЕ СРЕЩУ АГРЕСИЯТА НА РУСИЯ В УКРАЙНА

 

Когато на 18 януари 2008 г. на ул. „Сан Стефано” беше открит втори руски паметник в малката софийска градинка, в която вече има голям паметник на руските доктори, тезата на „откривателите” беше, че бил посветен на „освобождението на България”.

Угодниците бяха посветили откриването на посещението на руския президент Путин на същия ден ( отлична организация!). Горди с постижението си да дублират, докажат, препотвърят, натъртят и припомнят ( за себе си), те дори поставиха табелка върху паметника, която да запази за поколенията величието на посещението на Путин.

Днес научихме, че всъщност това е паметник на граф Игнатиев. Разкритието се съдържа в съобщение на руското посолство, разпространено от сайта ПИК.

 

„По случай руския професионален празник “Ден на дипломата” извънредният и пълномощен посланик на Русия в България; военният, военновъздушен и военноморски аташе на Руската федерация у нас; служителите на посолството и на апарата на военния аташе и сътрудници на Руския културно-информационен център ще положат венци и цветя на паметника на граф Игнатиев в София. Това съобщиха от пресслужбата на посолството.

Паметникът на граф Игнатиев (Докторската градина, на ъгъла на ул.”Шипка” и ул.”Сан-Стефано”) беше открит на 18 януари 2008 г. от министрите на външните работи на Русия и България в рамките на посещението на президента на Русия Владимир Путин в България.”

 

По този повод е добре да се знае кой точно е граф Игнатиев, освен онова, което руската и русофилската пропагандна набиват в главите на руснаци и българи близо век и половина.

 

По случай руския професионален празник “Ден на дипломата” извънредният и пълномощен посланик на Русия в България; военният, военновъздушен и военноморски аташе на Руската федерация у нас; служителите на посолството и на апарата на военния аташе и сътрудници на Руския културно-информационен център ще положат венци и цветя на паметника на граф Игнатиев в София. Това съобщиха от пресслужбата на посолството.

Паметникът на граф Игнатиев (Докторската градина, на ъгъла на ул.”Шипка” и ул.”Сан-Стефано”) беше открит на 18 януари 2008 г. от министрите на външните работи на Русия и България в рамките на посещението на президента на Русия Владимир Путин в България.

Митовете за руската любов – коварството, а не братството

1.11. 2014 г.

Граф Игнатиев изисква от османските власти специална комисия да съди Левски, за да е сигурен, че Апостолът ще бъде обесен

Георги Георгиев, специално за Faktor.bg

Наскоро се сдобих от министерство на отбраната на Руската федерация със „Сборник със секретни договори на Царство Русия 1856-1917г.”…

По настояване на руския консул в Цариград – този път Граф Игнатиев, нашите владици са заточени. Схизмата против Българската църква продължава чак до 1945г.

Най-големите страхове за руската дипломация се случват и България уверено върви към осъществяване на националния идеал…

Не бива да подминаваме и двуличната роля на Граф Игнатиев и злокобното му присъствие в последвалите събития, довели и до провала на Цариградската конференция на 18 януари 1877 г., на която Великите сили се споразумяват за територия на новата Българска държава много близка до територията на Българската екзархия.

Крайно време е документите и кореспонденцията на Граф Игнатиев с османските власти, с които се снабдява българското военно разузнаване и чиито факсимилета се съхраняват и до днес в Министерство на отбраната да видят бял свят, за да знаят всички българи как Граф Игнатиев изисква от османските власти не обикновен съд да съди Васил Левски, а специална комисия, в която двамата българи са определени от него, за да е сигурен, че Апостолът ще бъде обесен. Очевидно и логично е, че за целите на руската дипломация не е изгодна политиката на ръководителя на българското национално-освободително движение и разбиранията му за „чиста и свята република” и, че „който ни освободи, той ще да ни и пороби”.

Русия и нейната агентура така и не успява да сложи начело на БРЦК нейно протеже. Самият факт, че избухването на Априлското въстание заварва Русия неподготвена и я кара да предприема спешни дипломатически мерки е достатъчно красноречив.”

 

Р.S. Повече подробности за този враг на българската независимост, както и за още много подлости на руската политика срещу България и българите през вековете, четете в новата книга на автора на този блог, която скоро ще се появи на бял свят.

 


 
Отказът на президента Плевнелиев да се кандидатира за втори мнадат е:
  резултати


Бюлетин

Въведете вашия имейл адрес за да получавате по-важните неща от Svobodata.com.
Svobodata.com не носи отговорност за съдържанието и авторските права на препечатани статии - като винаги посочва име на автор и линк на първоначалната публикация.Подкрепете Откритото писмо на Едвин Сугарев до главния прокурор Сотир Цацаров, с което се иска започването на наказателно производство срещу лицето Сергей Дмитриевич Станишев, бивш министър-председател на България, заради причинени от негови действия или бездействия щети в размер на милиарди лева. Можете да изразите подкрепата си чрез петиция на адрес: http://www.peticiq.com/otkrito_pismo_sugarev Story of StuffПодкрепете този сайт

Red House Sofia
Valid XHTML 1.0 Transitional