Свободата днес и тук 13 Юни 2024  
Начало
  
  Свободата, Санчо, е едно от най-ценните блага - Дон Кихот Свободата, брат, е нещо изключително - Джендема  
 

Как пипалата на октопода заприличаха на червеи

« назад   коментари   Изпечатай   Изпрати на приятел   
http://vevesti.bg

 

Възможно ли е ДАНС и прокуратурата да са инструменти за смяна на задкулисните играчи?


Червеите в компютърджийския жаргон са програми, които се използват за да се пробие информационната система на някоя организация или частно лице и да се придобие информацията му за някакви предварително заложени собствени цели.

 

Както личи от последните събития около разработката „Червеи” обаче, програмите-червеи май са еволюирали и са се преместили от техносферата в обикновения милиционерски жаргон.

Целта изглежда прекрасно изпълнена – 300 дни е изсмуквана огромна информация от най-строго пазената система „Сигма” за най-секретните разработки на ГДБОП, за наркотици, контрабанда, трафик на хора, проституция, показни убийства, икономически интереси, сенчест бизнес и изобщо всичко, което обяснява процесите от последните 25 години в България. Тази огромна информация първоначално се е преместила първо в папките на разработката, а оттам е копирана в частния архив на „един известен политико-мафиотски кръг” по евфемистичната терминология от последните дни, иначе казано – към „една известна сарайско-библиотекарска групировка” според другото подобно название.

Дали тази информация все още я има в папките на МВР или червеите са я унищожили безвъзвратно, дали, ако още има нещо в тях, не е подменено и манипулирано – също не е ясно. А и трудно може да се установи. Според добре известния майсторлък на българските ченгета – и меверейските, и службашките, е почти 100% сигурно, че папките и на МВР, и на разработката „Червеи”, където информацията се е преместила, са опоскани сериозно. Тоест, дори и някой да демонстрира сериозна решимост да разплете и разследва престъпленията, извършени под табелата „Червеи” (а такива има поне няколко и е наистина важно да се разследват и осъдят!), не е ясно на какви факти и веществени доказателства ще се опре. Казано на прост български език, и да разследва, между кориците на разработката е останало това, което създателите й са решили да оставят. Като се има предвид сериозните позиции, които все още държи въпросната групировка и в МВР, и в ДАНС, където не са пипнати нейните кадри на възлови места (включително на най-високите), а и сериозните й позиции в политиката (за връх на въпросната групировка се сочи известен политик с инициали Д.П.), отсега е ясно с колко манипулирани данни ще разполага прокуратурата по разследването на този скандал. Както и с евентуални виртуални доказателства от чисто техническо естество.

Всъщност, някой може ли да каже колко прокурори изобщо могат да събират виртуални доказателства и да градят на тях сериозно обвинение? Те не могат да се справят с реалните доказателства и да вкарат за обикновена корупция нито един политик в затвора, какво да кажем за сложните процеси по разработките на службите. И кой ще е този смелчага, който самоотвержено ще разследва такъв един втори октопод, като по правило такива групировки знаят как да се разплащат за спокойствието си. Отсега е ясно какъв резултат може да се очаква от прокурорското разследване.

Октопод, да. Защото точно на това приличат новите „Червеи”. Веднъж държавата вече се разтресе от нелегалния и незаконен архив на Алексей Петров, който по твърденията на ДАНС и прокуратурата (впрочем ДАНС под ръководството на същата тази групировка, сега източвала информацията), бил създал собствено МВР и държал в подземията на басейна „Спартак” информация за сенчестите връзки на целия политико-икономически елит на България.

Сарайско-библиотекарската групировка, която вече в продължение на трети председател на ДАНС държи там властта и не се виждат засега никакви напъни да бъде изхвърлена оттам, явно добре е научила методите и похватите на бившия си колега и после свой враг Алексей Петров и очевидно си е организирала собствено МВР със собствени нелегален и незаконен архив. Разликата е само в това, че той вероятно се пази в подземията не на басейна „Спартак”, а на Библиотекарския университет.

Така от Българските служби и особено от МВР информацията продължава да тече като от пробита кофа към частни структури и в частен интерес. Тайните им се намират навсякъде другаде, освен където трябва. Очевидно всеки следващ отива да работи там с единствената мисъл да източи някоя-друга секретна информация, за да може след това да я продава и да трупа пачки. Съдейки по съдбата на делата срещу Алексей Петров, човек трябва да е краен песимист, че ТАЗИ прокуратура с този си кадрови състав ще успее, пардон ще пожелае да се справи с новата групировка. И не само защото в публичното пространство директно се обвинява главния прокурор за изпълнител на нарежданията на Пеевски. Колкото се справиха с Октопода Алексей, толкова ще се справят и с Червеите. Открай време у нас не това е целта на занятието, а да се измете една групировка от удобно заетите й ключови позиции в службите и да се настани там новата, напъваща да овладява. „Sic transit gloria mundi” (Така преминава световната слава), казват древните римляни. Значи имало едно време в България Октопод Алексей, изгонили го ДАНС и прокуратурата, настанили се наследниците му. Имало Сарайско-библиотекарска групировка, някой активира прокуратурата да го измете. Значи на настоящия момент стои единствено въпросът КОЙ се кани да се настани на нейните места. Защото природата не търпяла празни пространства, нали така?


 
Отказът на президента Плевнелиев да се кандидатира за втори мнадат е:
  резултати


Бюлетин

Въведете вашия имейл адрес за да получавате по-важните неща от Svobodata.com.
Svobodata.com не носи отговорност за съдържанието и авторските права на препечатани статии - като винаги посочва име на автор и линк на първоначалната публикация.Подкрепете Откритото писмо на Едвин Сугарев до главния прокурор Сотир Цацаров, с което се иска започването на наказателно производство срещу лицето Сергей Дмитриевич Станишев, бивш министър-председател на България, заради причинени от негови действия или бездействия щети в размер на милиарди лева. Можете да изразите подкрепата си чрез петиция на адрес: http://www.peticiq.com/otkrito_pismo_sugarev Story of StuffПодкрепете този сайт

Red House Sofia
Valid XHTML 1.0 Transitional