Свободата днес и тук 17 Август 2022  
Начало
  
  Свободата, Санчо, е едно от най-ценните блага - Дон Кихот Свободата, брат, е нещо изключително - Джендема  
 

България вече 106-та по свобода на словото

« назад   коментари   Изпечатай   Изпрати на приятел   
http://kafene.net

Състоянието на свободата на медиите в България продължава да се влошава.

Страната е поставена на 106-то място от общо 180 държави в годишния "Индекс на свободата на пресата за 2015 г." на международната организация "Репортери без граници".

Новото издание, отразяващо състоянието през миналата година, бе публикувано в четвъртък. В него България слиза с 6 позиции надолу спрямо предишната класация, където тя беше под номер 100.

Това само затвърждава тенденцията на драматично влошаване, започнала през 2006 година.

Индексът за състоянието на медиите в страната този път е почти 33, като за сравнение световният лидер Финландия е с индекс 7.52.

Това поставя България на място, което показва липса на свобода на медиите, която е по-лоша от тази в Гвинея, Тимор, Бутан и Непал, почти на една позиция с Република Конго и малко по-добре от Еквадор, Парагвай и Централноафриканската република.

С по-слаби от България показатели са съседни страни като Черна гора (114-то място), Македония, която е на 117-та позиция и Турция, която е 149-та.

Няма страна от ЕС с по-слаби показатели от България, като дори Унгария, за която от месеци насам се пише, че правителството задушава медиите, е 65-та.


 
Отказът на президента Плевнелиев да се кандидатира за втори мнадат е:
  резултати


Бюлетин

Въведете вашия имейл адрес за да получавате по-важните неща от Svobodata.com.
Svobodata.com не носи отговорност за съдържанието и авторските права на препечатани статии - като винаги посочва име на автор и линк на първоначалната публикация.Подкрепете Откритото писмо на Едвин Сугарев до главния прокурор Сотир Цацаров, с което се иска започването на наказателно производство срещу лицето Сергей Дмитриевич Станишев, бивш министър-председател на България, заради причинени от негови действия или бездействия щети в размер на милиарди лева. Можете да изразите подкрепата си чрез петиция на адрес: http://www.peticiq.com/otkrito_pismo_sugarev Story of StuffПодкрепете този сайт

Red House Sofia
Valid XHTML 1.0 Transitional